Σάββατο, 21 Απρίλιος 2018 11:32

Α1 ΤΟΠΙΚΗ: Φινάλε – θρίλερ για άνοδο και παραμονή

Γράφτηκε από τον

 

 

Η μέρα της κρίσης έφθασε για την Α1 τοπική, μιας και σήμερα Σάββατο θα διεξαχθεί η 26η και τελευταία αγωνιστική.

Η σέντρα και στα εφτά γήπεδα θα δοθεί στις 5 το απόγευμα, οπότε στις 7 μ.μ. θα γνωρίζουμε τις δύο ομάδες που θα ακολουθήσουν την πρωταθλήτρια Α.Ε. Μάνης στην Α’ τοπική, αλλά και η τρίτη ομάδα που θα υποβιβαστεί στη Β’ τοπική μετά τον Αστέρα Μικρομάνης και τον Αίαντα.

Στη μάχη της ανόδου, η Α.Ε. Αβίας, ο Ολυμπιακός Ανάληψης και ο Ηρακλής Καλαμάτας διεκδικούν τα δύο εισιτήρια, καθώς ο Χανδριναϊκός μετά τη χθεσινή απόφαση για την αφαίρεση 3 βαθμών τέθηκε εκτός διεκδίκησης της ανόδου.

Για την αποφυγή του υποβιβασμού μάχονται η Α.Ε. Γαργαλιάνων, η Κορώνη και ο Α.Ο. Φυτειάς.

Η Αβία και ο Ολυμπιακός είναι τα φαβορί για να πάρουν τη δεύτερη και την τρίτη θέση, αντίστοιχα, ενώ στον αντίποδα στη πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Α.Ε. Γαργαλιάνων και στην καλύτερη ο Α.Ο. Φυτειάς.

Η Α.Ε. Αβίας θα υποδεχτεί τον ουραγό Αστέρα Μικρομάνης και χρειάζεται ένα βαθμό για να σφραγίσει και μαθηματικά την άνοδο.

Ο Ολυμπιακός θα φιλοξενηθεί από την Α.Ε. Γαργαλιάνων και με νίκη θα ανοίξει και αυτός... σαμπάνιες. Με ήττα ή ισοπαλία θα εξαρτάται από το αποτέλεσμα του Ηρακλή.

Ο Ηρακλής αγωνίζεται επίσης εκτός έδρας με αντίπαλο το Δώριο, αλλά θα παραταχθεί χωρίς πέντε βασικούς παίκτες που τιμωρήθηκαν για τα επεισόδια στο πρόσφατο ματς με τον Χανδριναϊκό. Θέλει μόνο διπλό και ισοπαλία (υπερτερεί στην ισοβαθμία με τον Ολυμπαικό) ή ήττα της ομάδας της Ανάληψης για να ανέβει στην Α’ τοπική. Ο Χανδριναϊκός θα υποδεχτεί χωρίς 4 παίκτες τον Αίαντα και χωρίς ελπίδες ανόδου, μετά την χθεσινή απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣΜ.

Στην ουρά, η Α.Ε. Γαργαλιάνων θέλει μόνο τους 3 βαθμούς με τον Ολυμπιακό Ανάληψης και ήττα ή ισοπαλία της Κορώνης στη Μεθώνη. Η Κορώνη με διπλό θα αγωνίζεται και τη νέα σεζόν στην Α1 τοπική. Μπορεί να μείνει και με ισοπαλία ή ήττα, αν δεν κερδίσει η Α.Ε. Γαργαλιάνων.

Ο Α.Ο. Φυτειάς θα φιλοξενήσει το Πεταλίδι και θέλει ένα βαθμό για να είναι σίγουρος, μιας και σε περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας με Κορώνη και Α.Ε. Γαργαλιάνων υποβιβάζεται.

Τέλος στο μοναδικό βαθμολογικά αδιάφορο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής, η Χώρα θα υποδεχτεί την πρωτοπόρο Α.Ε. Μάνης, που έχει εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο και την άνοδο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

 

Σάββατο 5 μ.μ.

