Τρίτη, 23 Ιανουάριος 2018 12:18

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Παραμένει αήττητη αλλά χάνει το τρένο της ανόδου

Γράφτηκε από τον

Μια ακόμη ισοπαλία κατέγραψε την Κυριακή η Καλαμάτα που έμεινε στο 0-0 με τον Πανηλειακό στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Ενα αποτέλεσμα που την άφησε ακόμη πιο μακρυά από την κορυφή της βαθμολογίας καθώς πλέον είναι στο -8 από τον πρωτοπόρο Αστέρα Βλαχιώτη και στο -4 από τον δεύτερο Αστέρα Αμαλιάδας.

Το πραγματικά εντυπωσιακό για την Καλαμάτα είναι ότι παραμένει μια από τις μόλις δύο αήττητες ομάδες, όχι μόνο στον 5ο όμιλο, αλλά σε όλη την Γ’ εθνική.

Καλαμάτα και Αστέρας Βλαχιώτη

οι μόνες αήττητες από τις 98 ομάδες της Γ’ εθνικής!

Συγκεκριμένα, από τις 98 ομάδες των 8 ομίλων, μόνο δύο δεν έχουν γνωρίσει ακόμη την ήττα: Η Καλαμάτα και ο Αστέρας Βλαχιώτη.

Και αν η ομάδα της Λακωνίας εξαργυρώνει το παραπάνω επίτευγμα με την πρώτη θέση στον όμιλο, η Καλαμάτα πληρώνει τις πολλές ισοπαλίες και ουσιαστικά έχει πλέον ελάχιστες πιθανότητες να χτυπήσει την πρώτη θέση. Στην πραγματικότητα ψάχνει για ένα μικρό θαύμα καθώς αφενός οι 8 βαθμοί είναι δύσκολο να καλυφθούν στις 9 αγωνιστικές που απομένουν και αφετέρου η εικόνα της και κυρίως η δυσκολία που έχει στο γκολ δεν δείχνουν ότι μπορεί να καταφέρει κάτι τέτοιο.

Η Καλαμάτα μετρά συνολικά 5 νίκες και 8 ισοπαλίες σε 13 παιχνίδια πρωταθλήματος. Από τις οκτώ ισοπαλίες οι έξι είναι 0-0! Επιπλέον έχει μεν την καλύτερη άμυνα με παθητικό 3 μόλις γκολ αλλά και μια από τις χειρότερες επιθέσεις με 12 γκολ σε 13 ματς, δηλαδή μέσο όρο κάτι λιγότερο από ένα γκολ.

Για μεταγραφές η νέα διοίκηση,

διακόπτεται το πρωτάθλημα

Θυμίζουμε ότι η Καλαμάτα απέκτησε νέα διοίκηση στην γενική συνέλευση που έγινε το Σάββατο. Εκεί όπου εγκρίθηκαν ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός και στην συνέχεια εκλέχθηκε το νέο διοικητικό σχήμα, το οποίο ήταν και το μοναδικό που είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον να πάριε την ομάδα, όπως ξεκαθάρισε κατά την διάρκεια της συνέλευσης και το μέλος της απερχόμενης διοίκησης Ακης Δάλλας.

Στο νέο σχήμα ηγείται εξωδιοικητικά ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος ενώ το 7μελές συμβούλιο απαρτίζουν οι Παύλος Κρανιώτης, Δημήτρης Αποστολόπουλος, Γιάννης Σταματογιαννόπουλος, Παναγιώτης Λάσκαρης, Απόστολος Κουκούτσης, Στέλιος Παπαδόπουλος, Στέλιος Κουτίβας με τον Σταματογιαννόπουλο να προορίζεται για πρόεδρος.

Από εκεί και πέρα, στη Γ’ εθνική δεν υπάρχει δράση την προσεχή Κυριακή. Το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου με την Καλαμάτα να παίζει εκτός με την Βάρδα ενώ θα ακολουθήσει το εντός έδρας παιχνίδι με τον πρωτοπόρο Αστέρα Βλαχιώτη.

Μεταγραφικά, η Καλαμάτα έχει αποκτήσει τους Αργεντίνους Λούκα Βιγκιλάντε και Χαβιέ Αντρες Κασέιρο και τον Χρήστο Γκασούκα, ο οποίος μάλιστα έκανε ντεμπούτο στο προχθεσινό ματς. Στόχος της διοίκησης είναι να προχωρήσει σε 2-3 κινήσεις ακόμη τις προσεχείς μέρες.