Δευτέρα, 16 Δεκέμβριος 2013 20:30

ΟΜΟΝΟΙΑ: «Αυτή τη στιγμή προέχει η ηρεμία», σημειώνει ο Σ. Μπουραντώνης

Γράφτηκε από τον

Στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α' τοπικής βρίσκεται η Ομόνοια μετά την ολοκλήρωση των παιχνιδιών της 12ης αγωνιστικής.

Η Καλαματιανή ομάδα έχει κάνει το χειρότερο ξεκίνημα των τελευταίων χρόνων και την Κυριακή γνώρισε την ήττα στους Γαργαλιάνους, ενώ έχει να γευθεί τη χαρά της νίκης από την 4η αγωνιστική (είχε κερδίσει εντός έδρας τη Μεθώνη 2-0).

Αυτή τη στιγμή όμως δεν είναι ώρα για μουρμούρες ή αντιδράσεις που θα κάνουν το κλίμα στην ομάδα πολύ χειρότερο. Χρειάζεται ηρεμία και οι όποιες αποφάσεις να μην παρθούν εν θερμώ. Αυτό σημείωσε ο προπονητής της Ομόνοιας Σωτήρης Μπουραντώνης με δηλώσεις του στο "Notosport": «Αυτή τη στιγμή, εκείνο που προέχει είναι να έχουμε ηρεμία. Σίγουρα η βαθμολογική συγκομιδή δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια απ' όλους για να φτάσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει».

Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση

Ο κ. Μπουραντώνης με αφορμή και την πορεία της ομάδας έστειλε ένα μήνυμα το οποίο έχει πολλούς αποδέκτες, θέλοντας να δείξει ότι για την κατάσταση που έχει φέρει την ομάδα στην τελευταία θέση δεν ευθύνεται μόνο ο ίδιος. Συγκεκριμένα τόνισε: «Αν κάποιος δεν είναι μέρος της λύσης αναγκαστικά είναι μέρος του προβλήματος». Αυτό το μήνυμα αφορά τους προπονητές, τους ποδοσφαιριστές, τη διοίκηση, όλους αυτούς που λένε ότι είναι κοντά στηρίζουν και αγαπούν την ομάδα και γενικά όσους ασχολούνται με την Ομόνοια. Αν καταλάβουν αυτό που λέω θα μπορέσουν να δώσουν και τη λύση».

Μπορεί την παραμονή

Στη συνέχεια των δηλώσεων του ο νεαρός προπονητής παραδέχτηκε πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει την παραμονή της. «Σίγουρα η ομάδα χρειάζεται προσθήκες, θα κάνουμε τις απαραίτητες κινήσεις, θα έχουμε και επιστροφές παικτών και θα το παλέψουμε όσο έχουμε τις πιθανότητες μπροστά μας. Είμαι από τη φύση μου αισιόδοξος άνθρωπος και πιστεύω ότι μπορεί η ομάδα να πετύχει την παραμονή της. Αυτή τη στιγμή και μαθηματικά δεν έχει σωθεί ούτε η ομάδα που θα πάρει το πρωτάθλημα. Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια μας γιατί είναι μαραθώνιος. Φέτος είναι πολύ καλό το πρωτάθλημα με πολύ καλές ομάδες. Σίγουρα έχουν γίνει λάθη τα έχουμε εντοπίσει και θα κοιτάξουμε να τα διορθώσουμε».

Οσον αφορά τον αγώνα με τον Τέλλο Αγρα μας είπε: «Χάσαμε από μία στημένη φάση και μια αδράνεια στο σκορ, χωρίς να μας κάνει κλασικές ευκαιρίες για γκολ ο αντίπαλος μας. Βέβαια ούτε και εμείς είχαμε τέτοιες ευκαιρίες. Θεωρώ ότι πριν το 2ο γκολ είχε προηγηθεί φάουλ. Ο Ψωρομύτης έσπρωξε τον Αργ. Κωστόπουλο, που έπεσε πάνω στον Σταθά, ο οποίος μπλόκαρε την μπάλα. Από τη σύγκρουση οι δύο παίκτες μας βρέθηκαν στο έδαφος και η μπάλα έφτασε στον Ψωρομύτη, που σκόραρε και με αυτό τον τρόπο έγινε έτσι το 2-0. Από εκεί και μετά ήταν δύσκολο το έργο μας. Βάλαμε και άλλον επιθετικό και παρά τις ευκαιρίες που είχαμε με τους Καναβό, Ντόκο (και στις δύο απέκρουσε ο τερματοφύλακας) και Ντέρτζια (κεφαλιά άουτ), δεν μπορέσαμε να μειώσουμε και να ξαναμπούμε στο παιχνίδι. Επίσης να πω ότι στα θετικά, από το παιχνίδι στους Γαργαλιάνους ήταν η εμφάνιση που πραγματοποίησε ο νεαρός Γιώργος Δρογγίτης. Ηταν καταπληκτικός, αν και 14 ετών μπήκε σε ένα ματς φωτιά, με την Ομόνοια πίσω στο σκορ και με μια κερκίδα που έβραζε και τα πήγε περίφημα».

Ανάρμοστη συμπεριφορά

Ο τεχνικός της Ομόνοιας κλείνοντας τις δηλώσεις του, καυτηρίασε την συμπεριφορά των φιλάθλων του Τέλλου Αγρα, λέγοντας: «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια για τη φιλοξενία στη διοίκηση του Τέλλου Αγρα, αλλά και στη διαιτησία για την παρουσία της, αν και στο 2ο γκολ, που δεχτήκαμε, έπρεπε να δωθεί φάουλ. Από εκεί και πέρα θα ήθελα να πω ότι αυτό που γίνεται πίσω από τον πάγκο της φιλοξενούμενης ομάδας με τους φιλάθλους των Γαργαλιάνων πρέπει να σταματήσει. Φτάνουμε στο 2014 και πρέπει τέτοια πράγματα να μην γίνονται και να μένουμε μόνο στην παρουσία των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο».

Ενίσχυση εκ των έσω

Η Ομόνοια όπως έχουμε αναφέρει και σε προηγούμενα ρεπορτάζ θα ενισχυθεί την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου ώστε να μπορέσει να ανανεώσει την παραμονή της στην Α' τοπική. Βέβαια εκτός από τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν, η ομάδα θα ενισχυθεί και με παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ, αλλά έως τώρα δεν είχαν χρησιμοποιηθεί. Ο λόγος για τον υψηλόσωμο αμυντικό Λάζαρο Ντανταβασίλη και τον συνεργάτη του κ. Μπουραντώνη, τον επιθετικό Βασίλη Παναγιωτόπουλο. Εδώ και 20 ημέρες οι δύο παραπάνω παίκτες προετοιμάζονται με ειδικό πρόγραμμα προπόνησης ώστε να είναι έτοιμοι σύντομα για να πάρουν μέρος σε επίσημα παιχνίδι. Με την προσθήκη του Πάντου Τζανετάκου και ακόμη δύο παικτών θα αλλάξει το αγωνιστικό προφίλ της ομάδας και θα παρουσιαστεί πιο δυνατή στο νέο έτος.

Σήμερα το απόγευμα η Ομόνοια ξεκίνησε την προετοιμασία της για το εκτός έδρας ματς με το Δώριο.