Τρίτη, 09 Οκτώβριος 2018 13:07

Πρωτάθλημα Κ-14 από την ΕΠΣ Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Την προκήρυξη του παιδικού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου, το οποίο από φέτος θα λέγεται πρωτάθλημα ποδοσφαίρου Κ-14 (κάτω των 14 ετών), ετοίμασε η ΕΠΣ Μεσσηνίας και την έχει αναρτήσει στο επίσημο site της.

Στο πρωτάθλημα θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής παίκτες που έχουν γεννηθεί από 1/1/2005 εώς 31/12/2006. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα σωματεία που εμπρόθεσμα, δηλαδή έως τη Δευτέρα 22/10/2018, και ώρα 2 μ.μ. θα δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα.

Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία της ΕΠΣΜ στις 24/10/2018 και ώρα 3 μ.μ..

Η έναρξη των αγώνων ορίστηκε για τις 3-4/11/2018.

Και φέτος δανεικοί

Τα σωματεία που θα δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να δανείζονται ποδοσφαιριστές από ένα και μόνο σωματείο, όσους ποδοσφαιριστές θέλουν, με την προϋπόθεση ότι το σωματείο αυτό δεν θα δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα Κ-14.

Τα σωματεία που θα έχουν δανεικούς ποδοσφαιριστές πριν την έναρξη του Πρωταθλήματος πρέπει να καταθέσουν στην ΕΠΣ Μεσσηνίας ξεχωριστή κατάσταση των ποδοσφαιριστών που θα αγωνίζονται ως δανεικοί. Μετά την έναρξη του πρωταθλήματος δεν επιτρέπεται καμία αλλαγή, αφαίρεση ή προσθήκη στην κατάσταση που έχει κατατεθεί στην ΕΠΣΜ. Κάθε ποδοσφαιριστής μπορεί να αγωνισθεί με τη μορφή δανεισμού μόνο σε ένα σωματείο. Ποδοσφαιριστής που έχει δοθεί με τη μορφή δανεισμού δεν μπορεί να αγωνίζεται κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος και στην ομάδα που έχει δελτίο.

Οι αγώνες διεξάγονται κυρίως Σάββατο πρωί σε γήπεδο με φυσικό ή τεχνητό χλοοτάπητα, είναι διπλοί, διαρκείας 80 ́λεπτών σε δύο 40λεπτα ημίχρονα

Κάθε ομάδα έχει το δικαίωμα να δηλώσει στο Φ.Α. μέχρι 18 ποδοσφαιριστές και επιτρέπεται σε όλη την διάρκεια του αγώνα η αντικατάσταση μέχρι 7 ποδοσφαιριστών. Για την Διαιτησία μεριμνά μόνο η ΕΠΣΜ. Για τον ιατρό μεριμνά μόνο το γηπεδούχο σωματείο. Σε περίπτωση μη προσέλευσης ιατρού, ο αγώνας δεν γίνεται και το γηπεδούχο σωματείο μηδενίζεται.

Ομάδα που θα υποπέσει στο παράπτωμα της πλαστοπροσωπίας θα αποβάλλεται από το πρωτάθλημα με όλες τις συνέπειες που προβλέπονται βάσει ΚΑΠ 2018-2019.

Επίσης, ομάδα που δήλωσε συμμετοχή και παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα μετά την κλήρωση των αγώνων και πριν από την έναρξη ή κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα κατά την επόμενη περίοδο.

Με ένα ή δύο ομίλους

Μέχρι 12 ομάδες θα γίνει ένας όμιλος. Σε περίπτωση που τα σωματεία που δηλώσουν συμμετοχή ξεπερνούν κατά πολύ τα 12 τότε θα γίνει και δεύτερος όμιλος με γεωγραφικά κριτήρια. Επίσης με τροποποίηση της προκήρυξης από την Ε.Π.Σ. θα αποφασισθεί ο τρόπος διεξαγωγής των αγώνων των 2 ομίλων για να αναδειχθεί ο πρωταθλητής Μεσσηνία.