Τρίτη, 16 Ιανουαρίου 2018 18:59

Ο πρωταθλητής χειμώνα Πάμισος και ο... εφτάψυχος Πανθουριακός

Γράφτηκε από τον
Ο πρωταθλητής χειμώνα Πάμισος και ο... εφτάψυχος Πανθουριακός

Μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου στην Α’ τοπική ο Πάμισος κατέκτησε τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα.

Μία φυσιολογική εξέλιξη με βάσει την εικόνα του στις 14 πρώτες αγωνιστικές. Βέβαια η διαφορά των 4 βαθμών από τον δεύτερο Πανθουριακό θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη, μιας και η ομάδα της Θουρίας πήρε 3 βαθμούς στις δύο τελευταίες αγωνιστικές με Απόλλωνα και Εθνικό σκοράροντας στο 94’! Μην ξεχνάμε πάντως πως και ο Πάμισος έχει πάρει ουκ ολίγα ματς σκοράροντας στα τελευταία λεπτά, οπότε μάλλον είναι... πάτσι.

Πλέον στα δύο προσεχή παιχνίδια η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη έχει την ευκαιρία να “καθαρίσει” τον τίτλο. Αν περάσει με διπλό την Κυριακή από τους Γαργαλιάνους απέναντι στον ασταθή, αλλά δυνατό στην έδρα του Τέλλο Αγρα και αν κερδίσει στο ντέρμπι τον Πανθουριακό στη Μεσσήνη, τότε με 7 βαθμούς διαφορά το πρωτάθλημα θα έχει κριθεί.

Ακόμη κι αν όμως μετά το ντέρμπι της Μεσσήνης η διαφορά μεταξύ Παμίσου και Πανθουριακού έχει παραμείνει στους 4 βαθμούς και πάλι οι νησιώτες θα είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με δεδομένο πως θα υπερτερούν και σε πιθανή ισοβαθμία.

Αν βέβαια η διαφορά είναι μικρότερη των 4 βαθμών, τότε όλα παίζονται με την ομάδα της Θουρίας να έχει και το ψυχολογικό αβαντάζ.

Η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου όπως γράψαμε και στον πρόλογο πήρε στα... χασομέρια τη νίκη στον Μελιγαλά, με... λυτρωτή τον Γιώργο Μουλιάτο που μια εβδομάδα πριν είχε ισοφαρίσει 2-2 τον Απόλλωνα επίσης στο 94’!

Τώρα θα περιμένει γκέλα του Παμίσου στους Γαργαλιάνους, αλλιώς θα πρέπει να πάει και να νικήσει πάση θυσία στη Μεσσήνη στην πρεμιέρα του β’ γύρου για να ελπίζει βάσιμα για τον τίτλο.

Από εκεί και πέρα στη 14η αγωνιστική ξεχώρισε το εντυπωσιακό 3-3 της Σπερχογείας με την Κυπαρισσία. Ο ΑΟΚ προηγήθηκε 0-3 στο ημίχρονο, όμως οι “Ταύροι” με την ανατροπή της... χρονιάς πήραν την ισοπαλία στις καθυστερήσεις. Τη μόνη ομάδα που θυμάμαι τα τελευταία χρόνια να έχει γυρίσει ματς χάνοντας με τρία γκολ διαφορά ήταν ο Πάμισος το 2013 όταν έχανε 3-0 από τον Αγρα στους Γαργαλιάνους μέχρι το 45’, όμως με μια επική ανατροπή πήρε το διπλό με 3-4, χάρις σε γκολ του Ζάρκου στο 92’!

Το Διαβολίτσι συνεχίζει το αμυντικό του κρεσέντο και δεν τρώει γκολ ούτε με... αίτηση!

Ο ΑΟΔ έμεινε στο 0-0 με την Ομόνοια στο “Γ. Λουκαρέας” διατηρώντας το μηδέν στην εστία του για 10ο αγώνα! Και φυσικά το συγκρότημα του Κώστα Παλαμάρα διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην Α’ τοπική με μόλις 6 γκολ παθητικό.

Στα Φιλιατρά Εράνη και Τέλλος Αγρας έμειναν στο 0-0 αν και φάσεις δημιουργήθηκαν κυρίως από την Εράνη, όμως ο Ντουγέρογλου ήταν σε μεγάλη μέρα απέναντι στην ομάδα της πόλης του.

Απόλλωνας και Ανδρούσα νίκησαν εντός έδρας σχετικά άνετα την Αναγέννηση και τον Ολυμπιακό Καλαμάτας αντίστοιχα, αν και η καλαματιανή ομάδα λαχτάρησε προς το τέλος όταν το 4-1 έγινε 4-3 μέσα σε λίγα λεπτά. Στο χειρότερο από άποψη θεάματος ματς του διημέρου Ασπρόχωμα και Φαραί έμειναν στο... απόλυτο μηδέν, που δεν... χάλασε κανέναν.

Οι γηπεδούχοι βρίσκονται πέντε βαθμούς πάνω από την 14η θέση, μια σημαντική διαφορά που θα προσπαθήσουν να προστατέψουν στο δεύτερο γύρο.

Αξιοσημείωτο είναι πως η ζώνη του υποβιβασμού είναι πιο χαμηλά από κάθε άλλη χρονιά φέτος (στους 7 βαθμούς), δείγμα και του χαμηλού επιπέδου του φετινού πρωταθλήματος.

Πάντως το ενδεχόμενο να πέσουν εν τέλει μόνο δύο ομάδες είναι κάτι παραπάνω από πιθανό,

κάτι που θα συμβεί αν δεν υποβιβαστεί καμία Μεσσηνιακή ομάδα από τη Γ’ εθνική.

Στο ξεκίνημα της χρονιάς λίγοι περίμεναν πως ο Τσικλητήρας Πύλου θα παλέψει με αξιώσεις για την παραμονή στον 5ο όμιλο της Γ’ εθνικής (μεταξύ των οποίων δεν ήταν ο γράφων), όμως οι Πυλιώτες αποδείχθηκαν σκληρά καρύδια και ενδεχόμενη σωτηρία τους, θα γλιτώσει και μια ομάδα από την Α’ τοπική.

Γι’ αυτό και η Αναγέννηση Παραλίας έκανε μπόλικες μεταγραφές αφού η διαφορά από τον 14ο Ολυμπιακό είναι μόλις 3 βαθμοί και έχει ελπίδες να σώσει την παρτίδα παρότι έχει συγκεντρώσει μόλις 4 βαθμούς μετά από 14 αγωνιστικές.

Αυτός που το έχει πάρει απόφαση πως θα υποβιβαστεί είναι ο Μιλτιάδης που με μόλις 1 βαθμό, πραγματοποιεί με διαφορά την χειρότερη σεζόν της ιστορίας του, έχοντας χάσει κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου πολλούς παίκτες.

Το ζητούμενο είναι αν θα αντέξει μέχρι τέλους να τρώει πεντάρες και εξάρες, αν δηλαδή θα βγάλει τη χρονιά.