Σάββατο, 23 Νοέμβριος 2013 00:30

Δοκιμασίες για Κυπαρισσία και Πάμισο, τα νέα των 16 ομάδων της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον

Πολλά σπουδαία παιχνίδια περιλαμβάνει η 9η αγωνιστικής της Α' τοπικής που θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο. Το ενδιαφέρον στρέφεται στην κορυφή της βαθμολογίας εκεί όπου οι δύο από τις τρεις ομάδες έχουν αρκετά δύσκολο έργο, ενώ ο Εθνικός Μελιγαλά έχει πιο εύκολο παιχνίδι μιας και υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμάτας. Συγκεκριμένα η Κυπαρισσία θα παίξει στη Μεθώνη με τον ανεβασμένο Τσικλητήρα Πύλου και θα προσπαθήσει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις της ισοπαλίας με τον Αστέρα Αρφαρών παίρνοντας το διπλό.


Ο Πάμισος πηγαίνει στους Γαργαλιάνους όπου τον περιμένει ο πάντα δυνατός στην έδρα του Τέλλος Αγρας, με τους νησιώτες όμως να χρειάζονται τη νίκη.
Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον παιχνίδι γίνεται στη Σπερχογεία μεταξύ της ομώνυμης ομάδας και της Εράνης, ενώ ο Α.Ο. Φαραί έχει δύσκολη έξοδο στα Αρφαρά με τον Αστέρα.
Στο πρόγραμμα υπάρχουν και δύο τοπικά ντέρμπι, το πρώτο γίνεται σήμερα στην Καλαμάτα στην κοινή έδρα του "Γ. Λουκαρέας" μεταξύ της Ομόνοιας και του Ολυμπιακού Καλαμάτας, δύο ομάδων που έχουν άμεση ανάγκη τους βαθμούς.
Το δεύτερο θα γίνει αύριο Κυριακή στο Δώριο μεταξύ του Δωριέα και του Διαβολιτσίου.
Το πρόγραμμα ολοκληρώνει η αναμέτρηση Μεθώνη - Ανδρούσα, με τη νίκη να αποτελεί επιτακτική ανάγκη για τους γηπεδούχους.
Αναλυτικά τα τελευταία νέα των 16 ομάδων λίγο πριν από τη σέντρα:

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ασταμάτητος φαντάζει το τελευταίο διάστημα ο Εθνικός Μελιγαλά και σκοπός του είναι να πάρει την πέμπτη συνεχόμενη νίκη απέναντι στον Απόλλωνα Καλαμάτας. Οι "κυανόλευκοι" έχουν τον πρώτο και τελευταίο λόγο και θέλουν να το δείξουν αυτό και μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Αλλωστε κερδίζοντας σήμερα θα ανέβουν έστω και για μια μέρα στην κορυφή της βαθμολογίας, προσθέτοντας επιπλέον άγχος στην Κυπαρισσία που παίζει αύριο με την Πύλο.
Και φυσικά ο Αντώνης Μαυρέας ούτε που σκέφτεται βαθμολογική απώλεια στο σημερινό παιχνίδι, μια εβδομάδα πριν το σούπερ ντέρμπι με την Κυπαρισσία.
Το μοναδικό πρόβλημα είναι ο εδώ και καιρό τραυματίας Βασιλόπουλος, ενώ ο Κουτίβας υπολογίζεται κανονικά.
Στην αντίπερα όχθη τα πράγματα δεν είναι καλά για τον Απόλλωνα που έχει ένα πολύ "φτωχό" απολογισμό στις 8 πρώτες αγωνιστικές και τώρα καλείται να κάνει υπέρβαση στα δύσκολα ματς που ακολουθούν.
Η διοίκηση πάντως στηρίζει τους Γρηγορόπουλο, Σκουρλέτη και περιμένει ανάκαμψη. Εκτός από τον Γρηγόρη Παπαγεωργίου με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία, αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Καστριτσέα και Αντωναίου που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ενώ λογικά θα επιστρέψει ο Τσορώνης που δεν έπαιξε με την Πύλο. 

