Τρίτη, 17 Οκτώβριος 2017 18:26

Και τώρα ποιος θα σταματήσει τον Πάμισο;

Γράφτηκε από τον
Και τώρα ποιος θα σταματήσει τον Πάμισο;

Η τύχη λέει πάει με τους δυνατούς και τους τολμηρούς και αυτό επιβεβαιώθηκε την Κυριακή στην Κυπαρισσία, όπου ο Πάμισος πήρε ένα μεγάλο διπλό επί του ΑΟΚ σκοράροντας δύο γκολ στις καθυστερήσεις.

Και το ερώτημα που γεννάται αυτόματα είναι το εξής... Ποιος θα σταματήσει πλέον τους νησιώτες μετά τα διπλά επί Πανθουριακού και Κυπαρισσίας και έχοντας στο μυαλό και τις μεγάλες εκτός έδρας προκρίσεις στο κύπελλο επί Αγρα και Εράνης με ανατροπή;

Είχα γράψει πριν μία εβδομάδα πως αν ο Πάμισος πάρει το διπλό στην Τριφυλιακή πόλη επί του πάντα δυνατού ΑΟΚ (χαρακτηρίζοντάς το κρας τεστ), θα καταστεί φαβορί για τον τίτλο στην

Α’ τοπική, παρότι βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική. Δεν θα αλλάξω άποψη και λέω πως η ομάδα του Μαντζούνη είναι πλέον το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Προσοχή, δεν λέω πως σώνει και καλά θα πάρει τον τίτλο ή πως δεν θα γκελάρει σε κανένα ματς... Λέω πως με την εικόνα που βγάζει στο γήπεδο παίρνει δικαιωματικά τον τίτλο του φαβορί και με δεδομένο πως μπορεί να... τρέξει ένα μεγάλο νικηφόρο σερί, αφού το πρόγραμμα του μέχρι και την 11η αγωνιστική είναι “λουκούμι”.

Η Κυπαρισσία πάντως προχθές έβαλε πολύ δύσκολα στην ομάδα της Μεσσήνης και ίσως η ισοπαλία να ήταν το πιο δίκαιο αποτέλεσμα. Ομως ο φετινός Πάμισος εκτός από ικανότητα έχει και ρέντα, κάτι που φάνηκε και στα ματς κυπέλλου σε Γαργαλιάνους και Φιλιατρά που σκόραρε το νικητήριο γκολ στο φινάλε.

Είναι άδικο όμως που ξεκινήσαμε το κείμενό ματς, κάνοντας αναφορά μόνο στον έναν εκ των δύο πρωτοπόρων της Α’ κατηγορίας... Ο Απόλλωνας που μοιράζεται την κορυφή με τον Πάμισο, ξεπέρασε και το εμπόδιο της Ανδρούσας, κάνοντας το “3 στα 3” και δείχνει πως είναι μία ομάδα που δεν έχει... ταβάνι.

Πραγματικά χαίρεσαι να την βλέπεις την νεανική ομάδα που έχει φτιάξει ο Τάκης Σακελλαρόπουλος, που σφύζει από ταλέντο.

Η ιστορική ομάδα παίζει σωστό ποδόσφαιρο και διαθέτει παίκτες όπως οι Γκελγκέρια, Αλεξόπουλος, Μανωλόπουλος, Τσουλάκος, Μιχαλόπουλος κ.α. που πετούν... φωτιές από τη μέση και μπροστά.

Το αποτέλεσμα που λίγοι περίμεναν σημειώθηκε στους Γαργαλιάνους, εκεί όπου το Διαβολίτσι υποχρέωσε σε ήττα τον φιλόδοξο Τέλλο Αγρα και μάλιστα στα... ίσια, χωρίς δηλαδή... κλεφτοπόλεμο. Εχουμε γράψει πως ο φετινός ΑΟΔ είναι αρκετά δυνατός, ο Παλαμάρας δείχνει να κάνει καλή δουλειά και υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μία εξαιρετική πορεία. Με τον ενισχυμένο όμως Αγρα τι γίνεται; Οι “ερυθρόλευκοι” έχασαν ένα ματς που είχαν υπολογίσει να το πάρουν, πριν μία εβδομάδα έφαγαν 4 γκολ από τον Πανθουριακό, ενώ αποκλείστηκαν στο κύπελλο εντός έδρας από τον Πάμισο, παρότι προηγούνταν και έπαιζαν με παίκτη περισσότερο για ένα ημίχρονο...

Το ξεκίνημα του Αγρα δεν είναι καλό, όμως θεωρώ πως διαθέτει τους παίκτες για να γυρίσει την κατάσταση.

Ο Πανθουριακός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στην αδύναμη Αναγέννηση, αν και τα δύο από τα τρία γκολ τα έβαλε στα τελευταία λεπτά και έδειξε να μπλοκάρει κάπως με την μαζική άμυνα της “Μπάρτσα”.

Σημαντικό ήταν το διπλό της Εράνης στη Σπερχογεία, με την Φιλιατρινή ομάδα να δείχνει πως μεσοεπιθετικά διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές που στην καλή τους μέρα μπορούν να κερδίσουν οποιονδήποτε αντίπαλο. Ολα τα λεφτά είναι τώρα το κυριακάτικο ματς των “πρασίνων” με τον Απόλλωνα, όπου όλα τα αποτελέσματα είναι πιθανά.

“Φυσιολογική” χαρακτηρίζεται η νίκη του Εθνικού Μελιγαλά επί της Ομόνοιας, με την καλαματιανή ομάδα να προβληματίζει στις πρώτες αγωνιστικές, αν και έχει παίξει με δυνατούς αντιπάλους. Ο Α.Ο. Φαραί... ξεμπούκωσε απέναντι στον Ολυμπιακό Καλαμάτας και είχε καθαρίσει την υπόθεση νίκη στο πρώτο 20λεπτο όπου έβαλε και τα τρία γκολ. Η ομάδα των Γιαννιτσανίκων αν εκμεταλλευτεί το “Π. Μπαχράμης” που παίζει καλά δεν θα έχει πρόβλημα παραμονής,

εν αντιθέσει με τον Ολυμπιακό ο οποίος έχει αποδυναμωθεί αισθητά φέτος και θα δώσει μάχη για να αποφύγει το... μοιραίο.

Τέλος, το Ασπρόχωμα επικράτησε του Μιλτιάδη σε ένα ματς με δύο ανατροπές στο σκορ.

Οι νεοφώτιστοι πίστεψαν πως μπορούν να γυρίσουν το εις βάρος τους σκορ στο ημίχρονο και το κατάφεραν δίκαια. Φυσικά η συγκομιδή των 4 βαθμών μετά από τρεις αγωνιστικές είναι εξαιρετική και φαίνεται πως το Ασπρόχωμα θα πουλήσει ακριβά το... τομάρι του. Απεναντίας ο Μιλτιάδης έχει έλλειμμα τόσο ποιότητας όσο κυρίως φυσικής κατάστασης και αυτό έχει φανεί και στα τρία πρώτα ματς που έχει καταρρεύσει στο β’ ημίχρονο. Οι “μελανόλευκοι” χρειάζονται μια νίκη για να πάρουν τα πάνω τους, αφού διαθέτουν τη φανέλα για να σώσουν και φέτος την παρτίδα.