Τετάρτη, 12 Δεκέμβριος 2018 15:35

Παλαίμαχοι Καλαμάτας και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έπαιξαν για το “Χαμόγελο του Παιδιού” (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Παλαίμαχοι Καλαμάτας και Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου έπαιξαν για το “Χαμόγελο του Παιδιού” (φωτό)

 

Για το σύλλογο “Το χαμόγελο του παιδιού” έδωσαν φιλικό αγώνα οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας με ομάδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τη Δευτέρα στο δημοτικό γήπεδο Στρατοπέδου “Παναγιώτης Μπαχράμης”.

Το φιλικό πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενίσχυση του συλλόγου “το χαμόγελο του παιδιού” και έγινε με πρωτοβουλία των φοιτητών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Πριν την έναρξη του φιλικού, οι εκπρόσωποι από “Το χαμόγελο του παιδιού”, ο Γιάννης Λαμπρόπουλος μέλος του Δ.Σ. και η Κατερίνα Λιακοπούλου κοινωνική λειτουργός έδωσαν αναμνηστικό έπαινο στους εκπροσώπους των ομάδων, τους διαιτητές και τη γιατρό του αγώνα. Στη συνέχεια σε σύντομη τοποθέτηση τους, οι εκπρόσωποι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Στάθης Ζωγογιάννης και Νίκος Τσατσούλης αναφέρθηκαν στη πρωτοβουλία που πήραν για να γίνει το παιχνίδι, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να γίνει θεσμός και να πραγματοποιείται κάθε χρόνο. Ανάλογες ήταν και οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΣΜ, Βασίλη Σπηλιώτη, που έδωσε το παρών μαζί με τον β’ αντιπρόεδρο και υπεύθυνο των μικτών Ηλία Αλεξανδρόπουλο. Από την πλευρά των παλαιμάχων μίλησε ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Κώστας Παρασκευόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων σημείωσε: “Είναι χαρά και ελπίδα των παλαιμάχων να γίνει θεσμός το φιλικό. Συμμετέχουμε μετά από κάλεσμα των φοιτητών. Εύχομαι να γίνει ένας καλός αγώνα. Θέλω να κλείσω με το σύνθημα κανένα παιδί χωρίς χαμόγελο, κανένα παιδί χωρίς προστασία, κανένα παιδί χωρίς γνώση, κανένα παιδί χωρίς αγάπη. Η οικογένεια των παλαιμάχων είναι ζωντανή. Στην οικογένεια των παλαιμάχων, τη Μαύρη Θύελλα χωρία μόνο ο σεβασμός, η αγάπη, ο ενωτικός λόγος και η οργάνωση”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 1992, ο σύνδεσμος παλαιμάχων ποδοσφαιριστών Π.Σ. “Η Καλαμάτα”, συμμετέχει σε αγώνες φιλανθρωπικού και κοινωνικού σκοπού. Τα χρήματα που έχουν δοθεί από τους παλαίμαχους για φιλανθρωπικό σκοπό ξεπερνούν τις 200.000 ευρώ.

Ο αγώνας

Στο 6’ ο Δρούγας με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 11’ ο Δρούκας με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Την ίδια κατάληξη είχε στο 15’ σουτ του Μπακοθανάση. Ενα λεπτό μετά ο Λακριντής με σουτ πέτυχε το 0-2. Στο 37’ διαγώνιο σουτ του Ζαπρόπουλου απέκρουσε σωτήρια με γροθιές ο Βελισσαράκος και στην επαναφορά - από την απέναντι πλευρά – ο Λακριντής προσπάθησε να σκοράρει με διαγώνιο σουτ, όμως και πάλι ο τερματοφύλακας απέκρουσε σωτήρια. Στο επόμενο λεπτό ο Μαυρέας με σουτ έστειλε την μπάλα να κτυπήσει στο κάθετο δοκάρι. Στο 47’ ο ίδιος με συρτό σουτ “έγραψε” το 0-3. Στο 50’ η μπάλα από το φαλτσαριστό σουτ του Μπλέτσα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά από την κοντινή κεφαλιά του Λακριντή η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι. Στο 54’ ο Λέκκας με ατομική προσπάθεια και σουτ μέσα από την περιοχή μείωσε προσωρινά σε 1-3. Στο 56’ ο Γαλανόπουλος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 1-4.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Νίκος Κοσάρης, με βοηθούς διαιτητές τους Αντώνη Μιχαλόπουλο, Σαντάμ Χαρμπούτ.

Οι υπεύθυνοι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου χρησιμοποίησαν στην αρχική 11άδα τους Βελισσαράκο, Παναγόπουλο, Κάργα, Κουτρουλάρο, Μπάντο, Τσοροβά, Μπακοθανάση, Ταμπάκη, Δρούκα, Δερίλα-Αποστολόπουλο, Ζωγογιάννη. Επαιξαν και οι Λέκκας, Κοτροκόης, Μητσέας, Λαγός, Παναγιωτακόπουλος, Τσατσούλης.

Το προπονητικό δίδυμο Νικήτας Παπανικολόπουλος - Νίκος Μουλατσιώτης χρησιμοποίησαν στην αρχική 11άδα τους Κώστα Πλακουδάκη, Αρη Γαλανόπουλο, Τάκη Σακελλαρόπουλο, Κώστα Παλαμάρα, Γιώργο Κορομηλά, Τάσο Χατζηαγγελή, Αντώνη Μαυρέα, Βασίλη Μπλέτσα, Γιάννη Αθανασόπουλο, Αγγελο Σκαφιδά. Επαιξαν και οι Παναγιώτης Δρούγας, Δανιήλ Σταυρόπουλος, Γιάννης Ζαπρόπουλος, Ηλίας Φράγκος. Τον αγώνα παρακολούθησαν από τον πάγκο οι Μανώλης Θεοδώρου, Κώστας Ασημακόπουλος, Κώστας Παρασκευόπουλος, Γιώργος Κατσουλάκος, Λάζαρος Λαζαρακόπουλος, Λεωνίδας Δαμιανάκος, Γιώργος Πετρόγιαννης, Τάκης Γιαννόπουλος, Γιώργος Φάββας.