Δευτέρα, 20 Ιανουάριος 2014 14:21

Με όπλο την έδρα η Ανδρούσα 2-0 το Διαβολίτσι

Γράφτηκε από τον

Με το δεξί μπήκε στο δεύτερο γύρο η Ανδρούσα η οποία επιβλήθηκε με 2-0 του Διαβολιτσίου κάνοντας άλμα παραμονής και ξεφεύγοντας επτά βαθμούς από τον αντίπαλό της.

Η νεοφώτιστη ομάδα μπήκε δυνατά στο ματς και «κλείδωσε» τη νίκη στο 20λεπτο χάρις σε τέρματα που σημείωσαν οι Καντζιλιέρης και Θεοδοσόπουλος. Η νίκη αυτή πανηγυρίστηκε έντονα από τους 200 περίπου φίλους της Ανδρούσας που σε ένα ακόμη ματς ώθησαν την ομάδα τους στη νίκη. Η έδρα λοιπόν οδηγεί το συγκρότημα του Κώστα Καλογερόπουλου στην  παραμονής, μιας και σε 8 αγώνες μετρά 5 νίκες και 3 ισοπαλίες, όντας αήττητη. Οσο για τον ΑΟΔ πλήρωσε ορισμένες αμυντικές αδυναμίες στα πρώτα λεπτά και ύστερα παρότι προσπάθησε και έχασε αρκετές ευκαιρίες, δεν μπόρεσε να πετύχει ένα γκολ και να ξαναμπεί στο ματς. Ετσι η ομάδα του Σωτήρη Δημάκη παρέμεινε ένα βαθμό πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη και θα πρέπει να βελτιωθεί στη συνέχεια τόσο σε άμυνα όσο και επίθεση αν θέλει να μην αγχωθεί για την παραμονή.
Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν στο 7’ με το φάουλ του Δασκαλάκη να βγάζει σε κόρνερ ο Σιώτος.

Δυνατό ξεκίνημα
και… 2-0 στο 20’

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στην πρώτη τους ευκαιρία στο ματς από στημένη φάση… Ηταν το 14’ με τον Βλαχόπουλο με ένα καλοχτυπημένο κόρνερ να στέλνει την μπάλα στο πρώτο δοκάρι εκεί που πετάχτηκε ο Καντζιλιέρης και με καρφωτή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0. Προτού προλάβουν να συνέλθουν από το γρήγορο γκολ οι φιλοξενούμενοι δέχθηκαν και δεύτερο στο 20’…
Ο Κάλλας άλλαξε ωραία παιχνίδια με πάσα 30 μέτρων στον Θεοδοσόπουλο και εκείνος αφού κοντρόλαρε με δυνατό βολέ νίκησε τον Κουκούτση για το 2-0, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο γκολ. Και στις δύο περιπτώσεις η άμυνα του ΑΟΔ μάρκαρε με τα… μάτια και πλέον το έργο των παικτών του Σωτήρη Δημάκη είχε γίνει… βουνό. Στο επόμενο λεπτό πάντως το Διαβολίτσι πλησίασε στο γκολ με τον Παπαδόγιαννη να δίνει κάθετη πάσα στον Γεωργαντά ο οποίος πλάσαρε, όμως ο Σιώτος που επιχείρησε έξοδο απέκρουσε σε κόρνερ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν από εκείνο το σημείο την εδαφική υπεροχή, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα. Στο 43’ πάντως άγγιξαν το γκολ όταν ο Δασκαλάκης έδωσε στον Θεοδωρόπουλο που είδε αμαρκάριστο στη μικρή περιοχή τον Γεωργαντά ο οποίος πλάσαρε με τον Σιώτο να αποκρούει σωτήρια σε κόρνερ στην αριστερή του γωνία. Οι κεντρικοί αμυντικοί της Ανδρούσας Γκούνης και Καντζιλιέρης ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο ψηλό παιχνίδι και έκοβαν κάθε σέντρα που επιχειρούσαν οι φιλοξενούμενοι.

