Τρίτη, 03 Δεκέμβριος 2013 18:45

Στη Λακωνία παίζουν αύριο οι Μικτές Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Με στόχο να διεκδικήσουν τις νίκες στα δύο παιχνίδια με τις ομάδες της Λακωνίας, θα αγωνιστούν αύριο οι μικτές παίδων και νέων της ΕΠΣΜ. Οι προσπάθειες των δύο ομάδων του νομού μας (στη φωτό η ομάδα των νέων) να φτάσουν στο στόχο τους δεν θα είναι εύκολες, καθώς πέρα από τα προβλήματα τραυματισμών και ασθενειών που αντιμετωπίζουν κάποια παιδιά, θα πρέπει να ξεπεράσουν και τις καιρικές, αλλά και γηπεδικές συνθήκες που θα συναντήσουν στη Σπάρτη.


Για τα δύο παιχνίδια ο Αγγελος Σκαφιδάς εκ των ενωσιακών προπονητών δήλωσε χθες στο "Notosport": «Εχουμε πολλές απουσίες βασικών παικτών και στις δύο ομάδες από τραυματισμούς και ασθένειες. Επίσης θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον άσχημο καιρό, τα πολύ χιόνι και το κρύο πιστεύω να μην μας επηρεάσουν και να διεκδικήσουμε τη νίκη. Εχουμε καλές ομάδες και πιστεύω τα παιδιά να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των αγώνων. Μπορούμε, αν και έπρεπε να είμαστε στην κορυφή να κερδίσουμε. Δεν βρισκόμαστε στην κορυφή σε ότι αφορά την ομάδα των παίδων γιατί το μελανό σημείο αυτών των πρωταθλημάτων είναι οι ντόπιοι διαιτητές που ορίζονται να διευθύνουν τα παιχνίδια. Οι Μεσσήνιοι διαιτητές είναι άψογοι, ενώ στις άλλους νομούς οι διαιτητές παίζουν έδρα. Δεν βλέπουν ότι σκοπός είναι η ανάδειξη των ταλέντων και όχι απαραίτητα οι νίκες. Σκοπός είναι η ανάδειξη των ταλέντων, η προβολή και η αξιοποίηση τους από τις περιφερειακές ομάδες και στη συνέχεια οι προώθηση τους στις μεγάλες ομάδες της Πελοποννήσου ή και της Αθήνας. Ετσι έρχεται σε δεύτερη μοίρα το αποτέλεσμα και η βαθμολογική κατάταξη».
Αμέσως μετά ο έμπειρος προπονητής έκανε λόγο για τα παιδιά που μέσα από τις μικτές Μεσσηνίας έχουν προωθηθεί σε μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, του εξωτερικού, ενώ δύο από αυτές έχουν κληθεί στις εθνικές ομάδες. Συγκεκριμένα μας είπε: «Μέσα από τις μικτές Μεσσηνίας έχουν πάρει συμμετοχή και έχουν καταγραφεί από διάφορους σκάουτερ, αρκετά ταλαντούχα παιδιά που έκαναν καριέρα σε μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, αλλά και του εξωτερικού. Πιο πρόσφατα παραδείγματα είναι ο Χελάς στον Ολυμπιακό, ο Μπαστακός στον Ατρόμητο, ο Πολίμος στη Αγγλία και τη Νότιγχμαμ Φόρεστ και ο Σταθόπουλος στην Ολλανδία και την Τβέντε. Τα παραπάνω παιδιά πέρασαν από τις μικτές ομάδες και τους ξεχώρισαν οι διάφοροι σκάουτερ των μεγάλων ομάδων στις ηλικίες 12-13-14 και στη συνέχεια προωθήθηκαν και στις εθνικές. Μέσα από τους αγώνες των μικτών οι κυνηγοί ταλέντων παρακολουθούν τους ταλαντούχους παίκτες και ανάλογα εισηγούνται για την απόκτηση τους. Από τη Μεσσηνίας βγαίνουν συνεχώς ταλέντα και φροντίζουμε να τα αναδεικνύουμε, όσο μπορούμε χρησιμοποιούμε περισσότερα παιδιά και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι σε κάθε παιχνίδι δεν έχουν την ίδια 11άδα».

Οι αποστολές

Οι δύο αυριανές αναμετρήσεις είναι για την 6η αγωνιστική, πρώτη του β' γύρου, των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Προεπιλογής Εθνικών ομάδων.
Οι ενωσιακοί προπονητές Αγγελος Σκαφιδάς, Αλέκος Τσατάς και Παναγιώτης Δρούγας έχουν συμπεριλάβει στην αποστολή 18 ποδοσφαιριστές για κάθε ομάδα.
Στην αποστολή της ομάδας παίδων κλήθηκαν οι Γεωργουλάκος, Κατσίρας, Αθανασόπουλος, Συρμπόπουλος, Μπούνας, Πετρόπουλος, Ψυχογιάννης, Πετράκος, Τσιλιγωνέας, Καραχάλιος, Κάππος, Μπαζίγος, Βασιλειάδης, Παπαθεοδωρίδης, Μπάκας, Σαρδέλης, Κανιώρος, Αντεμάϊ.
Στην αποστολή της ομάδας νέων κλήθηκαν οι Γκαρμίρης, Εξαρχάκος, Κοστρίβας, Γιάννης, Πανταζόπουλος, Καλύβας, Βαλσαμάκης, Νικολόπουλος, Μάλαμας, Παπαδόπουλος, Φιλίππου, Παπαγιαννέας, Ψωμάρας, Λάγιος, Σταματόπουλος, Παπαθεοδώρου, Ζαγαρέλος, Δούβας.

Οι διαιτητές των αγώνων

Η αναμέτρηση των παίδων θα αρχίσει στη 1 το μεσημέρι και έχουν οριστεί από την Κ.Ε.Δ. της ΕΠΟ να την διευθύνουν οι Παναγιώτης Γουρδομιχάλης, Αλέξης Αγρανιώτης και Ανδρέας Κουράκος από την ΕΠΣ Λακωνίας. Το παιχνίδι των νέων που θα ξεκινήσει στις 3 το απόγευμα θα διαιτητεύσει ο κ. Αγρανιώτης με βοηθούς τους άλλους δύο. Οι παραπάνω δύο αγώνες θα διεξαχθούν στο αθλητικό κέντρο της ΕΠΣ Λακωνίας.
Στα άλλα παιχνίδια του ομίλου θα αναμετρηθούν οι μικτές Αργολίδας και Κορινθίας, ενώ ρεπό αυτή την αγωνιστική έχουν οι μικτές Αρκαδίας.

Στη Σπάρτη μέσω Τρίπολης

Την αποστολή που θα αναχωρήσει αύριο στις 9.30 το πρωί θα συνοδέψουν ο έφορος των μικτών ομάδων Κώστας Κανελλόπουλος, οι προπονητές Άγγελος Σκαφιδάς, Αλέκος Τσατάς, Παναγιώτης Δρούγας και ο γιατρός Γιάννης Στεφανούρης.
Η αποστολή των μικτών του νομού μας θα μεταβούν μέσω Τρίπολης στη Σπάρτη, καθώς ο δρόμος από τον Ταΰγετο έχει κλείσει από τη χιονόπτωση.