Τρίτη, 21 Νοέμβριος 2017 17:59

ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ: Η Καλαμάτα 6-3 εκτός έδρας τον Αίαντα

Γράφτηκε από τον

Σε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του παιδικού πρωταθλήματος που έχουν διεξαχθεί τη φετινή αγωνιστική περίοδο, η Καλαμάτα επικράτησε το πρωί του Σαββάτου στο δημοτικό γήπεδο του Στρατοπέδου “Παναγιώτης Μπαχράμης” του Αίαντα με 6-3.

Οι νεαροί παίκτες των δύο ομάδων ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους στον αγωνιστικό χώρο και διεκδίκησαν με μεγάλη διάθεση και πάθος τη νίκη, που πήρε τελικά η φιλοξενούμενη ομάδα. Η Καλαμάτα αποδείχθηκε πιο αποτελεσματική στην τελική προσπάθεια και έφτασε στην κατάκτηση των τριών πόντων.

Το σκορ άνοιξε στο 13’ ο Τσιγαρίδης με ωραία διαγώνιο σουτ από τη γωνία σχεδόν της μεγάλης περιοχής στέλνοντας την μπάλα στην απέναντι πλευρά της εστίας του Ζαφειρίου και έτρεξε να το αφιερώσει στην κερκίδα στον συμπαίκτη του Γιάννη Βαγιακάκο. Αμεση ήταν οι απάντηση των γηπεδούχων με τον Καραβίτη να ισοφαρίσει αρχικά και στη συνέχεια να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του.

Στο 14’ με κοντινό σουτ έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστία τους Φράγκου και ισοφάρισε σε 1-1. Ενα λεπτό μετά ο Ακριστινέι προσπάθησε να σκοράρει με μακρινό σουτ, όμως ο Φράγκος εκτινάχθηκε στο αριστερό “Γ” της εστίας του και με τα χέρια απέκρουσε σε κόρνερ. Το κόρνερ εκτέλεσε ο Ακριστινέι και ο Καραβίτης που βρέθηκε αμαρκάριστος στο πίσω δοκάρι με κεφαλιά έκανε την ανατροπή βάζοντας μπροστά στο σκορ τον Αίαντα με 2-1.

Η συνέχεια ανήκει στην Καλαμάτα που αντέδρασε γρήγορα και με τη λήξη του α’ μέρους ήταν μπροστά στο σκορ με 5-2. Στο 22’ ο Ζώτος εκτέλεσε κόρνερ και ο Δημόπουλος με κοντινή κεφαλιά ισοφάρισε σε 2-2. Στο 24’ ο Τσιγαρίδης με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστία του Ζαφείρη, ο οποίος έπεσε σωστά στην πορεία της μπάλας, αλλά δεν κατάφερε να την απομακρύνει και έγινε έτσι το 2-3. Στο 28’ διαγώνια μπροστινή μπαλιά του Ζώτου για τον Λέση, αυτό έφυγε πίσω από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή απέφυγε τον Ζαφείρη και με διαγώνιο σουτ “έγραψε” το 2-4. Στο 40’ ο Ζώτος με κεφαλιά πάσα τροφοδότησε τον Τσιγαρίδη ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή πρόλαβε την έξοδο του Ζαφείρη και με ψηλοκρεμαστό πλασέ σημείωσε το 2-5, πετυχαίνοντας παράλληλα το 3ο προσωπικό του γκολ. Στο 59’ μπαλιά του Τσιγαρίδη στον Ρουμελιώτη, αυτός έφυγε στην πλάτη των αμυντικών απέφυγε και τον Ζαφείρη και με κοντινό πλασέ πέτυχε το 2-6. Στο 70’ ο Κωστέας με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 3-6.

Ευκαιρίες για γκολ

Στο 5’ ο Ρουμελιώτης “έκλεψε” την μπάλα από αντίπαλο του μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 12’ συρτό σουτ του Τσιγαρίδη έξω από την περιοχή δεν ανησύχησε τον Ζαφείρη, που μπλόκαρε την μπάλα. Στο 64’ κεφαλιά πάσα του Παπαγιαννόπουλου στον Καραβίτη, που έφυγε στην πλάτη των αμυντικών μπήκε περιοχή και έκανε το διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 72’ πάσα του Ζώτου στον Μυστριώτη, αυτός με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα άουτ ελάχιστα από το κάθετο δοκάρι (εξωτερική πλευρά των διχτύων). Στο 78’ ο Καραβίτης με διαγώνιο σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από τη συμβολή των δοκαριών.

Διαιτητής ήταν ο Π. Κομπιλίρης.

ΑΙΑΣ: Ζαφειρίου, Βασιλάκης, Κάτσιος, Κ. Παπαθεοδωρίδης, Φ. Παπαθεοδωρίδης, Ακριστινέι, Κωστέας, Παπαγιαννόπουλος, Καραβίτης, Παπανικολόπουλος, Καρύδης (58’ Τσούκλερης). Στον πάγκο ήταν οι Γκράσης, Λιάπης, Μούζος, Ζαΐμης, Μανεσιώτης, Κοντογόνης.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Φράγκος, Γιαννέλης, Οικονομέας, Κάτσος, Δριμής, Δημόπουλος (68’ Μυστριώτης), Λέσης, Χριστόπουλος (62’ Κανανάι), Ρουμελιώτης, Ζώτος, Τσιγαρίδης. Στον πάγκο ήταν οι Δικαουλάκος, Ψωρομύτης, Κοντογεώργης, Καπετανάκης, Κακαρούμπας.