Δευτέρα, 26 Φεβρουάριος 2018 12:36

ΖΑΚΥΝΘΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1-1: Δέκατη φετινή ισοπαλία για τη “Μαύρη Θύελλα”

Γράφτηκε από τον

 

Την... αγαπημένη της φέτος ισοπαλία έφερε χθες και στη Ζάκυνθο η “Μαύρη Θύελλα”.

Η Μεσσηνιακή ομάδα έμεινε στο 1-1 με την τοπική ομάδα και πλέον μετρά 10 ισοπαλίες σε 17 παιχνίδια πρωταθλήματος, κάτι πραγματικά πολύ σπάνιο για οποιαδήποτε ομάδα.

Στο χθεσινό ματς πάντως ο βαθμός δεν χαρακτηρίζεται αρνητικός καθώς η Καλαμάτα (που πλέον στοχεύει σε ένα όσο το δυνατό καλύτερο πλασάρισμα στην βαθμολογία) έπαιξε με μια ομάδα που καιγόταν για βαθμούς και τα έδωσε όλα, ενώ η ίδια είχε σημαντικά αγωνιστικά προβλήματα (έλειπαν Λιόλιος, Γκασούκας, Ρονκάτο) και επιπλέον είχε να αντιμετωπίσει και την κούραση από τα 120 λεπτά του τελικού του κυπέλλου με τον Πάμισο την περασμένη Τετάρτη.

Το τελικό 1-1 διαμορφώθηκε πολύ γρήγορα με γκολ που σημειώθηκαν μέσα σε δύο λεπτά. Στο 15’ οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα, αλλά η Καλαμάτα απάντησε στο επόμενο λεπτό με τον Βασίλη Αθανασόπουλο.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι είχαν αυτοί που πίεσαν περισσότερο, με την Καλαμάτα όμως να μένει όρθια και να κρατά το βαθμό.

Στο ξεκίνημα οι γηπεδούχοι έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες με τον Καραμαλίκη που στο 8′ νικήθηκε από τον Γκόμες και στο 10′ είχε δοκάρι με πλασέ εντός περιοχής.

Προηγήθηκε με Τσουκαλά, άμεση απάντηση από Αθανασόπουλο

Στο 14′ ο Τσουκαλάς μετά από ασταθή απόκρουση του Γκόμες σε σουτ του Πέττα άνοιξε το σκορ για την Ζάκυνθο αλλά η Καλαμάτα είχε έτοιμη την απάντηση καθώς στο επόμενο λεπτό μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή ο Αθανασόπουλος ισοφάρισε σε 1-1.

Το πρώτο μέρος τελείωσε με ένταση ανάμεσα στον γενικό αρχηγό της Ζακύνθου Δ. Κορωνιό και τον βοηθό διαιτητή της συνάντησης και έληξε μετά την επέμβαση των αστυνομικών. Ο κ. Κορωνιός διαμαρτυρήθηκε έντονα για τα λεπτά που δεν κράτησε ο ρέφερι της συνάντησης.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ζάκυνθος ήταν σαφώς ανώτερη της Καλαμάτας και είχε ευκαιρίες στο 63′ με τον Σκοζάϊ και στο 67′ με τον Πέττα για να σκοράρει. Επίσης επικίνδυνη στιγμή ήταν στο 71΄ στο γύρισμα του Πέττα που έσωσε στη γραμμή η άμυνα της Καλαμάτας πριν προλάβει ο Σκοζάϊ να σκοράρει.

Μέχρι να λήξει το ματς δεν άλλαξε κάτι με τις ομάδες να μοιράζονται τους βαθμούς.

Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε ένταση ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές, ωστόσο αποφεύχθηκαν τα χειρότερα και με την επέμβαση της αστυνομίας.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: Διαμαντής, Κίτος, Κυργιάζος, Λιάμης, Ράδης (87’ Παπαδόπουλος), Τσουκαλάς Β. (77’ Βαρότσης), Τσιριγώτης Ηλ., Πέττας Ρ., Καραμαλίκης, Γιασίν (66’ Άμος), Σκοζάϊ

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμεζ, Παπουτσογιαννόπουλος, Καλογερόπουλος (76’ Μερκούρης), Σαραντόπουλος, Καντούτσης, Ερέκι, Τορεζάνι (83’ Κανελλόπουλος), Ζαχαρόπουλος, Αθανασόπουλος, Λούκας, Νινιός.

(φωτό από την εφημερίδα “Ημέρα”)