Τετάρτη, 15 Ιανουάριος 2014 22:59

ΚΥΠΕΛΛΟ: Προβάδισμα πρόκρισης με Παπανικολόπουλο η Σπερχογεία, 1-0 την Εράνη

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ: Προβάδισμα πρόκρισης με Παπανικολόπουλο η Σπερχογεία, 1-0 την Εράνη

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας μετά από τρία χρόνια έκανε η Σπερχογεία που επικράτησε με 1-0 της Εράνης στον πρώτο ημιτελικό.

Βέβαια αυτό το 1-0 αφήνει ανοικτούς τους λογαριασμούς των δύο ομάδων, με τους "Ταύρους" να έχουν αποκτήσει πάντως ένα προβάδισμα. Ηταν μία δίκαιη νίκη για το συγκρότημα του Τάσου Χατζηαγγελή που ήρθε χάρις ένα όμορφο γκολ που σημείωσε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ο Μένης Παπανικολόπουλος. Η Σπερχογεία ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έψαξε το γκολ έχοντας κι άλλες ευκαιρίες, ενώ η Φιλιατρινή ομάδα έπαιξε περισσότερο παθητικά και φάνηκε στο τελευταίο 20λεπτο που έχασε 2-3 καλές ευκαιρίες.

"Βαρύς" ο αγωνιστικός χώρος

Να πούμε πάντως πως ο αγωνιστικός χώρος ήταν πολύ βαρύς εξαιτίας της έντονης βροχόπτωσης ειδικά στο πρώτο ημίχρονο και δεν προσφερόταν για ποδόσφαιρο αξιώσεων. Μάλιστα ο Μπλάνας στο 20λεπτο διέκοψε για δευτερόλεπτα τον αγώνα, όμως η βροχή κόπασε και το ματς συνεχίστηκε κανονικά.

Λίγα πράγματα
στο πρώτο μέρος

Στο 8' ο Δ. Γιακουμής βρήκε με σέντρα το κεφάλι του Βασιλόπουλου, όμως η κεφαλιά του τελευταίου δεν βρήκε στόχο. Στο 21' η Εράνη απείλησε όταν μετά από κόρνερ του Κώστου ο Μοροσάνου έπιασε την κεφαλιά που έφυγε άουτ. Με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα
ο Δ. Γιακουμής έδωσε στον Παπανικολόπουλο που άργησε να πλασάρει και έδωσε την ευκαιρία στον Αθανασόπουλο να αποκρούσει με τα πόδια. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου ημιχρόνου ήταν στο 44' με τον Μούστο με κάθετη πάσα να βρίσκει μέσα στην περιοχή τον
Δ. Γιακουμή που σούταρε, όμως ο Μπεγλεκτσής έκανε το τάκλιν και έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Στο 50' το μοναδικό γκολ

Στο δεύτερο μέρος οι δύο ομάδες άλλαξαν φανέλες και το ευχάριστο ήταν πως σταμάτησε να βρέχει και ο αγωνιστικός χώρος δεν είχε… λίμνες από νερά σε πολλά σημεία. Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Αθανασόπουλου… Ηταν το 50' όταν ο Παπανικολόπουλος ελίχθηκε λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με ένα ξαφνικό συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αθανασόπουλου για το 1-0, εν μέσω αποθέωσης από τους 80 περίπου φίλους του ΑΟΣ.

"Ανοιξε" το ματς με
εκατέρωθεν ευκαιρίες

Το γκολ αυτό έδωσε επιπλέον πνοή στους "Ταύρους" που συνέχισαν να είναι καλύτεροι, ψάχνοντας και για δεύτερο γκολ. Στο 58' ο Μούστος βρήκε με ωραία μπαλιά τον Παγώνη που έπιασε με τη μία το σουτ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Μετά από τρία λεπτά η Σπερχογεία έχασε μία κλασική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της… Ο Βασιλόπουλος εκτέλεσε με δύναμη ένα φάουλ, ο Αθανασόπουλος απέκρουσε ασθενώς στη δεξιά του γωνία με τον Παγώνη να παίρνει το ριμπάουντ και να σουτάρει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων σε κενή ουσιαστικά εστία!
Η ομάδα του Μιχάλη Ζάγκου είδε για ακόμη ένα ματς να αποχωρεί παίκτης της τραυματίας και αυτή τη φορά ήταν ο αρχηγός Παναγιώτης Κώτσος. Παρόλα αυτά και με την είσοδο στο ματς τουν Κιούτακ οι "πράσινοι" έγιναν πιο επιθετικοί και στο 76' άγγιξαν την ισοφάριση…
Ο Κιούτακ εκτέλεσε ένα φάουλ ο Μπεγλεκτσής έπιασε τη γυριστή κεφαλιά και ο Γιάννης από τα 5 μέτρα έπιασε την κεφαλιά που έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 80' σε αντεπίθεση της Σπερχογείας ο Γιακουμής έδωσε στον Βασιλόπουλο που σε θέση τετ α τετ πλάσαρε, όμως ο Αθανασόπουλος του είπε "όχι"… Η μπάλα έφτασε όμως στον Γιακουμή που σούταρε ελάχιστα άουτ, με τον γκολκίπερ της Εράνης να είναι εκτός θέσης! Το παιχνίδι είχε ανοίξει για τα καλά μιας και οι φιλοξενούμενοι έψαχναν το γκολ της ισοφάρισης και στο 82' από βαθιά μπαλιά ο Κιούτακ κέρδισε στο σπριντ τον Κουμούτσο όμως φάτσα με τον Π. Γιακουμή έκανε άσχημο τελείωμα σουτάροντας ψηλά άουτ.
Τρία λεπτά αργότερα ο Δ. Γιακουμής δοκίμασε το πόδι του από μακριά, βρίσκοντας όμως σε ετοιμότητα τον Αθανασόπουλο που απέκρουσε.
Στο 91' οι Φιλιατρινοί έφτασαν και πάλι κοντά στο γκολ όταν σε αντεπίθεση ο Κωνσταντόπουλος έφυγε μόνος του από δεξιά μετά από τσαφ του Μπαλόπουλου και προσπάθησε να δώσει στον Κιούτακ σιγουρεύοντας το γκολ, όμως η πάσα του ήταν δυνατή και ο Ελληνορουμάνος επιθετικός δεν πρόλαβε να πλασάρει.
Καλύτεροι της Σπερχογείας ήταν οι Καράμπελας, Δ. Γιακουμής,
Μ. Παπανικολόπουλος και Βασιλογιαννακόπουλος, ενώ από την Εράνη διακρίθηκαν οι Μοροσάνου και Διαμαντόπουλος.
Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Μπλάνα και των βοηθών του Λάμια και Γκούμα.
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Π. Γιακουμής, Μούστος, Κουμούτσος, Πιχιγιόνι, Βασιλογιαννακόπουλος, Καράμπελας, Παγώνης (88' Στέφανος), Μπαλόπουλος, Βασιλόπουλος, Δ. Γιακουμής (90' Μπόκος),
Μ. Παπανικολόπουλος (86' Χαρίτος).
ΕΡΑΝΗ: Αθανασόπουλος, Μπεγλεκτσής, Αλμπάν, Μιχαλακόπουλος (57' Κιούτακ), Γιάννης, Κώτσος (68' λ. τρ. Βλασσόπουλος), Μοροσάνου, Νικολόπουλος, Κόλλιας, Διαμαντόπουλος (81' Κωνσταντόπουλος), Αλεξανδρόπουλος.