Δευτέρα, 27 Αύγουστος 2018 12:59

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Η εικόνα του άτυχου αγώνα στην Κόρινθο

Γράφτηκε από τον

Με... άδεια χέρια επέστρεψε από την Κόρινθο η “Μαύρη Θύελλα”, καθώς ηττήθηκε στα πέναλτι με 5-4 από την Κόρινθο 2006 και αποκλείστηκε από τη β’ φάση του κυπέλλου Ελλάδας.

Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια ολοκληρώθηκε ισόπαλος 1-1 και η παράταση με 2-2 και χρειάστηκε η ρώσικη ρουλέτα των πέναλτι για να αναδειχθεί νικητής. Οι γηπεδούχοι ευστόχησαν σε όλα, ενώ για την Καλαμάτα αστόχησε ο γκολκίπερ Νίκος Κόκκαλης. Το ίδιο είχε κάνει στην παράταση και ο Βαγγέλης Λαθύρης και ενώ το σκορ ήταν 2-2 χάνοντας έτσι την ευκαιρία να τελειώσει την πρόκριση.

Η Μεσσηνιακή ομάδα είχε προηγηθεί στο σκορ στο 9’ με τον Βασίλη Αθανασόπουλο, αλλά ο Βούληαρος Κοστόφ στο 66’ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 90’ ο Μυργιώτης είδε την κόκκινη κάρτα και η Κόρινθος 2006 αγωνίστηκε με 10 παίκτες στο έξτρα ημίωρο. Παρ’ όλα αυτά στο 90’ σκόραρε με τον Μπρενόζι για το 2-1. Η Καλαμάτα απάντησε στο 107’ με τον Αγγελο Μπίζο και έξι λεπτά αργότερα βρέθηκε μια ανάσα από το τρίτο γκολ, όταν ο Αθανασόπουλος ανατράπηκε από τον γκολκίπερ Σκλαβενίτη και ο ρέφερι Στάμου έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λαθύρης όμως έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι και στην επαναφορά ο Μπιτσάνης υπό την πίεση δύο αμυντικών πλάσαρε άουτ.

Για να φθάσουμε έτσι στη ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι, με τους γηπεδούχους που μετέχουν στο τοπικό πρωτάθλημα, να αποδεικνύονται ψύχραιμοι και να πανηγυρίζουν τη μεγάλη πρόκριση.

Με σύνθεση ανάγκης

Η Καλαμάτα αγωνίστηκε με σύνθεση ανάγκης στην πρεμιέρα του κυπέλλου Ελλάδας, καθώς μετά το θέμα με τα δελτία στην ΕΠΟ δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής οι Βούρας, Κασωτάκης, Ψάνης, Φουάσης, Βοσκόπουλος, Αλιατίδης, Αντωνιάδης, Μίνγκας και Μαστραντωνάκης, ενώ ο Τσόπελας ήταν τραυματίας.

Για να συγκροτήσει αποστολή απέκτησε την τελευταία στιγμή πέντε παίκτες, από τον Πανθουριακό.

Οι Καράμπελας, Μπιτσάνης, Παντσιώτης ξεκίνησαν μάλιστα στο βασικό σχήμα, στο οποίο βρέθηκε και ο νεαρός Οικονομέας από την ακαδημία της “Μαύρης Θύελλας”. Φανέλα βασικού πήραν ακόμα οι νεοαποκτηθέντες Κόκκαλης, Πινδώνης, Λαθύρης και Μπίζος. Και οι “παλιοί” Ζαχαρόπουλος, Κανελλόπουλος και Αθανασόπουλος. Ο τελευταίος άνοιξε το σκορ στο 9’ όταν από κεφαλιά του Μπιτσάνη οι αμυντικοί έκαναν λάθος γύρισμα στον γκολκίπερ και ο Αθανασόπουλος που ακολούθησε τη φάση, έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα. Το 0-1 πανηγυρίστηκε έξαλλα από τους 50 και πλέον φίλους της “Μαύρης Θύελλας” που βρέθηκαν στην Κόρινθο.

Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν στη συνέχεια χώρο στην Κόρινθο 2006 που είχε τρεις καλές στιγμές σε σουτ του Βασιλάρη στο 21’, πλασέ του Κοστόφ στο 23’ και κεφαλιά του Τριμπόνια στο 40’.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, αλλά ο Κοστόφ βρήκε τη μία φάση που έψαχνε στο 68’ και με γυριστό σουτ ισοφάρισε. Η Καλαμάτα ξύπνησε μετά το 1-1, αλλά δεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία. Στο 90’ απέκτησε πάντως αριθμητικό πλεονέκτημα, όταν ο Μυργιώτης είδε την κόκκινη κάρτα γιατί προσπάθησε να ξεγελάσει τον διαιτητή σκοράροντας με το χέρι.

