Σάββατο, 04 Αύγουστος 2018 15:08

Στη Εθνική Ομάδα Κωφών ο Καλαματιανός Ανδρέας Φιλιππόπουλος

Γράφτηκε από τον

 

Στη Σουηδία με την Εθνική ομάδα Κωφών, που συμμετέχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ21 βρίσκεται ο Καλαματιανός ποδοσφαιριστής Ανδρέας Φιλιππόπουλος.

Ο 19χρονος είχε την ευκαιρία την Πέμπτη το απόγευμα να αγωνιστεί στη βασική 11άδα της Εθνικής μας ομάδας, στον πρώτο αγώνα του πρωταθλήματος με αντίπαλο τη γηπεδούχο Σουηδία, από την οποία γνώρισε την ήττα με 3-0.

Ο Ανδρέας Φιλιππόπουλος, ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στο Δαναό, με τον Πέτρο Δημόπουλο, να τον χρησιμοποιεί στη βασική 11άδα ή και αναπληρωματικό, ενώ σε κάποια από αυτά είχε φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Ο προπονητής του, στην Καλαματιανή ομάδα τον αντιμετώπισε όπως κάνει με όλα τα παιδιά στην ομάδα θέλοντας έτσι να του δείξει ότι είναι ισότιμο μέλος με όλους. Ο κ. Δημόπουλος παρακολούθησε τον προχθεσινό παιχνίδι της πρεμιέρας από το επίσημο σάιτ των διοργανωτών, όπου ο νεαρός Ανδρέας αγωνίστηκε στη βασική 11άδα και τον είδε να πραγματοποιεί το όνειρο, που έχει ο κάθε ποδοσφαιριστής να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο. Μάλιστα, όπως μας είπε σε επικοινωνία που είχαμε πως αισθάνεται μεγάλη υπερηφάνεια για ένα παιδί, που ήταν 5 χρόνια στο Δαναό υπό τις οδηγίες του και πλέον τον βλέπει να ξεδιπλώνει το ταλέντο του και στην εθνική ομάδα. Επίσης αισθάνεται και δικαιωμένος γιατί αντιμετώπισε τον Ανδρέα όπως και τα υπόλοιπα παιδιά στην ομάδα, δείχνοντας το και ως παράδειγμα για τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζουμε έναν άνθρωπο με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.

Σήμερα η εθνική ομάδα θα δώσει το δεύτερο παιχνίδι με αντίπαλο την Ουκρανία και την προσεχή Δευτέρα το τρίτο με αντίπαλο τη Ρωσία. Μάλιστα οι διοργανωτές έχουν φροντίσει ώστε τα παιχνίδια να μεταδίδονται ζωντανά από το site της διοργάνωσης.