Δευτέρα, 04 Ιούνιος 2018 16:24

Σήκωσαν το κύπελλο οι προπαίδες της Ομόνοιας (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Με την απονομή του κυπέλλου του πρωταθλητή για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο 2ο όμιλο του προπαιδικού πρωταθλήματος, ολοκληρώθηκε και επίσημα η αγωνιστική περίοδο για την Ομόνοια.

Μετά από χρόνια η Καλαματιανή ομάδα φτάνει στην κατάκτηση ενός τίτλου στις μικρές ηλικίες, φτάνοντας σε αυτή την επιτυχία αήττητη, καθώς σημείωσε 7 νίκες και είχε μία ισοπαλία. Κάτι που ανέφερε μεταξύ άλλων ο επί σειρά ετών πρόεδρος και παράγοντας της ομάδας Θεόδωρος Τζανετάκος, λίγα λεπτά πριν την απονομή. Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Τζανετάκος σημείωσε ότι η Ομόνοια είναι η πρώτη ομάδα που δημιούργησε τμήματα υποδομής το 1979 δύο χρόνια μετά την ίδρυση της και πολύ αργότερα η ΕΠΣΜ προχώρησε στη διοργάνωση πρωταθλημάτων στις μικρές ηλικίες. Στο παρελθόν έχει πάρει κύπελλα και η φετινή δεν είναι η πρώτη φορά. Σε αυτό βοήθησε ο προπονητής της ομάδας Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ο οποίος είχε την στήριξη της διοίκησης.

Πρώτα φιλικό

Πριν την τελετή της απονομής του κυπέλλου, το απόγευμα του Σαββάτου, η Ομόνοια έπαιξε φιλικό με αντίστοιχη ομάδα της Δόξας. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ομόνοια, χάρις στα γκολ που σημείωσαν οι οι Εμ. Μουσκάυ (2), Αλ. Θοδωρής, Ι. Μανώλης, Ντ. Μπραχίμι, Π. Μανωλέας (πέναλτι), ενώ για τη Δόξα τα γκολ πέτυχε ο Χρ. Διονυσόπουλος.

Ο προπονητής της Ομόνοιας Βασίλης Παναγιωτόπουλος χρησιμοποίησε τους Θανάση Μανώλη, Δημήτρη Νικολόπουλο, Θανάση Λαμπρόπουλο, Αγγελο Κάρλο, Χρήστο Θοδωρή, Παναγιώτη Μανωλέα, Αλέξη Θοδωρή, Δημήτρη Παπαδόπουλο, Βασίλη Δημητρίου, Γιάννη Μανώλη, Εμερίλντο Μουσκάυ (11άδα), Κωνσταντίνο Δημητρίου, Βασίλη Καρακίτσο, Γιάννη Κωστόπουλο, Σταύρο Πουλογιαννόπουλο, Ντανιέλ Μπραχίμι, Βασίλη Μπούνα, Αγγελο Μεμισια, Φίλιππο Μπάμπη, Παναγιώτη Κουρέτα, Χρήστο Τσάκωνα και Φώτη Μπάμπη.

Οι προπονητές της Δόξας Μιχάλης Βούλγαρης, Αλέκος Παπαδόπουλος χρησιμοποίησαν τους Ηλία Μπούνα, Κλάϊντι Χότζα, Αγγελο Μπινιάκου, Χρήστο Διονυσόπουλο, Οδυσσέα Ψαρρέα, Ηλία Κρέπη, Νίκο Κέκερη, Σπύρο Ελυσαίου, Σταύρο Κότση, Ηλία Ψαρά, Χαράλαμπο Αβραμέα (11άδα), Παναγιώτη Φωτεινάκη, Βασίλη Τσαγκάρη, Αγγελο Ηλιόπουλο, Νικήτα Σαμιώτη, Κωνσταντίνο Δούνια.

Η απονομή και οι σκέψεις

για δεύτερη ομάδα

Μετά το παιχνίδι ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Βασίλης Σπηλιώτης, συνοδευόμενος από τα μέλη της επιτροπής πρωταθλήματος Γιώργο Καλύβα και της πειθαρχικής επιτροπής Γιάννη Μανωλόπουλο έδωσαν τα μετάλλια στους αθλητές και στη συνέχεια το κύπελλο στο αρχηγό της ομάδας έδωσαν τα μετάλλια και το κύπελλο και τα μετάλλια στους παίκτες της πρωταθλήτριας ομάδας.

Τις σκέψεις για δημιουργία δεύτερης ομάδας με την ονομασία Ακαδημία Ομόνοιας αναμένεται να προχωρήσουν εντός των ημερών οι παράγοντες του Καλαματιανού συλλόγου, όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο κ. Τζανετάκος. Ο έμπειρος παράγοντας σχετικά με αυτό δήλωσε: “Στόχος μας είναι τα παιδιά που τελειώνουν ηλικιακά από το παιδικό τμήμα για να μην χάνονται, να αγωνίζονται στη νέα ομάδα και στη συνέχεια να προωθούνται στην Ομόνοια. Ετοιμάζουμε ότι χρειάζεται ώστε η ομάδα να ξεκινήσει από τη Γ’ τοπική τη νέα περίοδο”.

Σκέπαστρο στις κερκίδες

Από τα γήπεδα της Καλαμάτας που δεν διαθέτουν σκέπαστρο στις κερκίδες είναι το “Γ. Λουκαρέας”. Οι παράγοντες της Ομόνοιας έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό, το οποίο μάλιστα αναμένεται να συζητήσουν μεταξύ άλλων στην προσεχή Γενική Συνέλευση, που έχει προγραμματιστεί για μευθαύριο Τετάρτη στις 7 το απόγευμα στα αποδυτήρια της ομάδας στο “Γ. Λουκαρέας”.

- Ενα άλλο θέμα που έχει προκύψει στο “Γ. Λουκαρέας” έχει να κάνει με τα αδέσποτα σκυλιά που μπαίνουν όχι μόνο στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και στα αποδυτήρια των ομάδων. Μάλιστα ένα δύο σκυλιά περιφέρονται στο γήπεδο κατά τη διάρκεια των αγώνων δημιουργώντας προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή τους με τους ανθρώπους της Ομόνοιας να ζητούν από το Δήμο και τους αρμόδιους φορείς να ενεργήσουν άμεσα απομακρύνοντας τα αδέσποτα από το γήπεδο.