Δευτέρα, 04 Δεκέμβριος 2017 19:14

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-4: “Ερυθρόλευκο” το ντέρμπι παραμονής

Γράφτηκε από τον

Οσα γκολ δεν είχε βάλει σε εννέα αγωνιστικές στην Α’ τοπική, τα πέτυχε χθες και με το παραπάνω ο Ολυμπιακός Καλαμάτας και μετέτρεψε σε θρίαμβο το... ντέρμπι παραμονής με την Αναγέννηση Παραλίας στο “Γ. Λουκαρέας”.

Οι “ερυθρόλευκοι” στο ντεμπούτο του Γιώργου Γρηγορόπουλου στον πάγκο, νίκησαν με 4-0 και ανέβηκαν για πρώτη φορά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, παίρνοντας συνάμα και ψυχολογική ώθηση. Διότι μέχρι χθες είχαν σκοράρει μόλις μια φορά με τον Αναγνωστόπουλο στον Πύργο Τριφυλίας στη νίκη επί του Μιλτιάδη. Ο Αναγνωστόπουλος βρήκε δύο φορές δίχτυα με την Αναγέννηση, ενώ σκόρερ χρίστηκαν ακόμα οι Μπαζάνης και Ν. Μάλαμας.

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι η Αναγέννηση έπαιξε όλο σχεδόν το δεύτερο ημίχρονο με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μαραβέλα στο 49’ με απευθείας κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία. Σε αυτή τη φάση ο Μαραβέλας έβγαινε τετ α τετ, αλλά υποδείχθηκε μάλλον λανθασμένα οφσάιντ από το βοηθό Αδαμόπουλο. Με το σκορ στο 0-2 και με αριθμητικό μειονέκτημα ήταν πολύ δύσκολο για την Αναγέννηση, που -είχε χάσει και τον Ταμπάκη από το 14’ με τραυματισμό- να επιστρέψει στο ματς. Ο Ολυμπιακός έθεσε τις βάσεις για τη δεύτερη φετινή νίκη από το πρώτο ημίχρονο. Στο 6’ ο Μπαζάνης με εξαιρετικό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Χριστόπουλου για το 0-1. Στο 23’ ο Κωστέας ανέτρεψε τον Ανδρεάκο και ο ρέφερι Νικολόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Αναγνωστόπουλος ευστόχησε στο πέναλτι και ο Ολυμπιακός πήγε στα αποδυτήρια με προβάδισμα δύο τερμάτων, καθώς στο 45’ ο Σκαφιδάς σούταρε μέσα από την περιοχή πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 49’ η Αναγέννηση έμεινε, όπως προαναφέραμε με 10 παίκτες, και ο Ολυμπιακός βρήκε περισσότερους χώρους.

Στο 58’ ο Ανδρεάκος από ασίστ του Τσεκάνι σούταρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι και στο 59’ το κοντινό σουτ του Αναγνωστόπουλου σταμάτησε στα σώματα των αμυντικών. Στο 65’ ο Ανδρεάκος τροφοδότησε το Ν. Μάλαμα που τετ α τετ με το Χριστόπουλο έγραψε το 0-3. Ο Ανδρεάκος πάσαρε και στο 68’ μέσα στην περιοχή για τον Μπέρμπερι που αστόχησε. Δύο λεπτά αργότερα από ωραίο συνδυασμό Μπέρμπερι – Αναγνωστόπουλου Τσεκάνι, ο τελευταίος από αριστερά έκοψε την μπάλα και ο Αναγνωστόπουλος με σουτ στην κίνηση διαμόρφωσε το τελικό 0-4. Η Αναγέννηση είχε ευκαιρία να μειώσει στο 87’, αλλά ο Ι. Μάλαμας δεν βρήκε την μπάλα με το κεφάλι στη σέντρα του Σταματόπολου. Στην τελευταία φάση του ματς στο 89’ ο Τσαναλίας δοκίμασε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Χριστόπουλος (73’ λ.τρ. Νταντής), Δουρούμης, Σκαφιδάς, Ταμπάκης (14’ λ.τρ. Δούβας), Μαραβέλας, Ξυδέας, Μπουζαλάς (25’ Καρμπαλιώτης), Ι. Μάλαμας, Σταματόπουλος, Χάντζος, Κωστέας.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μουσελίνος, Τσαναλίας, Τσεκάνι, Κολιός, Κακαλέτρης, Βέλμαχος, Μαγουλιανίτης (67’ Κοστρίβας), Μπαζάνης (31’ λ.τρ. Ν. Μάλαμας), Αναγνωστόπουλος (75’ Γιαννόπουλος), Μπέρμπερι (71’ Μουχαρέμι), Ανδρεάκος.