Η Καλαμάτα έκλεισε στο μισό γήπεδο τους γηπεδούχους και απείλησε στο 94’ με σουτ του Ζαχαρόπουλου και στο 98’ με φάουλ του Λαθύρη. Η Κόρινθος 2006 στην πρώτη της επίθεση στην παράταση βρήκε δίχτυα στο 101 με το πλασέ του Μπρενόζι και αδράνεια της άμυνας. Στο 107’ από κόρνερ του Λαθύρη, ο Μπίζος με κεφαλιά ισοφάρισε 2-2 στο 107’. Στο 109’ ο Μπιτσάνης έχασε ευκαιρία για την ανατροπή στην παράταση, αλλά η μεγαλύτερη χάθηκε όπως προαναφέραμε στο 113’ με τον Λαθύρη που δεν μπόρεσε να σκοράρει από τα 11 βήματα.

Η σειρά των πέναλτι

(Καλ) Μπιτσάνης 0-1

(Κορ) Φίλης 1-1

(Καλ) Πινδώνης 1-2

(Κορ) Καμπιώτης 2-2

(Καλ) Λαθύρης 2-3

(Κορ) Κπαλτζής 3-3

(Καλ) Κόκκαλης άουτ

(Κορ) Μαγγίνας 4-3

(Καλ) Αθανασόπουλος 4-4

(Κορ) Τριμπόνιας 5-4

 

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006: Σκλαβενίτης, Γκουριώτης, Φίλης, Μαγγίνας, Μευρέλης, Βασιλάρης, Τριμπόνιας, Καμπιώτης, Μυργιώτς, Καπλατζής, Κοστόφ (78’ λ.τρ. Μπρενόζι).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κόκκαλης, Παντσιώτης, Οικονομέας (49’ λ. τρ. Χότζας), Μπίζος, Καράμπελας, Ζαχαρόπουλος, Αθανασόπουλος, Πινδώνης, Μπιτσάνης, Λαθύρης, Κανελλόπουλος (106’ Κανανάϊ).

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(1η φάση)

Θύελλα Καμαρίου - Κηφισιά 2-0

Παλληξουριακός - ΑΕ Ξηροβουνίου 1-0

Χαλκίδα - ΑΟ Επισκοπής 0-1

Ερμιονίδα - Δάφνη Δαφνώνα 7-1

Ηρακλής Ελευσίνας – Ιεράπετρα 2-3

Εθνικός - ΑΟ Παλαιοχώρας 3-1

ΑΣ Κόρινθος 2006 – Καλαμάτα 5-4 στα πέναλτι (1-1 κ.α, 2-2 παράταση)

Άρης Αβάτου - Εθνικός Κεραμιδίου 1-0

Απόλλων Παραλιμνίου - Θράκη Φερών 4-0

Ερμής Αμυνταίου - ΑΕ Καλαμπακίου 2-1

Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου - ΑΟ Καρδίας 4-5 στα πέναλτι (0-0 κ.α και παράταση)

Αναγέννηση Πλαγιάς - Ηρακλής Πολυκάρπης 4-2 παράταση (2.2. κ.α)

Καβάλα ΑΟ - ΑΣ Γιαννιτσά 0-1

Οικονόμος Τσαριτσάνης - Μεσολογγίου ΑΕ 1-0

Μακεδονικός Φούφα - Νίκη Βόλου 2-4 στα πέναλτι (1-1 κ.α. και παράταση)

Τηλυκράτης 2014 - ΑΟ Σελλάνων 2-1

Αστέρας Ιτέας – Θεσπρωτός 0-1

Αντίμαχος - Θύελλα Ραφήνας Α.Π.Ο. 3-1

Διαγόρας Βραχνέικων – Αιολικός (2 Σεπτεμβρίου)

Κιθαιρών Καπαρελλίου - ΑΕ Βαθύλλου Πανσαμιακού (2 Σεπτεμβρίου)

Κληρώνει για τη β’ φάση

Στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο πάρκο Γουδή θα γίνει σήμερα στις 3 το μεσημέρι η κλήρωση της β΄ φάσης του ενοποιημένου Κυπέλλου Ελλάδος.