Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 19:42

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-1: Συνέχισε την ανοδική πορεία

Γράφτηκε από τον
ΟΜΟΝΟΙΑ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ 2-1: Συνέχισε την ανοδική πορεία

 

 

Την ανοδική της πορεία επιβεβαίωσε η Ομόνοια που χθες το απόγευμα επικράτησε στο “Γ. Λουκαρέας” του Εθνικού Μελιγαλά με 2-1.

Από την αρχή του αγώνα και οι δύο ομάδες διεκδίκησαν να σκοράρουν και να πάρουν προβάδισμα για τη νίκη, που θα βοηθούσε να συνεχίζουν την πορεία τους για την υλοποίηση των στόχων τους. Γενικά ήταν ένα μοιρασμένο παιχνίδι, όπου κάθε ομάδα είχε τα διαστήματα της, αλλά και φάσεις για να σκοράρουν και να φτάσουν στη νίκη, όμως στο πρώτο οι γηπεδούχοι βρήκαν δίχτυα δύο φορές, ενώ οι φιλοξενούμενοι μία στις αρχές τις επανάληψης.

Η Ομόνοια μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά διεκδίκησε τη νίκη και το γρήγορο γκολ που σημείωσε τη βοήθησε ώστε να πάρει ψυχολογία και ανεβάζοντας την απόδοση της σταδιακά προσπάθησε να βάλει και άλλο ώστε να πάρει σημαντικό προβάδισμα για την κατάκτηση των τριών πόντων. Αυτό το κατάφερε σχεδόν μισή ώρα μετά διατηρώντας το υπέρ της 2-0 μέχρι το τέλος του α’ μέρους. Με λίγη τύχη στην τελική προσπάθεια οι Κωστόπουλος (36’ σουτ απέκρουσε ο Λίβας), Φέστας (37’ κοντινό σουτ άουτ) Στο β’ ημίχρονο έπαιξε περισσότερο προσέχοντας την αμυντική της γραμμή και με κάποιες επιθετικές προσπάθειες να απειλήσει την εστία του Λίβα, επιδιώκοντας να βάλει και άλλο γκολ, αλλά οι παίκτες της δεν βρήκαν δίχτυα. Από τη στιγμή που στο ξεκίνημα της επανάληψης ο αντίπαλος της μείωσε σε 2-1, στη συνέχεια κατάφερε να κρατήσει ανέπαφη την εστία της, ενώ οι Καρύδης (68’ σουτ μπλόκαρε ο Λίβας) και Φέστας (74’ μακρινό σουτ και πάλι μπλόκαρε ο Λίβας) έχασαν καλές ευκαιρίες για να πετύχουν γκολ.

Ο Εθνικός παρατάχθηκε στο παιχνίδι με στόχο να πάρει το καλύτερο αποτέλεσμα. Το γεγονός ότι δέχτηκε γκολ στα πρώτα λεπτά, τον αποσυντόνισε αρχικά, αλλά σταδιακά ανέβασε απόδοση και δημιούργησε δύο καλές ευκαιρίες με τους Καρατζούλια (26’ μακρινό σουτ άουτ) και Θανόπουλο (29’ φάουλ απέκρουσε σωτήρια ο Κατσαρέας), όμως δεν βρήκε δίχτυα και στη συνέχεια δέχτηκε και 2ο γκολ. Με το ξεκίνημα το β’ ημιχρόνου μπήκε δυνατά και μόλις στο 2ο λεπτό μείωσε σε 2-1 δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Στη συνέχεια οι Λάγιος (66’ φαλτσαριστό σουτ, εκπληκτική απόκρουση Κατσαρέα) και Μουρούσια (76’ σουτ άουτ), όμως δεν μπόρεσε να βάλει άλλο γκολ και να φύγει με το βαθμό της ισοπαλίας.

Και τα δύο γκολ ο Καρύδης

Στο 3’ από σέντρα του Κωστόπουλου ο Καρύδης κινήθηκε στην πορεία της μπάλας και με συρτό σουτ “έγραψε” το 1-0 με τους φιλοξενούμενους να φωνάζουν ότι ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ και ο β’ βοηθός διαιτητής Σταυρόπουλος θα έπρεπε να το υποδείξει. Στο 35’ ο Κωστόπουλος έκανε τη σέντρα στην περιοχή και ο Καρύδης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με κεφαλιά σημείωσε το 2-0. Στο 47’ ο Θανόπουλος έκανε τη σέντρα και ο Χότζα με δυνατή κεφαλιά προσπάθησε να σκοράρει, ο Κατσαρέας απέκρουσε με τα χέρια διώχνοντας την μπάλα πλάγια και ο Μουρούσιας που κινήθηκε στο β’ δοκάρι με κοντινή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα και μείωσε σε 2-1.

Διαιτητής ήταν ο Ψηλοπαναγιώτης με βοηθούς διαιτητές τους Γεωργαντά, Σταυρόπουλο.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Κοστρίβας, Πάλιας, Δημητρίου, Μπάλλας, Πολυμενέας, Κωστόπουλος (90’ Τάφα), Φέστας, Καρύδης, Τζίφας (55’ Δημόπουλος), Μαραβέλας (55’ Ν.Π. Σπυρόπουλος).

ΕΘΝΙΚΟΣ: Λίβας, Ντότσα, Θανόπουλος, Μακρής, Κανελλόπουλος, Παπαδόπουλος (84’ Ρουμελιώτης), Καρατζούλιας, Σαραντόπουλος, Χότζα, Γκιόζι (46’ Μουρούσιας), Λάγιος.

Παράπονα για την καθυστέρηση

Σχεδόν μισή ώρα αργότερα (16.05 μ.μ.) από την προγραμματισμένη (15.30 μ.μ.) ξεκίνησε η παραπάνω αναμέτρηση. Οπως υποστήριξαν οι άνθρωποι του Εθνικού αυτή ήταν η 3η φορά που παιχνίδι που δίνουν στο “Γ. Λουκαρέας” αρχίζει με καθυστέρηση. Αυτό γιατί νωρίτερα είχαν γίνει δύο ματς και κυρίως το δεύτερο, η φιλοξενούμενη ομάδα χρησιμοποιούσε τα αποδυτήρια για να αλλάξουν οι παίκτες της. Στα ίδια αποδυτήρια έπρεπε στη συνέχεια να ντυθούν οι παίκτες του Εθνικού για τον αγώνα με την Ομόνοια. Μάλιστα όπως μας έλεγαν θα πρέπει η ΕΠΣΜ να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα, αφού είναι ταλαιπωρία ιδιαίτερα για τις ομάδες που έρχονται από μακριά.

Λόγω του προχωρημένου της ώρα, το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά διεξήχθη υπό το φως των προβολέων, αφού είχε σκοτεινιάσει περισσότερο και με τα γκρίζα σύννεφα και γενικά με τον άστατο καιρό που επικρατούσε την ώρα του αγώνα.