Δευτέρα, 14 Μάιος 2018 18:49

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ 1-0: Με Μάλαμα κρατά στα χέρια του την παραμονή (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Την τύχη στα χέρια του όσον αφορά την παραμονή στην Α’ τοπική, κρατά ο Ολυμπιακός μετά τη προχθεσινή του νίκη με 1-0 επί της Ανδρούσας στο “Γ. Λουακρέας”.

Οι “ερυθρόλευκοι” ξεπέρασαν το Ασπρόχωμα και αν δεν ηττηθούν στα Φιλιατρά μένουν 100% στην κατηγορία. Ο Κώστας Μάλαμας, ήταν ο σκόρερ του μοναδικού τέρματος που έκρινε την Σαββατιάκη αναμέτρηση και έδωσε τρεις πολύτιμους πόντους στην ομάδα του, στην προσπάθεια που κάνει για τη σωτηρία της. Οι “ερυθρόλευκοι” μπορεί να μην μπήκαν από την αρχή δυνατά στο παιχνίδι, αλλά έδειξαν διάθεση για την κατάκτηση του νικηφόρου αποτελέσματος που θα τους αύξανε τις ελπίδες για παραμονή, Δημιούργησαν φάσεις στην εστία του Κατσίποδα, ενώ στο 18’ είχαν την ευκαιρία να προηγηθούν στο σκορ όταν κέρδισαν πέναλτι. Ο Κατσίποδας όμως κατόρθωσε με το ένα χέρι να αποκρούσει το σουτ του Αλεξανδρόπουλου και να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Τελικά ο Ολυμπιακός κατάφερε να σκοράρει με τον Κ. Μάλαμα να βρίσκει δίχτυα στο 60ό λεπτό.

Παράλληλα όλοι στην ομάδα του Ολυμπιακού είχαν το μυαλό τους και στο άλλο παιχνίδι που γινόταν την ίδια ώρα στο γήπεδο “Π. Μπαχράμης”, ανάμεσα στον Α.Ο. Φαραί και το Ασπρόχωμα. Εκεί όπου ο βασικός αντίπαλος τους στο δρόμο για τη σωτηρία, το Ασπρόχωμα γνώρισε τελικά την ήττα και έφερε τους “ερυθρόλευκους” δύο πόντους από πάνω. Πλέον την επόμενη αγωνιστική, τελευταία του πρωταθλήματος, θα κριθεί αν ο Ολυμπιακός συνεχίσει να αγωνίζεται στην πρώτη κατηγορία.

Η Καλαματιανή ομάδα παίζει εκτός έδρας με την Εράνη, ενώ το Ασπρόχωμα θα υποδεχτεί την Σπερχογεία.

Σε ότι αφορά την Ανδρούσα, προσπάθησε σε όλη τη διάρκεια του αγώνα να κρατήσει ανέπαφη της εστία της και με κάποιες επιθετικές ενέργειες των παικτών της να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μάρη. Οι παίκτες της δημιούργησαν κάποιες φάσεις, όμως ο Μάρης όποτε χρειάστηκε με τις επεμβάσεις του γλίτωσε την εστία του, ενώ σε κάποιες άλλες δεν είχαν τα επιθυμητά τελειώματα, ώστε να φύγουν από την Καλαμάτα με κάποιο θετικό αποτέλεσμα.

Φάσεις - γκολ

Στο 15' ο Αναγνωστόπουλος επιχείρησε να σκοράρει με ξαφνικό σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 18' ο Κ. Μάλαμας μπήκε στην περιοχή υπό πίεση του Βασιλογιαννακόπουλου, ο οποίος τον έσπρωξε και τον έριξε στο έδαφος με τον διαιτητή Ψηλοπαναγιώτη να σφυρίζει αμέσως το πέναλτι. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Αλεξανδρόπουλος, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα προς τη δεξιά πλευρά της εστία του Κατσίποδα, που έπεσε σωστά και με το ένα χέρι απέκρουσε με την μπάλα να παίρνει ύψος και να φεύγει κόρνερ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 24' ο Γεωργιόπουλος εκτέλεσε φάουλ από μακριά ο Μάρης απέκρουσε αρχικά και στη συνέχεια μπλόκαρε την μπάλα. Ενα λεπτό μετά ο Βασιλογιαννακόπουλος δεν κατάφερε να διώξει με κεφαλιά και ο Κ. Μάλαμας που παρακολουθούσε τη φάση έκανε την κεφαλιά χωρίς να ανησυχήσει ο Κατσίποδας που μπλόκαρε. Στο 33' ο Αλεξανδρόπουλος εκτέλεσε φάουλ από μακριά και πλάγια στην απέναντι πλευρά πετάχτηκε ο Γαβράς έκανε την κεφαλιά για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Κατσίποδας με τα χέρια. Στο 39' σε σέντρα του Αλεξανδρόπουλου ο Μπέρμπερη έκανε την αδύνατη κεφαλιά για να μπλοκάρει σταθερά ο Κατσίποδας. Στο 42’ σέντρα του Α. Καλογερόπουλου ο Τσώνης σούταρε, όχι όπως θα ήθελε και η μπάλα πέρασε παράλληλα προς το τέρμα και έφτασε ξανά στον Α. Καλογερόπουλο, που έκανε το δυνατό σουτ για να αποκρούσει σωτήρια ο Μάρης.

Ενα λεπτό μετά σέντρα του Τσαναλία στον Αναγνωστόπουλο, ο οποίος από τη γωνία σχεδόν της περιοχής έκανε το σουτ στην κίνηση και έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 56’ ο Αναγνωστόπουλος έκανε το φάουλ έξω από την περιοχή και έστειλε την μπάλα άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο επόμενο λεπτό σέντρα του Θεοδωσόπουλου στο ημικύκλιο σχεδόν της περιοχής ο Βασιλογιαννακόπουλος έκανε το ψηλοκρεμαστό πλασέ και έστειλε την μπάλα άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 60’ Τσαναλίας, Μπαζάνης και Αναγνωστόπουλος άλλαξαν την μπάλα και ο τελευταίος παρά την κόντρα έστειλε την μπάλα στην απέναντι πλευρά και ο Κ. Μάλαμας, που ήταν μόνος έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του Κατσίποδας κάνοντας έτσι το 1-0. Στο 75’ κόρνερ του Α. Καλογερόπουλου πετάχτηκε ο Θεοδωσόπουλος έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να κτυπά στο κάθετο δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Στο 86’ ο Αλεξανδρόπουλος σχεδόν από το κέντρο πήρε την μπάλα έφτασε στην αντίπαλη περιοχή και με σουτ την έστειλε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ψηλοπαναγιώτης, με βοηθούς διαιτητές τους Τσουλάκο και Γεωργαντά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μάρης, Βέλμαχος, Τσαναλίας, Κολιός, Γαβράς, Ζέππος, Κ. Μάλαμας (93’ Κακαλέτρης), Μπέρμπερη, Αναγνωστόπουλος (87’ Ανδρεάκος), Αλεξανδρόπουλος, Μπαζάνης (89’ Μιχαλέας).

ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Κατσίποδας, Ιμεράσι (74’ Πατσιώτης), Βαβαρούτσος, Κακογιάννης, Τσώνης, Γεωργιόπουλος, Θεοδοσόπουλος, Α. Καλογερόπουλος, Βασιλογιαννακόπουλος, Δασκαλάκης, Μουλαβασίλης (44’ λ.τρ. Γ. Καλογερόπουλος).