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τη δεύτερη νίκη της ψάχνει εναγωνίως η Ομόνοια που προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες και βρίσκεται καθηλωμένη στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Η ομάδα του Σωτήρη Μπουραντώνη γνωρίζει πως στην ίδια κατάσταση είναι και ο Ολυμπιακός, όμως θα τα δώσει όλα για τη νίκη προκειμένου να τον περάσει στη βαθμολογία.
Το ευχάριστο είναι ότι υπάρχουν πολλές και σημαντικές επιστροφές μιας και ο Αργ. Κωστόπουλος εξέτισε την ποινή του, ενώ θα παίξει και ο στρατευμένος Μπουραντώνης, αλλά και οι Ντόκος, Δ. Κωστόπουλος, Γεωργίκος, που απουσίαζαν για διάφορους λόγους. Δεν υπολογίζεται μόνο ο τραυματίας Σκόκος, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του Κολόζη.
Στις τάξεις του Ολυμπιακού Καλαμάτας γνωρίζουν πως η ομάδα τους δεν είναι για να βρίσκεται στη ζώνη του υποβιβασμού και θα προσπαθήσουν να κάνουν μια νέα αρχή στο παιχνίδι με την Ομόνοια.
Είναι ένας αγώνας που πρέπει να κερδίσουν οι "ερυθρόλευκοι" για να ξεφύγουν σιγά σιγά από τα χαμηλά στρώματα της βαθμολογίας και αυτό που πρέπει να βελτιώσουν πάση θυσία είναι οι επιδόσεις τους στο σκοράρισμα που για την ώρα είναι… τραγικές!
Ο Σπύρος Τσίκινης στα πλάνα που καταστρώνει δεν υπολογίζει τους τραυματίες Ξυδιά, Παπαβασιλόπουλο, Μπάλα και Τσούλο. Στον αντίποδα εξέτισαν την ποινή τους οι Μίντζηρας, Μπαλαλάς, επιστρέφει ο Τσαναλίας, ενώ αναμένεται να είναι στην αποστολή και οι Αριτζής, Πανταζής.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ

Η ισοπαλία στην Κυπαρισσία αναπτέρωσε το ηθικό στις τάξεις του Αστέρα Αρφαρών και πλέον οι "κυανόλευκοι" θα πάνε με ανεβασμένη ψυχολογία στο παιχνίδι με τον Α.Ο. Φαραί. Στόχος είναι η νίκη για να έχει αξία το αποτέλεσμα στην Κυπαρισσία και για να ανέβει στο βαθμολογικό πίνακα η ομάδα του Τάκη Βούτσα.
Αλλωστε ο Αστέρας δεν έχει κερδίσει στο γήπεδο του και αυτός είναι ο βασικότερος λόγος που βρίσκεται χαμηλά στη βαθμολογία.
Δίχως αμφιβολία πάντως το έργο των Αρφαραίων θα είναι δύσκολο απέναντι σε μια ομάδα που αμυντικά είναι εξαιρετική.
Νοκ άουτ είναι ο τραυματίας Ματθαίος, δύσκολα θα παίξει ο Γιαννακόπουλος, ενώ ετοιμοπόλεμοι είναι οι Γιαννακούντζος, Σακκάς και Κάρτσωνας.
Από την άλλη ο Α.Ο. Φαραί θέλει να δώσει συνέχεια στην εξαιρετική πορεία που κάνει μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα και έχει τα εχέγγυα να το καταφέρει αρκεί να παίξει όπως στα προηγούμενα παιχνίδια.
Μεγάλο όπλο της ομάδας του Βασίλη Μπλέτσα είναι η πολύ καλή αμυντική λειτουργία και εκεί θα δοθεί βάρος, όπως και στις αντεπιθέσεις.
Ο Μπλέτσας είναι σε θέση να αγωνιστεί όπως και οι Ζωγόπουλος και Πανταζής που ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους.

ΜΕΘΩΝΗ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Σε δεινή θέση βρίσκεται η Μεθώνη και τα πράγματα θα γίνουν ακόμη χειρότερα αν δεν πάρει το τρίποντο στον αγώνα με την Ανδρούσα.
Οι "βυσσινί" αγνοούν τη νίκη από τη 2η αγωνιστική και είναι ουραγοί στη βαθμολογία. Ως εκ τούτου ακόμη και η ισοπαλία είναι… καταστροφικό αποτέλεσμα για το συγκρότημα του Παναγιώτη Βλαχόγιαννη που συν τοις άλλοις παίζει με μια ομάδα στα μέτρα του και έχει τους ίδιους στόχους.
Ο ΑΟΜ λοιπόν θα μπει αποφασισμένος από το πρώτο λεπτό για τη νίκη και είναι δεδομένο πως θα έχει θερμή συμπαράσταση από τον κόσμο του.
Πονοκέφαλος για τον Βλαχόγιαννη αποτελεί ο τραυματισμός του Κεράνη που δεν προπονήθηκε κανονικά όλη την εβδομάδα και η συμμετοχή του είναι αμφίβολη.
Το πιθανότερο πάντως είναι να σφίξει τα δόντια και να αγωνιστεί κανονικά.
Σε ότι έχει να κάνει με την Ανδρούσα που προέρχεται από δύο εντός έδρας ισοπαλίες, αυτό που θέλει η ομάδα του Κώστα Καλογερόπουλου είναι να μη χάσει στη Μεθώνη. Αφενός για να πάρει βαθμό ή βαθμούς στην προσπάθεια που δίνει για παραμονή και αφετέρου για να διατηρήσει χαμηλά την αντίπαλο της που έχει τον ίδιο στόχο.
Η Ανδρούσα θα παίξει με αμυντική τακτική και θα προσπαθήσει να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις.
Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Κατσιλιέρη και Κ. Κοσμά λόγω τραυματισμού, ενώ ένα ακόμη ματς θα χάσει ο τραυματίας Φαράντος.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΕΡΑΝΗ

Η ήττα στο Μελιγαλά μπορεί κατά κάποιο τρόπο να ήταν… εντός προγράμματος, όμως από την άλλη χάλασε ένα σερί τριών συνεχόμενων νικών για τη Σπερχογεία, η οποία θα επιδιώξει να επανέλθει στις επιτυχίες στο αυριανό παιχνίδι με την Εράνη.
Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι με τους "Ταύρους" να γνωρίζουν πως θα πρέπει να δείξουν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο αν θέλουν να προσθέσουν τρεις ακόμη βαθμούς στο ενεργητικό τους.
Η ομάδα του Τάσου Χατζηαγγελή θα παίξει όπως σε κάθε παιχνίδι, δηλαδή με επιθετική τακτική και θα προσπαθήσει με καλή κυκλοφορία να κερδίσει το χώρο του κέντρου.
Το δυσάρεστο είναι πως θα λείψει ο βασικός επιθετικός Βασίλης Βασιλόπουλος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και αυτή είναι η μοναδική απουσία της ομάδας.
Η Εράνη από την άλλη έκανε το… καθήκον της στο προηγούμενο ματς με την Ομόνοια, όμως τώρα το έργο της θα είναι σαφώς πιο δύσκολο και θα πρέπει να έχει βελτιωμένο πρόσωπο για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι "πράσινοι" θέλουν να πάρουν κάτι καλό στην έδρα της Σπερχογείας για να συνεχίσουν να βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία και έχουν δείξει πως τα καταφέρνουν καλά εκτός έδρας.
Μεγάλη απώλεια πάντως για την Εράνη αποτελεί ο Κόλλιας που θα χάσει τέσσερα παιχνίδια λόγω τιμωρίας και αυτό "δένει" τα χέρια του προπονητή του Δημήτρη Παναγιώτου που έχει ούτως ή άλλως λίγες λύσεις. Το κενό του στην επίθεση θα καλύψει λογικά ο Χρονόπουλος που αποθεραπεύτηκε σε μεγάλο βαθμό και επιστρέφει στην 11αδα.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Μια χαρά τα πηγαίνει στη Μεθώνη μέχρι τώρα ο Τσικλητήρας έχοντας δύο νίκες σε ισάριθμα ματς, όμως για να… τριτώσει το καλό αύριο με την Κυπαρισσία θα πρέπει οι παίκτες του να αγγίξουν το… τέλειο.
Η ομάδα της Πύλου πάντως θα παραταχθεί δίχως άγχος αφού η πορεία της στο πρωτάθλημα είναι πολύ καλή. Φυσικά θα τα δώσει όλα για να αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα από την ομάδα που προπορεύεται στη βαθμολογία, με το ματς να είναι… πρόκληση για τους παίκτες της.
Και σε αυτό το ματς οι παίκτες του Νίκου Γεωργακλή είναι δεδομένο πως θα έχουν θερμή συμπαράσταση από τους φιλάθλους τους, που τους ακολουθούν σε κάθε έδρα.
Στα αγωνιστικά μεγάλη απουσία είναι αυτή του πρώτου σκόρερ Κουλόπουλου που είναι τιμωρημένος, ενώ θα λείψει για ένα ακόμη ματς και ο τραυματίας Τσώνης.
Η Κυπαρισσία έκανε απρόσμενη γκέλα στην έδρα της από τον Αστέρα Αρφαρών και τώρα δεν την… παίρνει για νέα απώλεια βαθμών στο εκτός έδρας ματς με την Πύλο. Αλλωστε θέλει να πάει όντας μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας στο ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον Εθνικό Μελιγαλά. Για να πάρει το "διπλό" όμως στη Μεθώνη επί της Πύλου η ομάδα του Παναγιώτη Παναγόπουλου θα πρέπει να βελτιωθεί πολύ στην αμυντική γραμμή γιατί δέχεται εύκολα γκολ.
Στο αγωνιστικό κομμάτι δύσκολα θα παίξει ο Γιαννόπουλος, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Στρέπι με τις πιθανότητες πάντως να είναι με το μέρος του. Τουλάχιστον επανέρχεται ο Μπίζος.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Να κάνει μια νέα αρχή θέλει ο Τέλλος Αγρας στο κυριακάτικο ματς με τον Πάμισο και στην προσπάθεια του αυτή θέλει και τον φίλαθλο κόσμο στο πλευρό του. Οι "ερυθρόλευκοι" απέσπασαν ισοπαλία την προηγούμενη αγωνιστική από τον Ολυμπιακό στην Καλαμάτα, ενώ τα πήγαν πολύ καλά στο μεσοβδόμαδο τουρνουά της ΕΠΣΜ.
Ετσι η ψυχολογία είναι ανεβασμένη και το κλίμα ζεστό, κάτι που φαίνεται και από το τραπέζι που έκανε χθες η διοίκηση σε προπονητή και παίκτες. Η ομάδα των Γαργαλιάνων όμως είναι ακόμη πολύ χαμηλά στη βαθμολογία και έχει ανάγκη τους βαθμούς, οπότε θα τα δώσει όλα για το τρίποντο στο δύσκολο ματς με τον Πάμισο.
Ο Λ.Χ. Ανδρώνης εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει, ενώ την τελευταία στιγμή θα κριθεί η συμμετοχή του Παπανδρεόπουλου.
Στον αντίποδα με αρκετές και σημαντικές απουσίες θα παραταχθεί ο Πάμισος στους Γαργαλιάνους. Ο προπονητής Γιώργος Αργυρόπουλος δεν υπολογίζει στον τραυματία Γ. Τρίψα, ενώ και οι Αντωνίου και Ζάρκος πολύ δύσκολα θα ξεκινήσουν στην 11αδα και το πιθανότερο είναι να καθίσουν στον πάγκο και να χρησιμοποιηθούν ανάλογα με την εξέλιξη του αγώνα.
Οπως και να' χει ο Πάμισος έχει στόχο μόνο τη νίκη απέναντι στον Αγρα για να συνεχίσει δίχως απώλειες το κυνήγι της Κυπαρισσίας και του Εθνικού. Οι νησιώτες γνωρίζουν πως θα έχουν δύσκολο έργο σε μία "καυτή" έδρα, όμως έχουν την εμπειρία να τα καταφέρουν και να γυρίσουν με το διπλό στη Μεσσήνη.

ΔΩΡΙΟ - ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Ο βαθμός που απέσπασε στην Ανδρούσα το Δώριο ήταν πολύτιμος, όμως αυτό που χρειάζεται είναι νίκες για να ανασάνει βαθμολογικά, αρχής γενομένης από το αυριανό παιχνίδι με το Διαβολίτσι. Ο Δωριέας παίζει στην έδρα του με μια ομάδα στα μέτρα του και δεν υπάρχει άλλο αποτέλεσμα εκτός της νίκης αν θέλει να αρχίσει να ξεφεύγει από τις τελευταίες θέσεις.
Γι' αυτό και η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου θα μπει επιθετικά από το πρώτο λεπτό και θα κοιτάξει να βάλει ένα γρήγορο γκολ που θα κάνει το έργο της πιο εύκολο.
Εκτός μάχης είναι και πάλι ο Λούγκα, όμως επανέρχεται ο Γ. Γκότσης και άγνωστο είναι αν θα δώσει το "παρών" ο Γκρίτζαλης.
Σε ότι έχει να κάνει με το Διαβολίτσι θα προσπαθήσει να πάρει βαθμό ή βαθμούς στο γειτονικό ντέρμπι με το Δώριο, γνωρίζοντας πως είναι στις δυνατότητες του να το καταφέρει.
Ο Σωτήρης Δημάκης προσμένει από τους παίκτες του να μαζέψουν αρκετούς βαθμούς μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου και ο αγώνας με το Δώριο προσφέρεται για βαθμό ή βαθμούς.
Η προετοιμασία όλη την εβδομάδα έγινε στο γήπεδο της Σπερχογείας, προκειμένου να εξοικειωθούν οι παίκτες στον πλαστικό τάπητα.
Στα αγωνιστικά τραυματίες είναι οι Ζαμπάρας, Αθανασόπουλος και ανέτοιμος ο Ζάκκας. Επιστρέφει πάντως ο Γεωργαντάς που εξέτισε την ποινή του.

Tο πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο
Εθνικός Μελιγαλά - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Μελιγαλά, 3 μ.μ.
Λάμιας, Καστανάς, Καλογερόπουλος
Ομόνοια - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3 μ.μ.
Γιαννόπουλος, Γεωργαντάς, Βρυώνης
Αστέρας Αρφαρών - Α.Ο. Φαραί
Γήπεδο Αρφαρών, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Καραπιπέρης
Μεθώνη - Ανδρούσα
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Αδαμόπουλος, Κασκάνης

Κυριακή
Σπερχογεία - Εράνη
Γήπεδο Σπερχογείας, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Τουρλομούσης, Αθανασοπούλου
Τσικλητήρας Πύλου - Κυπαρισσία
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Λάμιας, Αδαμόπουλος
Τέλλος Αγρας - Πάμισος
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Καλογερόπουλος
Δώριο - Διαβολίτσι
Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.
Τσεκούρας, Καραπιπέρης, Ι. Γιαννέτσος


Η βαθμολογία
(σε 8 αγώνες)
1. Κυπαρισσία    23-10    22
2. Εθνικός Μελιγαλά    17-4    20
3. Πάμισος    19-7    18
4. Εράνη    11-4    15
-. Α.Ο. Φαραί    8-3    15
6. Τσικλητήρας Πύλου    11-11    13
7. Σπερχογεία    10-11    11
8. Ανδρούσα    10-12    9
9. Τέλλος Αγρας    6-12    8
10. Αστέρας Αρφαρών    8-10    7
-. Απόλλωνας Καλαμάτας    4-10    7
-. Διαβολίτσι    9-14    7
-. Δώριο    5-11    7
14. Ολυμπιακός Καλαμάτας    3-8    6
15. Ομόνοια    8-14    5
16. Μεθώνη    6-17    4