Δευτέρα, 01 Οκτώβριος 2018 12:31

ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-1: Νικηφόρο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα με Γιονδή! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Με το δεξί μπήκε στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής η “Μαύρη Θύελλα”.

Η Μεσσηνιακή ομάδα χάρη στο γρήγορο γκολ (12’) του Αντώνη Γιόνδη πέρασε νικηφόρα από το γήπεδο του Κιβερίου, επικρατώντας με 1-0 της Ενωση Λέρνας και ξεκίνησε έτσι με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις της στο πρωτάθλημα.

Το συγκρότημα του Γιάννη Χριστόπουλου ήταν καλύτερο σε όλη την διάρκεια του αγώνα και είχε ευκαιρίες για περισσότερα γκολ ενώ είχε και δύο δοκάρια με τους Φουάση και Αθανασόπουλο.

Από το ξεκίνημα του αγώνα η Καλαμάτα είχε την υπεροχή και έψαξε το γρήγορο γκολ το οποίο ευτύχησε να πετύχει στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία της στο ματς.

Ηταν το 12’ όταν μετά από σέντρα του Μίνγκα ο Γιόνδης με ωραία κεφαλιά πέτυχε το 0-1.

Ο ίδιος παίκτης είχε ένα καλό σουτ λίγο άουτ στο 23’ ενώ στο 33’ ήταν η σειρά του Βασίλη Αθανασόπουλου να απειλήσει όμως ο Κατσαούνης εξουδετέρωσε την κεφαλιά του Μεσσήνιου επιθετικού. Ενδιάμεσα, στο 28’, η Καλαμάτα είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία με τον Πινδώνη.

Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ του Κόφι στο 25’ όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου η Καλαμάτα μπήκε και πάλι δυνατά ψάχνοντας ένα δεύτερο γκολ με το οποίο θα σφράγιζε τη νίκη. Στο 55’ και το 59’ ο Αθανασόπουλος είχε δύο καλές προσπάθειες όμως νικήθηκε από τον Κατσαούνη ενώ στο 62’ η Καλαμάτα είχε δοκάρι με χτύπημα φάουλ του Φουάση. Νέο δοκάρι, αυτή τη φορά με κεφαλιά του Αθανασόπουλου, είχε η “Μαύρη Θύελλα” στο 67’ ενώ η τελευταία καλή στιγμή των φιλοξενούμενων ήταν στο 90’ όταν ο Λαθύρης έκανε το σουτ από καλή θέση αλλά απόκρουσε ο γκολκίπερ της Ενωσης.

Μοναδική απειλητική στιγμή των γηπεδούχων στο β’ ημίχρονο ένα σουτ του Κόφι στο 51’ το οποίο εξουδετέρωσε ο Βούρας.

Συνολικά, η Καλαμάτα έφτασε απόλυτα δίκαια στη νίκη. Εδειξε πως διαθέτει πιο ποιοτική και έμπειρη ομάδα και το μόνο αρνητικό ήταν ότι σπατάλησε αρκετές φάσεις και αφήνοντας το ματς στο ρευστό 0-1 μέχρι το τέλος. Οι τρεις βαθμοί ωστόσο κατακτήθηκαν με την Καλαμάτα πλέον να κοιτάζει το επόμενο παιχνίδι με τον Αστέρα Βλαχιώτη το οποίο θα είναι το πρώτο της εντός έδρας στο πρωτάθλημα.

ΕΝΩΣΗ ΛΕΡΝΑΣ: Κατσαούνης, Δούρος (80′ Παπαγεωργόπουλος), Σελλής, Κάπλαζης, Καϊάφας, Φλεβάρης, Μούγιος, Τριανταφύλλου, Παπουτσής (70′ Αντωνόπουλος), Μπιτζής, Κόφι (63′ Ταραντίλης).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Βούρας, Τσόπελας, Φουάσης, Βοσκόπουλος (70′ λ.τ. Μπίζος), Αλιατίδης, Αντωνιάδης, Ζελέκου (63′ Λαθύρης), Πινδώνης, Αθανασόπουλος, Μίνγκας (88′ Γκελγκέρια), Γιόνδης (83′ Ζαχαρόπουλος).