Τετάρτη, 03 Οκτώβριος 2018 12:57

Γ’ ΕΘΝΙΚΗ: Δώδεκα οι θέσεις ανόδου στη Football League!

Γράφτηκε από τον

Οριστικά φαίνεται πως ξεκαθαρίζει η κατάσταση όσον αφορά τις ομάδες που θα ανέβουν από το πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής, το οποίο ξεκίνησε την περασμένη Κυριακή.

Οι θέσεις λοιπόν φέτος θα είναι 12 τις οποίες θα πάρουν οι 8 πρωταθλήτριες ομάδες των ομίλων και 4 από τις 8 ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η θέση, μετά από αγώνες μπαράζ.

Θυμίζουμε ότι η ΕΠΟ δεν είχε καταλήξει οριστικά στον ακριβή αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία για τη σεζόν 2018-19. Αν αυτές δηλαδή θα ήταν 8 ή 12.

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ τον περασμένο μήνα ανέφερε οι συμπληρωματικές προκηρύξεις θα έβγαιναν μετά την οριστική απόφασης της Σούπερ Λίγκα σχετικά με τη δυνατότητα συμμετοχής των β’ ομάδων των ΠΑΕ στο πρωτάθλημα αυτό. Αν έπαιζαν στη Football League οι “μικρές” ομάδες των 4 “μεγάλων” οι θέσεις ανόδου από τη Γ’ εθνική θα ήταν 8, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν 12, θα ανέβαιναν δηλαδή και 4 από τις 8 δεύτερες ομάδες των ομίλων.

Το να δημιουργηθούν Β’ ομάδες από τους τέσσερις «μεγάλους» της Σούπερ Λίγκα (ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός οι οποίες θα μετείχαν στο νέο πρωτάθλημα της Football League δεν προχώρησε και έτσι άνοιξε ο δρόμος προκειμένου ακόμα τέσσερις ομάδες από την Γ’ εθνική να προβιβαστούν στη νέα Football League της περιόδου 2019-2020. Δηλαδή, οι 8 δεύτεροι της βαθμολογίας των 8 ομίλων θα δώσουν αγώνες μπαράζ, προκειμένου να ανέβουν οι 4.

Η ΕΠΟ αναμένεται άμεσα να ανακοινώσει και επίσημα την αλλαγή στην προκήρυξη.

Οσον αφορά τις θέσεις του υποβιβασμού, ο ακριβής αριθμός τους αναμένεται επίσης να ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες από την ΕΠΟ. Από τους ομίλους των 14 ομάδων, όπως ο 8ος των Μεσσηνιακών ομάδων, αναμένεται να υποβιβαστούν 7 (το πιθανότερο) ή 6 ομάδες.

Θετική εξέλιξη για

την “Μαύρη Θύελλα”

Η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική και σημαντική για την “Μαύρη Θύελλα” που έχει στόχο την άνοδο φέτος και συμμετέχει στον 8ο όμιλο μαζί με τον Πάμισο και άλλες 12 ομάδες. Θυμίζουμε ότι τα τελευταία χρόνια ανέβαιναν μόνο οι... μισοί πρωταθλητές των ομίλων μετά από μπαράζ. Πέρυσι ο Αστέρας Αμαλιάδας πήρε τον τίτλο στον όμιλο με τις Μεσσηνιακές ομάδες, αλλά δεν τα κατάφερε στα μπαράζ. Φέτος οι πρωταθλητές ανεβαίνουν σίγουρα κατηγορία ενώ θα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία μέσω μπαράζ και οι ομάδες που θα πάρουν τη 2η θέση.

Ανεβαίνεις αλλά... μένεις

στην τρίτη κατηγορία

Πρέπει βέβαια να σημειωθεί το οξύμωρο της υπόθεσης που είναι ότι με βάση το νέο πλάνο για το ελληνικό ποδόσφαιρο, οι ομάδες που θα ανέβουν φέτος από την Γ’ εθνική θα είναι και του χρόνου στην... τρίτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η Σούπερ Λίγκα θα... σπάσει στα δύο με την Λίγκα 1 των 14 ομάδων και τη Λίγκα 2 αντί της σημερινής Football League. H τελευταία λοιπόν (στην οποία θα πάνε οι ομάδες που θα ανέβουν φέτος από την Γ’ εθνική) ουσιαστικά θα είναι η τρίτη κατηγορία του Ελληνικού ποδοσφαίρου. Η σημερινή Γ’ εθνική από του χρόνου θα είναι η τέταρτη κατηγορία, θυμίζοντας την παλιά Δ’ εθνική.

Σε ρυθμούς Αστέρα Βλαχιώτη

Αγωνιστικά, η Καλαμάτα μετά το διπλό της πρεμιέρας στο Κιβέρι με την Ενωση Λέρνας (1-0) έχει στρέψει πλέον την προσοχή της στο εντός έδρας παιχνίδι της Κυριακής με τον Αστέρα Βλαχιώτη. Το ματς θα ξεκινήσει στις 4 μ.μ. στο γήπεδο του Μεσσηνιακού και η “Μαύρη Θύελλα” θα προσπαθήσει να συνδυάσει νίκη και καλή εμφάνιση στο πρώτο ματς πρωταθλήματος μπροστά στο κοινό της. Ο Γιάννης Χριστόπουλος δεν υπολογίζει στον τραυματία Νταγκούλου, στον Μάρκοβιτς και στους Βραζιλιάνους Κάρλος, Μάτα, Στρέζα καθώς δεν έχουν εκδοθεί τα δελτία τους.

Αμφίβολη είναι προς το παρών η συμμετοχή του Βοσκόπουλου που χτύπησε στο ματς της Κυριακής ενώ δεν υπάρχουν άλλα προβλήματα.