Τρίτη, 05 Φεβρουάριος 2019 17:21

Η πίτα των παλαιμάχων της “Μαύρης Θύελλας” (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Η πίτα των παλαιμάχων της “Μαύρης Θύελλας” (φωτό)

 

Στην κατάμεστη αίθουσα της ταβέρνας Λιοτρίβι, έκοψε την Παρασκευή, την πίτα του ο Σύνδεσμος Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών του Π.Σ. “Η Καλαμάτα”.

Μια εκδήλωση που διεξήχθη μέσα σε οικογενειακό κλίμα, παρουσία αρκετών παλαιμάχων ποδοσφαιριστών, φίλων και χορηγών του συνδέσμου.

Πριν την κοπή ευλόγησε την πίτα ο πατήρ Γεώργιος από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στα Λεΐκα. Νωρίτερα ο πρόεδρος του συνδέσμου των παλαιμάχων της Καλαμάτας Μανώλης Θεοδώρου άνοιξε την εκδήλωση καλωσορίζοντας τους επίσημους προσκεκλημένους, αλλά και τους παλαίμαχους που έδωσαν το παρών.

Ο κ. Θεοδώρου στην αρχή της ομιλίας του, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τις τελευταίες δράσεις που συμμετείχαν οι παλαίμαχοι. Αυτές ήταν η συμμετοχή της ομάδας σε δύο φιλικά παιχνίδια φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Το πρώτο έγινε στα τέλη του καλοκαιριού, όπου οι παλαίμαχοι έπαιξαν με ομάδα της ΔΕΥΑΚ για την κόρη ενός υπαλλήλου της, που αντιμετώπιζε πρόβλημα. Μάλιστα συγκέντρωσαν σεβαστό χρηματικό ποσό και το έδωσαν ώστε να μπορέσει να υποβληθεί σε εγχείρηση στο νεφρό. Οπως σημείωσε, το κορίτσι έκανε την εγχείρηση και τώρα είναι καλά στην υγεία του. Το δεύτερο έγινε το Δεκέμβριο με την ομάδα του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, όπου τα λεφτά που συγκέντρωσαν, τα έδωσαν στο σύλλογο “Χαμόγελο του Παιδιού”.

Φιλικό για Γαϊτανάρο και παλαίμαχους

Ο κ. Θεοδώρου ανέφερε ότι ο σύνδεσμος παλαιμάχων της Καλαμάτας έχει κάνει αίτημα στο σύλλογο παλαιμάχων του Μεσσηνιακού ώστε κάθε χρόνο να παίζουν φιλικό παιχνίδι το οποίο να είναι αφιερωμένο στη μνήμη του Λυκούργου Γαϊτανάρου. Το φιλικό να γίνεται κάθε χρόνο την πρώτη Δευτέρα του Μαΐου.

Επίσης όπως δήλωσε, έχει έρθει σε συνεννόηση με τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ Βασίλη Σπηλιώτη ώστε μετά το τέλος του πρωταθλήματος παλαιμάχων, που συνήθως ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, να γίνεται φιλικό παιχνίδι ανάμεσα σε επίλεκτους παλαίμαχους και της ομάδας παλαιμάχων της Καλαμάτας ώστε να τιμούν τη μνήμη των νεκρών παλαίμαχων της “Μαύρης Θύελλας”.

