Κυριακή, 26 Αύγουστος 2018 20:56

Αποκλεισμός στη "ρώσικη ρουλέτα" για την "Μαύρη Θύελλα"

Γράφτηκε από τον

Με.. άδεια χέρια επιστρέφει  από την Κόρινθο η “Μαύρη Θύελλα”, καθώς ηττήθηκε στα πέναλτι με 5-4 από την Κόρινθο 2006 και αποκλείστηκε από τη β’ φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

  Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλος 1-1 και η παράταση με 2-2 και  χρειάστηκε η ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι για να αναδειχθεί νικητής. Οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε όλα, ενώ για την Καλαμάτα αστόχησε ο γκολκίπερ Νίκος Κόκκαλης. Το ίδιο είχε κάνει στην παράταση και ο Βαγγέλης Λαθύρης και ενώ το σκορ ήταν 2-2 χάνοντας έτσι την ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση.
Η Μεσσηνιακή ομάδα είχε προηγηθεί στο σκορ στο 9’ με τον Βασίλη Αθανασόπουλο, αλλά ο Βούληαρος Κοστόφ στο 66’ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 90’ ο Μυργιώτης είδε την κόκκινη κάρτα και η Κόρινθος 2006 αγωνίστηκε με 10 παίκτες στο έξτρα ημίωρο. Παρ’ όλα αυτά στο 90’ σκόραρε με τον Μπρενόζι για το 2-1.  Η Καλαμάτα απάντησε στο 107’ με τον Αγγελο Μπίζο και  έξι λεπτά αργότερα βρέθηκε μια ανάσα από το τρίτο γκολ, όταν ο Αθανασόπουλος ανατράπηκε από τον γκολκίπερ Σκλαβενίτη και ο ρέφερι Στάμου έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λαθύρης όμως έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπιτσάνης υπό την πίεση δύο αμυντικών πλάσαρε άουτ.
Για να φθάσουμε έτσι στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, με τους γηπεδούχους που μετέχουν στο τοπικό πρωτάθλημα, να αποδεικνύονται ψύχραιμοι και να πανηγυρίζουν τη μεγάλη πρόκριση.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο της "Ελευθερίας".