Δευτέρα, 10 Σεπτέμβριος 2018 13:37

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Αφησε υποσχέσεις στη φιλική νίκη 2-0 επί της Πελλάνας (φωτό)

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Αφησε υποσχέσεις στη φιλική νίκη 2-0 επί της Πελλάνας (φωτό)

Αισιόδοξα μηνύματα για την συνέχεια έστειλε η “Μαύρη Θύελλα” στο πρώτο φιλικό παιχνίδι που έδωσε μπροστά στον κόσμο της.

Στο χθεσινό 2-0 επί της ΑΕ Πελλάνας Καστορείου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, οι περίπου 400 φίλοι των “μελανόλευκων” είδαν μια πλήρως ανανεωμένη Καλαμάτα, με γεμάτο ρόστερ και διάθεση για διάκριση. Απέναντι σε ένα αντίπαλο που θα βρει στο δρόμο της στην Γ’ εθνική, η Καλαμάτα μπορεί να μην εντυπωσίασε (κάτι λογικό για την εποχή) ωστόσο έδειξε ότι διαθέτει πληθώρα καλών παικτών, ότι έχει δυνατότητες και ότι ο χρόνος κυλά υπέρ της.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος έδωσε χρόνο συμμετοχής σε 22 παίκτες, όλους όσους είχε δηλαδή στην διάθεση του, καθώς έλειψαν οι τραυματίες Νταγκούλου, Βούρας.

Στο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Κασωτάκη στα γκολπόστ, τους Ψάνη, Αλιατίδη, Βοσκόπουλο, Αντωνιάδη (από αριστερά προς τα δεξιά) στην άμυνα, τους Πινδώνη, Ζαχαρόπουλο αμυντικούς μέσους, τους Κάρλος και Μίνγκα εξτρέμ και τον Μαστραντωνάκη πίσω από τον Αθανασόπουλο που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Η Καλαμάτα προσπάθησε εξ αρχής να κυριαρχήσει και στα πρώτα λεπτά έγινε δύο φορές απειλητική. Στο 4’ ο Μίνγκας έκανε ωραία προσπάθεια και γύρισε στον αμαρκάριστο Μαστραντωνάκη που όμως έκανε αδύναμο πλασέ για να κοντράρει σε κόρνερ ο Μπιταξής.

Στο 14’ ο Κάρλος βρήκε την Μίνγκα που ελίχθηκε στην περιοχή αλλά πλάσαρε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό η ομάδα της Λακωνίας άγγιξε το γκολ όταν κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα που έγινε στον Σικαλόπουλο από τους Βοσκόπουλο και Αντωνιάδη. Ο Γουόρντεν Ερικ όμως νικήθηκε από τον Κασωτάκη που έπεσε στην αριστερή του γωνία και απόκρουσε.

Στην συνέχεια η Καλαμάτα είχε την κατοχή της μπάλας αλλά είχε και προβλήματα στην ανάπτυξη από τον άξονα. Αντίθετα, οι ακραίοι Κάρλος και Μίνγκας ήταν αυτοί που δημιούργησαν τις πιο καλές επιθέσεις της. Σε μια από αυτές έγινε το 1-0, στο 45’ όταν ο Αντωνιάδης βρήκε τον Μίνγκα που από δεξιά γύρισε στον Αθανασόπουλο και αυτός με πλασέ πέτυχε το 1-0. Στο προηγούμενο λεπτό ο Καλαματιανός φορ είχε φτάσει ξανά κοντά στο γκολ όταν το κοντινό σουτ που έκανε (μετά από κόρνερ του Μίνγκα) έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Στο β’ ημίχρονο έγιναν αρκετές αλλαγές με τον τεχνικό της Καλαμάτας να δοκιμάζει διάφορα σχήματα και πρόσωπα. Η Μεσσηνιακή ομάδα είχε κάποια καλά διαστήματα και δημιούργησε ευκαιρίες. Ο Κάρλος στο 69’ έκανε ωραία προσπάθεια και γύρισε στον Μπίζο που πλάσαρε από κοντά αλλά ο γκολκίπερ της ομάδα της Λακωνίας απόκρουσε με τα πόδια. Στο επόμενο λεπτό ήρθε το 2-0 από μια ωραία προσπάθεια που ξεκίνησε ο Αντωνιάδης, ο οποίος βρήκε τον Ζελέκου και αυτός με την σειρά του σέρβιρε στον Πινδώνη που με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Στο 88’ οι Μάρκοβιτς, Λαθύρης, Φουάσης συνδυάστηκαν με τον τελευταίο να πλασάρει άουτ ενώ στο προηγούμενο λεπτό οι Λάκωνες είχαν απειλήσει με τον Αϊβαλιώτη να μην εκμεταλλεύεται την ωραία πάσα του Γουόρντεν.

Συμπερασματικά, το όπλο της Καλαμάτας φαίνεται πως θα είναι το γεμάτο ρόστερ και το πλήθος επιλογών, αν και στην επίθεση φαίνεται πως κάτι λείπει ακόμη. Η μάχη για την 11άδα σίγουρα θα είναι δύσκολη. Από την άλλη χθες φάνηκε βέβαια ότι χρειάζεται ακόμη δουλειά και χρόνος για να δέσει η ομάδα με τα τόσα πολλά νέα πρόσωπα.

Ο Βραζιλιάνος Ρόνι Κάρλος ξεχώρισε στο πρώτο ημίχρονο και έδειξε ξεκάθαρα ότι έχει θέση στην Καλαμάτα ενώ στο δεύτερο ημίχρονο ξεχώρισε ο Λαθύρης.

Διαιτητής ήταν ο Κουτσαναστάσης και βοηθοί η Αν. Τσουκάλη και ο Ρηγόπουλος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης (59’ Κόκκαλης), Αντωνιάδης (84’ Εντζο), Ψάνης (46’ Φουάσης), Βοσκόπουλος (71’ Μάτα), Αλιατίδης (63’ Μπίζος), Ζαχαρόπουλος (46’ Τσόπελας), Μαστραντωνάκης (63’ Ζελέκου), Πινδώνης (71’ Γκελγκέρια), Αθανασόπουλος (46’ Λαθύρης), Μίνγκας (76’ Χότζας), Ρόνι Κάρλος (71’ Μάρκοβιτς).

Α.Ε. ΠΕΛΛΑΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ: Κραβαρίτης (46’ Διασινός), Γενιτσαρίδης (85’ Κοτσοβός), Καλογερής (46’ Πιλιάφας), Ρασσιάς, Αναστασάκος, Μπιταξής, Τόμας Μπρολίν (46’ Γεωργαντάς), Γουόρντεν Ερικ (69’ Αϊβαλιώτης), Ντιάτα (89’ Σιγαλός), Σικαλόπουλος (46’ Ζαραφέτας), Κοντογιάννης.