Δευτέρα, 03 Σεπτέμβριος 2018 15:20

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 0-0: Πλήρωσε την αστοχία της

Γράφτηκε από τον
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 0-0: Πλήρωσε την αστοχία της

 

Μια από τις μίνι εκπλήξεις στους πρώτους αγώνες του κυπέλλου Μεσσηνίας του Σαββατοκύριακου σημειώθηκε στο γήπεδο του Κορδία όπου ο Ηρακλής Κυπαρισσίας απέσπασε “λευκή” ισοπαλία 0-0 από την Α.Ε. Μάνης!

Τις δύο ομάδες τις χωρίζει μια κατηγορία, αυτή της Κυπαρισσίας ήρθε με 13 παίκτες στην Καλαμάτα και δυσκολεύτηκε να βγάλει διοίκηση και να δηλώσει συμμετοχή στην Α1 τοπική, όμως κατόρθωσε με μαζική άμυνα να κρατήσει το μηδέν στην εστία της! Ετσι έχει βάσιμες ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση, στον επαναληπτικό που θα γίνει το προσεχές Σάββατο στην Κυπαρισσία.

Παλικαρίσια ισοπαλία για τους νεοφώτιστους στην Α1 τοπική

Η ομάδα του Παναγιώτη Πολίμου μπλόκαρε απέναντι στο αμυντικό παιχνίδι των φιλοξενούμενων και δεν βρήκε τον τρόπο να... ματώσει τα δίχτυα, όντας και άτυχη σε 2-3 περιπτώσεις.

Μόλις στο 3’ το διαγώνιο σουτ του Τζίφα πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 11’ το φάουλ του Δουρούμη έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι που ήταν συνεχώς στην επίθεση απείλησαν εκ νέου στο 17’ με τον Π. Πουλάκο να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον Κ. Πουλάκο να στέλνει άουτ την μπάλα να γυριστό σουτ.

Ο Ηρακλής είχε ένα καλό χτύπημα φάουλ με τον Ζάγουρα στο 23’ που έφυγε πάνω από την εστία.

Η Μάνη άγγιξε το γκολ στο 29’ όταν ο Β. Χελάς έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά και έκοψε για τον Κ. Πουλάκο που με τακουνάκι έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ από το δεξί δοκάρι.

Η πίεση της ομάδας του Π. Πολίμου συνεχιζόταν και στο 34’ το δυνατό σουτ του Τζίφα μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο.

Η τελευταία καλή ευκαιρία του ημιχρόνου σημειώθηκε στο 45’ όταν από σέντρα του Β. Χελά, ο Γ. Χελάς από κοντά σούταρε αλλά ο Λινάρδος απέκρουσε σωτήρια.

Στο β’ μέρος το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε με την Μάνη να βρίσκεται στην επίθεση και τον Ηρακλή Κυπαρισσίας να αμύνεται μαζικά.

Στο 56’ το κοντινό πλασέ του Γ. Χελά κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οσο περνούσε η ώρα οι φιλοξενούμενοι πίστευαν πως μπορούσαν να πάρουν αποτέλεσμα στην Καλαμάτα και έβγαιναν δειλά δειλά μπροστά.

Στο 74’ ο Β. Χελάς γέμισε και ο Κ. Πουλάκος σούταρε άουτ από καλή θέση.

Δύο λεπτά αργότερα ο Δουρούμης εκτέλεσε ένα κόρνερ και ο Πιχιγιόνι πήρε την κεφαλιά με τον Μαντζούνη να διώχνει με το κεφάλι πάνω στη γραμμή.

Στο 77’ πάντως λίγο έλλειψε να κάνει το... μπαμ ο Ηρακλής όταν σε αντεπίθεση ο Ζουρτσάνος έβγαλε με κάθετη πάσα τετ α τετ τον Διονυσόπουλο που πλασάρε, όμως ο Καστριτσέας του είπε “όχι”.

Στα τελευταία λεπτά η Μάνη πίεσε ασφυκτικά για το πολυπόθητο γκολ, αλλά το παιχνίδι της ήταν προβλέψιμο και το γκολ δεν ήρθε.

Καλή ήταν η διαιτησία του Καυκά και των βοηθών του, του Βρυώνη και της Παπαϊωάννου.

Α.Ε.ΜΑΝΗΣ: Καστριτσέας, Π. Πουλάκος (87’ λ. τρ. Στύλλα), Λυμπερόπουλος, Πιχιγιόνι, Πετριτάι (68’ Βαβαρούτσος), Μέτσο (60’ Μιχαλέας), Β. Χελάς, Δουρούμης, Γ. Χελάς, Κ. Πουλάκος, Τζίφας.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Λινάρδος, Τζαβάλας, Κίτος, Μαδρούρης, Μαντζούνης, Κουρουβάνης, Ζουρτσάνος, Ζάγουρας, Διονυσόπουλος, Γιάννης, Γκίνο.

Πήρε Ντιόπ ο Ηρακλής!

Μια σπουδαία μεταγραφή ολοκλήρωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Ηρακλής Κυπαρισσίας που έκανε δικό του τον Σίντι Ντιόπ! Ο 31χρονος αμυντικός μέσος μετά από πολλά χρόνια στον Α.Ο. Κυπαρισσίας (ήταν βασικός και τη σεζόν 2014-15 στην κατάκτηση του τίτλου) μετακόμισε στον συντοπίτη Ηρακλή και αναμένεται να τον βοηθήσει τα μέγιστα στην παρθενική του παρουσία στην Α1 τοπική.