Δώριο - Ηρακλής Καλαμάτας

Γήπεδο Δωρίου

Ψηλοπαναγιώτης, Τσουλάκος, Παλλαδινός

ΑΕ Αβίας - Αστέρας Μικρομάνης

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ

Κασκάνης, Τσουκάλη, Παπαϊωάννου

Χώρα - ΑΕ Μάνης

Γήπεδο Χώρας

Γεωργαντάς, Μπασιλάρης, Σκαρπέτης

ΑΟ Φυτειάς – Πεταλίδι

Γήπεδο “Π. Μπαχράμης”

Νίκας, Κομπιλίρης, Τζιαμουράνης

ΑΕ Γαργαλιάνων - Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο Γαργαλιάνων

Νικολόπουλος, Ταβουλαρέας, Αντωνόπουλος

Μεθώνη - Κορώνη

Γήπεδο Μεθώνης

Πλακογιάννης, Παναγιωτόπουλος, Τσίρμπας

Χανδριναϊκός - Αίαντας

Γήπεδο Σουληναρίου

Καρβούνης, Γιαννέτσος, Τσοπανάκης

 

Τα σενάρια για την άνοδο

Η Α.Ε. Αβίας ανεβαίνει στην Α’ τοπική με νίκη ή ισοπαλία. Με ήττα ανεβαίνει μόνο αν δεν κερδίσει ο Ηρακλής ή δεν κερδίσει ο Ολυμπιακός Ανάληψης. Υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία με Ολυμπιακό και Ηρακλή και υστερεί στη διπλή με Ηρακλή.

Ο Ολυμπιακός Ανάληψης προβιβάζεται με νίκη ή ισοπαλία αν δεν κερδίσει ο Ηρακλής. Με ισοπαλία ή ήττα και νίκη του Ηρακλή θα τερματίσει 4ος, διότι υστερεί στη διπλή και τριπλή ισοβαθμία.

Ο Ηρακλής Καλαμάτας ανεβαίνει μόνο με νίκη και ήττα ή ισοπαλία του Ολυμπιακού Ανάληψης, διότι είναι καλύτερος στις ισοβαθμίες.

Τα σενάρια για την παραμονή

Α.Ο. Φυτειάς: Με νίκη ή ισοπαλία εξασφαλίζει την παραμονή.

Με ήττα υποβιβάζεται μόνο αν νικήσει η Α.Ε. Γαργαλιάνων και φέρει ισοπαλία η Κορωνη. Οπότε θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία στην οποία υστερεί.

Ακρίτας Κορώνης: Με νίκη εξασφαλίζει την παραμονή. Με ισοπαλία παραμένει αν χάσει ο Α.Ο. Φυτειάς και κερδίσει η Α.Ε. Γαργαλιάνων, μιας και υπερτερεί στην τριπλή ισοβαθμία. ‘Η αν δεν κερδίσει η Α.Ε. Γαργαλιάνων.

Σε αυτή την περίπτωση μένει και με ήττα. Υποβιβάζεται αν κερδίσει η Α.Ε. Γαργαλιάνων και φέρει ισοπαλία (υστερεί στην διπλή ισοβαθμία) ή ηττηθεί.

Α.Ε. Γαργαλανων: Μένει μόνο με νίκη και ήττα ή ισοπαλία της Κορώνης. Υπερτερεί και στην τριπλή ισοβαθμία με Κορώνη, Α.Ο. Φυτειάς.

Υποβιβάζεται με ισοπαλία ή ήττα.

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 25 αγώνες)

1. Α.Ε. Μάνης 54-21 51

2. Α.Ε. Αβίας 42-29 45

3. Ολυμπιακός Ανάληψης 41-29 44

4. Ηρακλής Καλαμάτας 30-18 42

5. Χανδριναϊκός 49-47 39

6. Δώριο 42-40 34

7 Μεθώνη 24-23 33

8. Χώρα 35-37 32

-. Πεταλίδι 32-33 32

10. Α.Ο. Φυτειάς 33-35 31

11. Κορώνη 42-46 30

12. Α.Ε. Γαργαλιάνων 23-36 28

13. Αίαντας 23-32 26

14. Αστέρας Μικρομάνης 22-66 11

- Ανεβαίνουν οι τρεις πρώτες ομάδες και υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίες.

* Στον Χανδριναϊκό αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί.