Δευτέρα, 02 Ιούλιος 2018 18:28

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: “Μεγάλο επίτευγμα η παραμονή”, λέει ο Γιώργος Γρηγορόπουλος

Γράφτηκε από τον

Μεγάλη επιτυχία αποτελεί για τον Ολυμπιακό Καλαμάτας η παραμονή του στην πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας.

Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν στα τελευταία παιχνίδια, να σωθούν κάνοντας πορεία πρωταθλητισμού, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο προπονητής Γιώργος Γρηγορόπουλος με δηλώσεις του στο “Notosport”: “Ηταν μεγάλη επιτυχία να μείνει η ομάδα, μετά την αρνητική πορεία που είχε στον πρώτο γύρο, όπου είχε μικρή συγκομιδή βαθμών. Μετά τα Χριστούγεννα κάναμε πλάνο με τη διοίκηση γιατί ήμουν από τα καινούργια πρόσωπα στην ομάδα και καταφέραμε κάνοντας στην κυριολεξία πορεία πρωταθλητισμού το μείον 10, συν δύο, παίζοντας παράλληλα ωραία ποδόσφαιρο και δίνοντας χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες. Με την προσθήκη κάποιων έμπειρων παικτών που ήρθαν μετά το Δεκέμβριο, οι οποίοι στήριξαν την προσπάθεια της ομάδας, αλλά και τους νεαρούς ποδοσφαιριστές και μέσα από σκληρή δουλειά στις προπονήσεις και ψυχολογική τόνωση, πετύχαμε την παραμονή, που το θεωρώ μεγάλο επίτευγμα. Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους παίκτες για την προσπάθεια που κατέβαλαν με συνέπεια στις προπονήσεις, που ήταν και το σημαντικότερο απ’ όλα. Από την πλευρά μου ένα ευχαριστώ προς τη διοίκηση που δέχτηκε τις εισηγήσεις μου για το πλάνο που έπρεπε να ακολουθήσουμε. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ και στον συνεργάτη μου Σταύρο Παπαγεωργίου για όλη τη βοήθεια που μου προσέφερε”.

Ο κ. Γρηγορόπουλος στη συνέχεια κάνοντας έναν απολογισμό για τη χρονιά που πέρασε, μας είπε: “Προσωπική μου γνώμη είναι πως είχε γίνει λάθος προγραμματισμός από την αρχή της σεζόν. Ορισμένοι νεαροί παίκτες που αποφασίστηκε να σηκώσουν το βάρος, δεν είχαν τις παραστάσεις για να ανταπεξέλθουν σε μια κατηγορία όπως η Α’ τοπική. Ακόμη από προσωπικά λάθη σε ορισμένους αγώνες χάθηκαν βαθμοί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέφτει η ψυχολογία τους και να μην μπορούν να ανταποκριθούν”.

Σε ερώτηση μας σχετικά με το τι χρειάζεται η ομάδα ώστε να έχει καλύτερη μοίρα την ερχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν σημείωσε: “Θεωρώ ότι μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, με τέτοιο πρόεδρο και διοικητικό συμβούλιο πρέπει να κάνει κάποιες γρήγορες κινήσεις στο σχεδιασμό και να μπουν από νωρίς οι στόχοι και το πως θα πορευτεί η ομάδα ώστε στις αρχές της προετοιμασίας να είναι όλα έτοιμα. Οι καιροί είναι δύσκολοι για κινήσεις οικονομικής φύσης, αλλά το υπάρχον υλικό με δύο τρεις ποιοτικές προσθήκες μπορεί να οδηγήσει τον Ολυμπιακό με ασφάλεια στο νέο πρωτάθλημα και να είναι ανταγωνιστικός όπως του αρμόζει. Παράλληλα να δοθεί ευκαιρία στα νέα παιδιά που υπάρχουν και έχουν ταλέντο”.

Μέσα στην εβδομάδα είναι πολύ πιθανόν να υπάρξει συνάντηση της διοίκησης με τον προπονητή Γιώργο Γρηγορόπουλο, για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνέχισης της συνεργασίας τους. Ο κ. Γρηγορόπουλος σε κάποιες κουβέντες που είχε μαζί τους, τους επισήμανε ότι τον πρώτο λόγο έχει ο Ολυμπιακός, έχει μείνει ευχαριστημένος από τη συνεργασία που είχε. Ετσι περιμένει πρώτα να μιλήσει με τους παράγοντες της ομάδας και μετά να αποφασίσει για το τι θα κάνει.