Δευτέρα, 12 Νοέμβριος 2018 19:20

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 2-0: Σημαντική νίκη με Καραγιάννη και Οικονομόπουλο

Γράφτηκε από τον
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 2-0: Σημαντική νίκη με Καραγιάννη και Οικονομόπουλο

Πετυχαίνοντας ένα γκολ στο τέλος του α’ ημιχρόνου και ένα στο ξεκίνημα του δεύτερου, η Σπερχογεία, κατόρθωσε να κερδίσει χθες το απόγευμα στο “Πέτρος Γεωργανάς” την Α.Ε. Μάνης με 2-0.

Ενα παιχνίδι, όπου όσον αφορά την εικόνα, η κάθε ομάδα είχε από ένα ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να παρουσιάζονται αρκετά καλοί στο πρώτο 45λεπτο και τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι στο δεύτερο μέρος.

Η ομάδα της Μάνης ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι, δείχνοντας από την αρχή ότι το μόνο αποτέλεσμα που την ενδιαφέρει είναι η νίκη ώστε να μπορέσει να αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Ετσι πήρε χώρο στο γήπεδο και έκανε το παιχνίδι της, κλείνοντας τους “ταύρους” στην άμυνα τους. Οι παίκτες της δημιούργησαν και έχασαν καλές ευκαιρίες για γκολ, με πιο κλασικές μία στο 1ό μόλις λεπτό που δεν αξιοποίησε ο Φετάχου και άλλη μία στο 38’ με τον Καλλιντέρη να εξουδετερώνει με τα πόδια σουτ του Ι. Χελά. Κόντρα στη ροή του αγώνα δέχτηκαν το πρώτο γκολ, 6 λεπτά πριν την εκπνοή του α’ 45λεπτου. Στο β’ ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο, όχι με το ίδιο πάθος και διάθεση, όπως στο πρώτο. Σε αυτό έπαιξε ρόλο και το ότι με το ξεκίνημα σχεδόν του β’ μέρους η Σπερχογεία ευτύχησε να σημειώσει και δεύτερο γκολ, κάνοντας έτσι πιο δύσκολη την προσπάθεια τους να βγουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή ώστε να διεκδικήσουν ένα θετικό αποτέλεσμα. Ετσι όσο περνούσε η ώρα και δεν απειλούσαν τόσο μεγάλωνε και το άγχος για ένα θετικό αποτέλεσμα, το οποίο τελικά δεν ήρθε, αφού δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν κάποια από τις λίγες ευκαιρίες που έκαναν στο β’ μέρος.

Η Σπερχογεία, με το χθεσινό αποτέλεσμα, μετράει τρεις νίκες και δύο ισοπαλίες εντός έδρας και έχει δύο ήττες μακριά από το γήπεδο της. Εχει ξεκινήσει μια προσπάθεια για να ξανακάνει την έδρα της απόρθητη και παράλληλα προσπαθεί να μαζέψει όσο περισσότερους βαθμούς γίνεται και να φτάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται στον έναν από τους στόχους της, την άνετη παραμονή και να μην έχει παρόμοια πορεία όπως την προηγούμενη σεζόν, όπου σε κάθε παιχνίδι μέχρι το τέλος σχεδόν αγωνιζόταν για τη παραμονή στην κατηγορία. Σε ότι αφορά το χθεσινό ματς, έδωσε χώρο στον αντίπαλο της, αλλά χωρίς να τους αφήνει πολλά περιθώρια για να απειλήσει, αν και η ομάδα της Μάνης διαθέτει αρκετούς αξιόλογους παίκτες και κατάφερε να κάνει φάσεις στο α’ μέρος, που με σωστά τελειώματα, ίσως να είχε πάρει κεφάλι στο σκορ με 2 ή 3 γκολ. Από το 25’ και μετά άρχισε να ισορροπεί το παιχνίδι και να προσπαθεί να βγει μπροστά και να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Καστριτσέα. Ετσι στην πρώτη καλή στιγμή, στο 39’ ο Καραγιάννης βρήκε χώρο για το σουτ και εκεί που αρχικά φάνηκε ότι ο Καστριτσέας ελέγχει την μπάλα, του έφυγε από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα. Από το γκολ και μετά η Σπερχογεία άλλαξε τακτική, επιχειρώντας αρχικά να κρατήσει ανέπαφη την εστία της και από εκεί και πέρα να γίνει πιο απειλητική, θέλοντας να βάλει και άλλο γκολ ώστε να βάλει τις βάσεις για τη νίκη. Αυτό ήρθε σε καλό χρονικό σημείο για τους γηπεδούχους, καθώς δύο λεπτά μετά την έναρξη του β’ μέρους βρήκαν δίχτυα για δεύτερη φορά. Μετά το 2-0, πήραν το έλεγχο του αγώνα και κράτησαν μέχρι τέλος το υπέρ τους πολύτιμο 2-0.

Τα γκολ

Στο 39’ ο Καραγιάννη βρίσκει χώρο προς την εστία και σουτάρει με τον Καστριτσέα αρχικά να δείχνει ότι θα μπλοκάρει την μπάλα, αλλά του έφυγε από τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει έτσι το 1-0. Στο 47’ ο Οικονομόπουλος με σουτ σχεδόν από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Καλές στιγμές

Στο 1’ μπροστινή πάσα του Κ. Πουλάκου για τον Π.-Ε. Χελά, αυτός πήρε την μπάλα μπήκε στην περιοχή και έκανε τη σέντρα στο πίσω δοκάρι όπου ο Φετάχου φάτσα με τον Καλλιντέρη σούταρε και έστειλε την μπάλα άουτ ελάχιστα δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 11’ ο Παπαγιαννόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 29’ σε μπροστινή μπαλιά ο Μπεγέτης βγήκε πίσω από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή και σούταρε, όμως είχε προλάβει ο Λαγωνικάκος και με το πόδι κόντρα την μπάλα γλιτώνοντας την ομάδα του από πιθανό γκολ. Στο 38’ σε μπροστινή μπαλιά ο Ι. Χελάς βγήκε πίσω από τους αμυντικούς μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ όμως ο Καλλιντέρης με το αριστερό πόδι βρήκε την μπάλα και έδιωξε σε κόρνερ γλιτώνοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Αλλες φάσεις για γκολ έχασαν οι Βαβαρούτσος (44’ κεφαλιά), Καραγιάννης (45’ σουτ, 52’ σουτ), Πανταζής (59’ σουτ), Φετάχου (65’ συρτό σουτ, 71’ μακρινό σουτ), Λαγωνικάκος (79’ φάουλ) και Παπαγιαννόπουλος (88’ συρτό σουτ).

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Καυκάς, με βοηθούς διαιτητές τους Ρηγόπουλο και Βανικιώτη.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Δημητρίου, Ε. Δωδέκατος (9’ λ.τρ. Οικονομόπουλος), Λαγωνικάκος, Γ. Δωδέκατος, Δικαίος, Κωστόπουλος, Παπαγιαννόπουλος, Πανταζής (81’ Ηρ. Καραχάλιος), Καραγιάννης (90’ Μωραγιάννης), Ζάκολι (72’ λ.τρ. Ι. Καραχάλιος).

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Καστριτσέας, Πιχιγιόνι, Στύλλα, Πετριτάι, Βαβαρούτσος, Δουρούμης, Π.-Ε. Χελάς, Μπεγέτης, Φετάχου (72’ Π. Σπυρέας), Κ. Πουλάκος, Ι. Χελάς.