Δευτέρα, 23 Οκτώβριος 2017 13:19

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ – ΠΑΜΙΣΟΣ 1-2: Λύτρωση στο 90’ με Ηλιόπουλο

Γράφτηκε από τον

Με γκολ του έμπειρου μεσοεπιθετικού Ηλία Ηλιόπουλου στο 90’, ο Πάμισος νίκησε χθες εκτός έδρας με 2-1 το Ασπρόχωμα και παραμένει στο ρετιρέ της Α’ τοπικής έχοντας συγκάτοικο τον Απόλλωνα Καλαμάτας.

Οι Νησιώτες βρέθηκαν μάλιστα από το 40’ να κυνηγάνε το σκορ, αλλά με αντεπίθεση διαρκείας, γύρισαν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, πετυχαίνοντας την 3η φετινή ανατροπή, μετά από αυτές σε Γαργαλιάνους, Φιλιατρά για το κύπελλο Μεσσηνίας και την 4η νίκη σε ισάριθμα παιχνίδια στο πρωτάθλημα. Για το Ασπρόχωμα ήταν η δεύτερη φετινή ήττα, μετά από αυτή στην πρεμιέρα από τον Απόλλωνα και ήρθε μετά την ισοπαλία στο Μελιγαλά και τη νίκη με το Μιλτιάδη.

Οι γηπεδούχοι με πολυπρόσωπη άμυνα όχι μόνο κράτησαν στο πρώτο ημίχρονο το μηδέν, αλλά προηγήθηκαν στο 40’ με σουτ του Δημήτρη Γυφτέα μέσα από από την περιοχή.

Ο στόπερ έγινε... σέντερ φορ

Στο δεύτερο μέρος ο Πάμισος αύξησε την πίεσή του στα καρέ του Σακκά και στο 65’ είχε δοκάρι (οριζόντιο) σε του Παπαδόπουλου, Από αυτό το σημείο ο Αλέξης Μαντζούνης γύρισε το σύστημα 3-5-2, περνώντας τον Μπαστακό στην επίθεση, μαζί με τον Κάνιστρα, ενώ η τριάδα στην άμυνα ήταν Μωράκης, Σταματελόπουλος, Βέλλης.

Ο υψηλόσωμος αμυντικός δικαίωσε τον προπονητή του και στο 70’ από πάσα του Μπίσα, έκανε με πλασέ το 1-1.

Λύτρωση με Ηλιόπουλο στο 90'

Το γκολ του Μπαστακού ανέβασε τη ψυχολογία των πρωτοπόρων, που έχασαν ευκαιρίες με τους Μπίσα, Λαθύρη, Κάνιστρα και λυτρώθηκαν στο 90’. Ο Ηλιόπουλος με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι νίκησε τον Σαρρή, που είχε περάσει στο ματς στο 85’ παίρνοντας τη θέση του Σακκά, που τραυματίστηκε. Ετσι ο Πάμισος συνεχίζει να έχει το απόλυτο σε πρωτάθλημα και κύπελλο, ενώ το Ασπρόχωμα μένει με τις εντυπώσεις ότι δυσκόλεψε τους Νησιώτες και έχασε στο φινάλε.

Το ματς διαιτήτευσε ο Αλεξέας, με βοηθούς τους Μπασιλάρη και Βρυώνη.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Γ. Σακκάς (85’ λ.τρ. Σαρρής), Στ. Χρονόπουλος, Χατζηπαναγιώτης (55’ Λυκούσης), Λούτα, Ανδρ. Χρονόπουλος, Παπανικολόπουλος, Μουράτι, Μπεκιάρης (60’ Ι. Σακκάς), Κουραμπάς, Αρ. Ηλιόπουλος (65’ Π. Ηλιόπουλος), Γυφτέας.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος (46’ Μπερερής), Βέλλης, Μπαστακός, Κατσιβαρδέας (46’ Σταματελόπουλος), Μωράκης, Λαθύρης, Παπαδόπουλος (90’ Βλάχος), Κάνιστρας, Ηλ. Ηλιόπουλος, Μπίσα (89’ Μπογκντάνι).