Σκληρή απάντηση στους αμφισβητίες

Στη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Θεοδώρου δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε όσους αμφισβητούν την προσφορά στην ομάδα της Καλαμάτας, του αείμνηστου Λυκούργου Γαϊτανάρου και του Σταύρου Παπαδόπουλου, οι οποίοι διετέλεσαν πρόεδροι της και γενικά βοήθησαν σημαντικά στο να υπάρχει αυτή τη στιγμή η ποδοσφαιρική ομάδα της Καλαμάτας. Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα, λέγοντας: “Κάποιοι σε συνέντευξη που παραχώρησαν σε αθλητική εφημερίδα αναφέρθηκαν με ειρωνικά σχόλια στον Λυκούργο Γαϊτανάρο και τον Σταύρο Παπαδόπουλο. Η ομάδα είχε τους ντόπιους παίκτες, οι οποίοι έπαιζαν στις αλάνες της Καλαμάτας και ο κ. Γαϊτανάρος σε χρόνο ρεκόρ κατόρθωσε να τους κάνει οικογένεια και να παίζουν μόνο για τη φανέλα. Ηταν τέτοια η δυναμική της ομάδας που στα παιχνίδια συγκέντρωνε 50 χιλιάδες κόσμο, που έσπαζε τις πόρτες για να την δουν. Ο δε Σταύρος Παπαδόπουλος είναι ο μεγαλύτερος χρηματοδότης που έχει περάσει από την Καλαμάτα. Τότε που ανέλαβε την ομάδα είχε συνεργάτες τους παλαίμαχους Αγγελο Σκαφιδά, Ηλία Δαμήλο, Δημήτρη Τσάκωνα, Βασίλη Γεωργόπουλο, Νίκο Μουλατσιώτη, Ελβιο Μάνα, Ραούλ Βάλλιαν που δεν φοβήθηκε να του πάρουν τη δόξα, αλλά τη δόξα την πήρε ο ίδιος”.

Οι παρουσίες

Στη εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Καλαματιανός πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος με τα αδέρφια του, τον Κανάρη νευροχειρούργο και τον Γιώργο πολιτικό μηχανικό. Θυμίζουμε ότι ο πρέσβης Χρήστος Παναγόπουλος, το 2003 είχε φιλοξενήσει στην Κύπρο την αποστολή των παλαιμάχων της Καλαμάτας, όπου συμμετείχε σε φιλικά παιχνίδια. Επίσης το 2007 οι παλαίμαχοι έπαιξαν φιλικό με τον Ερυθρό Αστέρα (η ομάδα που πήρε το πρωτάθλημα Ευρώπης το 1991) για να γιορτάσουν τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του Π.Σ. “Η Καλαμάτα”. Με ενέργειες του κ. Παναγόπουλου, ήρθε στην Ελλάδα η ομάδα της Σερβίας.

Ακόμη παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Καλαμάτας Αποστόλης Κουκούτσης με το γενικό γραμματέα Στέλιο Κουτίβα, ο πρώην πρόεδρος Γιώργος Ράλλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βασίλης Σπηλιώτης με τα μέλη Ηλία Αλεξανδρόπουλο, Παναγιώτη Καλκαβούρα, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, οι χορηγοί που είναι κοντά στο σύνδεσμο των παλαιμάχων όλα τα χρόνια της λειτουργίας του, οι Τάκης Βασιλόπουλος, Γιώργος Γκότσης, Γιάννης Κονταργύρης, Δημήτρης Καπουλέας, Βασίλης Μανέτας, Παναγιώτης Νινιός, Θανάσης Πετρόπουλος και Αντώνης Βενιός.

Δύο φλουριά και δώρα

Η πίτα είχε δύο φλουριά, το πρώτο έτυχε στον πρώην πρόεδρο της ΕΠΣΜ, Λεωνίδα Οικονομίδη, ο οποίος πήρε ως δώρο ένα ανδρικό ρολόι, το οποίο ήταν προσφορά του Γιάννη Γαϊτανάρου, γιου του αείμνηστου Λυκούργου Γαϊτανάρου. Το δεύτερο το κέρδισε ο Νικήτας Παπανικολόπουλος, που πήρε ως δώρο ένα μενταγιόν με εικόνα της Παναγίας, το οποίο ήταν προσφορά του Αντώνη Βενιού.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μοιράστηκαν με κλήρωση και άλλα δώρα στους παλαίμαχους, το πρώτο που ήταν ένα κινητό τηλέφωνο, προσφορά του παλαίμαχου της ομάδας Παναγιώτη Σερεμέτη, το κέρδισε ο Ηλίας Δαμήλος. Μετά με κλήρωση 20 παλαίμαχοι πήραν δώρα προσφορά του Βασίλη Μανέτα.

Το φιλικό με τον Ικαρο

Το Μάϊο θα πραγματοποιηθεί το καθιερωμένο φιλικό με τον Ικαρο στη Νέα Ιωνία. Η ακριβής ημερομηνία διεξαγωγής του δεν έχει οριστικοποιηθεί.