Δευτέρα, 23 Απρίλιος 2018 12:52

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΠΑΜΙΣΟΣ 0-1: Πιο κοντά στον τίτλο με Κάνιστρα (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΠΑΜΙΣΟΣ 0-1: Πιο κοντά στον τίτλο με Κάνιστρα (φωτό)

 

 

Ενα ακόμη βήμα για την μαθηματική κατάκτηση του τίτλου έκανε χθες ο Πάμισος με τη νίκη του στο “Π. Γεωργανάς” επί της Σπερχογείας με σκορ 1-0.

Η ομάδα της Μεσσήνης μπορεί να μην εντυπωσίασε με την απόδοση της, όμως πήρε το ζητούμενο που ήταν οι τρεις βαθμοί της νίκης και διατήρησε τη διαφορά των 7 βαθμών από τον δεύτερο Πανθουριακό.

Ετσι τέσσερις αγωνιστικές πριν το φινάλε της Α’ τοπικής οι νησιώτες χρειάζονται δύο νίκες για να στεφθούν και μαθηματικά πρωταθλητές Μεσσηνίας.

Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Φάνης Κάνιστρας στο 60ο λεπτό με ωραίο τακουνάκι.

8η σερί νίκη για τους νησιώτες 

Αυτή ήταν η 8η συνεχόμενη νίκη για το συγκρότημα του Αλέξη Μαντζούνη που μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την Κυπαρισσία, πάτησε.... γκάζι και ουσιαστικά έχει εξασφαλίσει τον τίτλο.

Από την άλλη τις εντυπώσεις χθες κέρδισε η Σπερχογεία που έπαιξε στα ίσια τον μεγάλο της αντίπαλο και προσπάθησε μέχρι και τις καθυστερήσεις να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι “Ταύροι” του Γιώργου Καλόμαλου με αρκετούς νεαρούς στη σύνθεση τους έβαλαν δύσκολα στον Πάμισο και αν είχαν περισσότερο... θράσος στην επίθεση, ίσως είχαν αποφύγει την εντός έδρας ήττα.

Χωρίς Λαθύρη,

Μωράκη, Ηλιόπουλο

Οι “πράσινοι” είχαν τον πρώτο τους σκόρερ Βαγγέλη Λαθύρη εκτός αποστολής (λόγω αμυγδαλίτιδας), όπως και τον Γιάννη Μωράκη, ενώ ο Ηλίας Ηλιόπουλος έμεινε στον πάγκο.

Ετσι ο Σταματελόπουλος έπαιξε δεξί χαφ και τα πήγε περίφημα, ενώ πολύ καλή εμφάνιση ως οργανωτής έκανε στον άξονα ο νεαρός Παπαδόπουλος.

Μόλις στο 1’ ο Μπίσα νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Τσούλο, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Σταματελόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά με τον Τσουλάκο να σουτάρει από κοντά και την μπάλα να κοντράρει σε αμυντικό και να βγαίνει κόρνερ.

Νέα καλή στιγμή για τους φιλοξενούμενους στο 14’ με τον Βέλλη μετά από ωραία ενέργεια από αριστερά να δίνει στον Σταματελόπουλο που έπιασε το συρτό σουτ, όμως ο Τσούλος ήταν σε ετοιμότητα.

Στο επόμενο λεπτό η Σπερχογεία απείλησε με το μακρινό σουτ του Φωτιάδη, το οποίο έβγαλε σε κόρνερ ο Αντωνόπουλος.

Ο Πάμισος συνέχισε να ελέγχει το ματς και έφτασε κοντά στο γκολ στο 26’ όταν ο Κάνιστρας από αριστερά απέφυγε δύο αντιπάλους και βρήκε στον περιοχή τον προωθημένο Φιλόπουλο που σούταρε δυνατά λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η τελευταία καλή φάση του πρώτου μέρους σημειώθηκε στο 36’ και ήταν η κορυφαία από πλευράς νησιωτών... Ο Κάνιστρας εκμεταλλεύτηκε αμυντική αδράνεια και μπήκε στην περιοχή, όμως φάτσα με τον Τσούλο πλάσαρε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Με τακουνάκι στο

60’ το “χρυσό” γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα της Μεσσήνης μπήκε και πάλι δυνατά και έχασε την πρώτη της ευκαιρία στο 49’ με το διαγώνιο σουτ του Τσουλάκου να μην βρίσκει για λίγο στόχο.

Τελικά η λύση για την ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη δόθηκε με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, όταν ο Σταματελόπουλος ύστερα από ωραία ενέργεια μπήκε στην περιοχή από δεξιά και σέντραρε, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν και ο Κάνιστρας με πλάτη στην εστία έκανε με τακουνάκι το 0-1, παρά την προσπάθεια του Δημητρίου να διώξει στη γραμμή.

Η Σπερχογεία έχασε τεράστια ευκαιρία να απαντήσει άμεσα μιας και στο 64’οι Μπούνας και Γιακουμής άλλαξαν ωραία την μπάλα από δεξιά, με τον δεύτερο να βρίσκει στο ύψος του πέναλτι τον Γ. Καραχάλιο ο οποίος σούταρε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στη συνέχεια η ομάδα της Μεσσήνης “πάγωσε” τον ρυθμό, αρκέστηκε σε παιχνίδι κυκλοφορίας με τον Μαντζούνη να φρεσκάρει την ομάδα του από τον πάγκο.

Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς έγινε στο 84’ όταν και πάλι ο Σταματελόπουλος βρήκε στην περιοχή τον Τσουλάκο που κοντρόλαρε

και σούταρε ψηλά άουτ. Αμυντικά οι φιλοξενούμενοι δεν απειλήθηκαν μέχρι το τέλος από την Σπερχογεία και στο τέλος οι 100 περίπου νησιώτες φίλαθλοι πανηγύρισαν ένα ακόμη διπλό.

Χωρίς πρόβλημα η διαιτησία του Σκόρδου και των βοηθών του, της Τσουκάλη και του Τσίρμπα.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Τσούλος, Δημητρίου, Μπαλαούρας, Παπαγιαννόπουλος, Δωδέκατος, Ηρ. Καραχάλιος, Φωτιάδης (84’ Παπαδημητρίου), Γ. Καραχάλιος (70’ Φιλίππου), Χριστόπουλος (60’ Μπούνας), Γιακουμής, Αγγελής.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος, Βέλλης, Μπαστακός, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας (66’ Μπερερής), Σταματελόπουλος, Κάνιστρας (80’ Καραγιάννης), Τσουλάκος, Παπαδόπουλος (88’ Καραπετιάν), Μπίσα.