Κυριακή, 05 Νοέμβριος 2017 10:17

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Μεσσηνιακή κόντρα στη Γ’ εθνική

Γράφτηκε από τον

 

Εφτασε η ώρα για την Μεσσηνιακή κόντρα της Γ’ εθνικής... Σήμερα Κυριακή στις 3 μ.μ. στην Πύλο ο Τσικλητήρας θα υποδεχθεί την “Μαύρη Θύελλα” στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου σε ένα ματς που παρουσιάζει ιδιαίτερο βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες.

Ο γηπεδούχος Τσικλητήρας έχει μόνο ένα βαθμό μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές, βρίσκεται 3 βαθμούς κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και ψάχνει την πρώτη του νίκη που θα του δώσει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια.

Η Καλαμάτα από την πλευρά της θα πάει στην Πύλο με στόχο το πρώτο φετινό διπλό στο πρωτάθλημα. Η “Μαύρη Θύελλα” μετρά 2 νίκες εντός έδρας και δύο ισοπαλίες εκτός και βρίσκεται στην 3η θέση (μαζί με Βλαχιώτη και Πανηλειακό), ένα βαθμό πίσω από τον Διαγόρα Βραχνέικων και τέσσερις πίσω από τον πρωτοπόρο Αστέρα Αμαλιάδας, ενώ είναι η μοναδική στον όμιλο που έχει κρατήσει το μηδέν.

Πρόκειται για ματς που αναμένεται να προσελκύσει πολλούς φίλους των δύο ομάδων στο γήπεδο της Πύλου.

Για την πρώτη νίκη

ο Τσικλητήρας

Η ομάδα της Πύλου την τελευταία εβδομάδα έκανε κάποιες προσθήκες που δυναμώνουν το ρόστερ της αποκτώντας τους Γεωργιάδη, Ρήγα, Μεμά, Ιλιάζι, Καραγλάνη και Σεντεμέντε.

Στον Τσικλητήρα περιμένουν ότι η ομάδα θα παρουσιάσει βελτιωμένο πρόσωπο στο σημερινό ντέρμπι και θα προσπαθήσει να πετύχει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα.

Παράλληλα, στο ματς με την Καλαμάτα ολοκληρώνεται μια δύσκολη σειρά αγώνων που είχε στο ξεκίνημα ο Τσικλητήρας, ο οποίος στη συνέχεια θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί το σαφώς πιο βατό πρόγραμμα που ακολουθεί προκειμένου να ανακάμψει βαθμολογικά.

Αγωνιστικά, αμφίβολη για το σημερινό ματς είναι η συμμετοχή του Χατζηστάμου λόγω τραυματισμού.

Για το πρώτο διπλό

η “Μαύρη Θύελλα”

Η Καλαμάτα έχει φέρει λευκές ισοπαλίες στις δύο έως τώρα εξόδους της με Πανηλειακό και Αστέρα Βλαχιώτη.

Δεν θέλει λοιπόν να απομακρυνθεί και άλλο από την κορυφή για αυτό και στοχεύσει μόνο σε νίκη στο Κυριακάτικο ματς. Ο Νίκος Ζαλίκας δεν υπολογίζει στον τραυματία Παπουτσογιαννόπουλο, ενώ θα έχει για πρώτη φορά στην διάθεση του τον νεοαποκτηθέντα Τσατσόπουλο. Θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα θα έχει και την στήριξη των οπαδών της καθώς διοργανώνεται εκδρομή από τους οργανωμένους φιλάθλους.

Τρίτη φετινή συνάντηση

Τσικλητήρας και Καλαμάτα γνωρίζονται ήδη αρκετά καλά καθώς έχουν βρεθεί αντιμέτωποι ήδη δύο φορές. Την πρώτη φορά σε φιλικό ματς που έγινε στην Πύλο το καλοκαίρι όταν οι δύο ομάδες είχαν αναδειχθεί ισόπαλες με 1-1. Το Σεπτέμβριο βρέθηκαν αντίπαλο και στο πλαίσιο του Κυπέλλου Μεσσηνίας με την Καλαμάτα να παίρνει τη νίκη και την πρόκριση επικρατώντας με 1-0 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού χάρη σε γκολ του Πέτρου Καμινιώτη.

Η μεγάλη πρόκριση του Τσικλητήρα

Η πρόσφατη παράδοση των δύο ομάδων περιλαμβάνει επίσης την διπλή αναμέτρηση τους στο Κύπελλο Μεσσηνίας τη σεζόν 2015-2016 όταν ο Τσικλητήρας (που έπαιζε ακόμη στην Α’ τοπική) είχε θριαμβεύσει απέναντι στην κακή εκείνη τη χρονιά Καλαμάτα, η οποία υποβιβάστηκε από την Γ’ εθνική. Η Καλαμάτα είχε κερδίσει με 2-1 στο πρώτο ματς στο Δημοτικό Στάδιο ενώ ο Τσικλητήρας νίκησε με 3-0 στη ρεβάνς της Πύλου και πήρε την πρόκριση για τον τελικό, κατακτώντας στην συνέχεια και το τρόπαιο.

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ – 5ος όμιλος

5η αγωνιστική

Κυριακή 5/11 (3 μ.μ.)

Τσικλητήρας Πύλου – Καλαμάτα

Βεργέτης, Τριανταφύλλου, Νίκα (Αρκαδίας)

Λεωνίδιο - Αστέρας Αμαλιάδας

Ρούτσης, Πυργάκης, Αντωνόπουλος (Κορινθίας)

Ζάκυνθος - Αστέρας Βλαχιώτη

Σταυρόπουλος, Ασημακόπουλος, Καραμέρος (Ηλείας)

Αχαϊκή - Διαγόρας Βραχνέικων

Γκιάφης, Σούζας, Βασιλόπουλος

Παλληξουριακός - ΠΑΟ Βάρδας

Τζαγκαράκης, Ζούλης, Βασιλόπουλος (Αχαίας)

Πανηλειακός - Παναρκαδικός

Λυκομήτρος, Νενεκούμης (Αργολίδας), Δερδελάκος (Λακωνίας).

 

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(Σε 4 αγώνες)

1. Αστέρας Αμαλιάδας 9-2 12

2. Διαγόρας Βραχνέικων 9-2 9

3. Πανηλειακός 8-1 8

-. Καλαμάτα 3-0 8

-. Αστέρας Βλαχιώτη 4-2 8

6. Παναρκαδικός 5-3 6

7. Αχαϊκή 3-4 4

-. ΠΑΟ Βάρδας 1-3 4

-. Ζάκυνθος 1-4 4

10. Παλληξουριακός 2-8 3

11. Τσικλητήρας Πύλου 2-6 1

12. Λεωνίδιο 0-9 0