Ατυχοι οι φιλοξενούμενοι

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την ομάδα του Σωτήρη Δημάκη να ανεβάζει την απόδοσή της και να τα παίζει όλα για όλα. Μόλις στο 46’ μάλιστα έχασε σημαντική ευκαιρία όταν ο Παλιάς έκανε τη σέντρα σουτ από αριστερά με τον Ζάκκα από πολύ καλή θέση στο δεύτερο δοκάρι να σουτάρει με δύναμη στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.
Η Ανδρούσα είχε οπισθοχωρήσει και προσπαθούσε να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις με τους Βλαχόπουλο, Κολυβάρη και Μαραγκούλια.
Ο τελευταίος στο 54’ «χόρεψε» από δεξιά την άμυνα του ΑΟΔ και μπαίνοντας στην περιοχή έπεσε στο έδαφος από μαρκάρισμα του Ζερίτη. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν με έντονο τρόπο πέναλτι με τον διαιτητή να δίνει κόρνερ. Ηταν σίγουρα μια δύσκολη φάση που με την πρώτη φάνηκε να υπάρχει παράβαση. Η πίεση του Διαβολιτσίου συνεχιζόταν και στο 63’ ο Δασκαλάκης εκτέλεσε ένα φάουλ με τον Βεργόπουλο να σουτάρει πάνω στο σώμα του Γκούνη και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ. Στο 68’ ο Παλιάς έδωσε κάθετα στον Θεοδωρόπουλο που πλάσαρε, όμως ο Σιώτος του είπε και πάλι «όχι». Στο 77’ νέα μεγάλη ευκαιρία για τον ΑΟΔ όταν ο Δασκαλάκης σέντραρε ο Σιώτος έδιωξε με το ένα χέρι με τον Ζερίτη να πλασάρει και τον Γκούνη να διώχνει σε κόρνερ ακριβώς πάνω στη γραμμή!

Αξιζε τουλάχιστον
ένα γκολ το Διαβολίτσι

Το Διαβολίτσι βάσει εμφάνισης δικαιούταν τουλάχιστον ένα γκολ, όμως δεν το πέτυχε λόγω αστοχίας και λόγω Σιώτου και… Γκούνη που ήταν πραγματικά απροσπέλαστος. Στο 79’ έγινε μία περίεργη φάση όταν ένας παίκτης της Ανδρούσας ήταν τραυματισμένος στο έδαφος και ο Φαράντος έπιασε την μπάλα με τα χέρια, χωρίς όμως να έχει σφυρίξει ο Νίκας! Οι παίκτες του Διαβολιτσίου υποστήριξαν πως έπρεπε να δοθεί φάουλ και κίτρινη στον αμυντικό της Ανδρούσας (θα ήταν η δεύτερη) και είχαν δίκιο. Στο 81’ σε αντεπίθεση ο Κολυβάρης έδωσε στο Βλαχόπουλο που σέντραρε για τον αμαρκάριστο Μαραγκούλια ο οποίος πλάσαρε ψηλά άουτ. Η τελευταία καλή στιγμή στο ματς ήταν για λογαριασμό της Ανδρούσας στο 84’ με τον Βλαχόπουλο μετά από ωραία ενέργεια να σεντράρει για το νεαρό Β. Μουλαβασίλη ο οποίος άργησε πολύ και έδωσε την ευκαιρία στον Κουκούτση να βγει και να του πάρει την μπάλα από τα πόδια.
Καλύτεροι της Ανδρούσας οι Σιώτος, Γκούνης, Καντζιλιέρης και Μαραγκούλιας, ενώ από το Διαβολίτσι ξεχώρισαν οι Δασκαλάκης και Παλιάς.
Δεν απέφυγε εκατέρωθεν τα λάθη ο διαιτητής Νίκας, όπως και οι βοηθοί του Τσίρμπας και Κασκάνης, χωρίς όμως να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.
ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Σιώτος, Κρεμμύδας, Φαράντος, Καντζιλιέρης (78’ λ. τρ. Λάζαρης), Γκούνης, Κοντόπουλος, Κολυβάρης, Θεοδοσόπουλος (69’ Β. Μουλαβασίλης), Μαραγκούλιας, Κάλλας (90’ Κωνσταντόπουλος), Βλαχόπουλος.
ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κουκούτσης, Α. Δημητρίου (62’ Αντωνόπουλος), Ζερίτης, Π. Δημητρίου (78’ Χαρίτος), Παλιάς, Γεωργαντάς, Δασκαλάκης, Ζάκκας, Θεοδωρόπουλος, Παπαδόγιαννης (46’ Κουπούζος), Βεργόπουλος.