Παρασκευή, 31 Ιανουάριος 2014 13:20

Παίρνει το ντέρμπι η Φέγενορντ

Γράφτηκε από τον

Ένα πλούσιο κουπόνι έχουμε σήμερα στα χέρια μας, με το πρόγραμμα της Παρασκευής να αποτελεί τον προάγγελο ενός Σαββατοκύριακου σε πλήρεις αγωνιστικούς και στοιχηματικούς ρυθμούς. Από την ποδοσφαιρική δράση, προκύπτουν αρκετά ενδιαφέρουσες επιλογές από την Ολλανδία μέχρι και το Μεξικό. Στο Μπάσκετ δεσπόζουν τα παιχνίδια της Euroleague, με το ελληνικό ενδιαφέρον να στρέφεται στο μεγάλο ντέρμπι ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Μπαρτσελόνα.

 

 

 

Δυνατός «Άσσος» η Φέγενορντ

 

 

Ξεκινάμε τα προγνωστικά μας από την Ολλανδία και την αναμέτρηση Φέγενορντ – Φίτεσε, στην οποία θα πάμε με τον «Άσσο» σε απόδοση 1.90. Απανωτά είναι τα χτυπήματα για τη Φέγενορντ, που μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο, γνώρισε απρόσμενη ήττα και στην έδρα της Ντεν Χάαγκ, βλέποντας τη διαφορά της από τις πρώτες θέσεις να μεγαλώνει, κάτι που σημαίνει ότι το αποψινό ντέρμπι με τη δεύτερη της βαθμολογίας Φίτεσε έχει το χαρακτήρα τελικού. Εντός έδρας, βέβαια, προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες στο πρωτάθλημα και μάλιστα επί των υπολογίσιμων Αϊντχόφεν, Γκρόνιγκεν και Τσβόλε. Θεωρούμε ότι μπορεί να κερδίσει σήμερα και τη Φίτεσε, έχοντας υπέρ της και τη πρόσφατη παράδοση, με τη φιλοξενούμενη ομάδα να μετράει μόλις μία νίκη στα τελευταία δεκαέξι μεταξύ τους ματς ανεξαρτήτου έδρας και διοργάνωσης.

 

 

Συνέχεια από την Ολλανδία, αλλά τη Β’ κατηγορία και τον αγώνα Φένλο - ΦΚ Αϊντχόφεν, όπου επιλέγουμε και πάλι τον «Άσσο» στο 1.85. Η Φένλο «τρέχει» σερί τεσσάρων νικών που την έχουν ανεβάσει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Σε εξαιρετική κατάσταση τελευταία, ενώ η ΦΚ Αϊντχόφεν μακριά από το γήπεδό της είναι ασταθής και δεν δείχνει πως μπορεί εύκολα να πάρει αποτέλεσμα.

 

 

Επόμενη… στάση, στη Β’ Γαλλίας, από την οποία έχουμε ξεχωρίσει τον «Άσσο» σε απόδοση 1.90 στον αγώνα Καέν – Τρουά. "Επαγγελματικό" τρίποντο και μάλιστα με ανατροπή για την ομάδα του Γκαράντ την προηγούμενη εβδομάδα, μέσα στην πάντα δυνατή έδρα της νεοφώτιστης Κρετέιγ. Πηγαίνοντας με... φόρα από τη σπουδαία πρόκριση επί της Αζαξιό στο Κύπελλο, η Καέν έπαιξε όσο χρειάστηκε χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της και πανηγύρισε την τρίτη διαδοχική της νίκη σε όλες τις διοργανώσεις. Σήμερα, μπορεί να διευρύνει το σερί της, απέναντι σε μία Τρουά, που παρά την ποιότητα του ρόστερ της δεν πείθει με τις εμφανίσεις της.

 

 

Μία ακόμη επιλογή από τη Γαλλία είναι το Over 2,5 γκολ στο ματς της Νιμ με την Τουρ σε απόδοση 2.00. Πρόκειται για δύο ομάδες που σκοράρουν, αλλά και δέχονται γκολ εύκολα. Στα επτά από τα οκτώ παιχνίδια της Νιμ επιβεβαιώθηκε το Goal / Goal σε συνδυασμό με το Over 2,5, ενώ ανάλογες είναι και οι επιδόσεις της Τουρ με επτά Goal /Goal και Over 2,5 στα οχτώ τελευταία παιχνίδια της. Ένα ακόμη Over 2,5 γκολ προκύπτει από τη συνάντηση Σάουθεντ – Νιούπορτ στη Β’ Αγγλίας, σε απόδοση 2.05. Οι δύο ομάδες ανήκουν στο γκρουπ που παλεύει για την πρώτη εξάδα και απόψε θέλουν μόνο τη νίκη.

 

 

Τέλος, στο Μεξικό θα πάμε με τον 1 DNB (το ποντάρισμα επιστρέφεται σε περίπτωση ισοπαλίας) σε απόδοση 1.90 στον αγώνα Μονάρκας – Λεόν. Αλλαγή τεχνικού με το καλημέρα του Κλαουσούρα για τη Μονάρκας, αφού ο Αργεντινός Μπουστός κάθισε για τελευταία φορά στον πάγκο της στην ήττα από την Τιχουάνα με 1-0. Δεν ήταν πάντως τόσο τραγικά τα αποτελέσματά της για να προβεί σε αυτή την κίνηση η διοίκηση του συλλόγου, αφού είχε απολογισμό 1-1-2, αλλά είχε και πολύ δύσκολο έργο στην τελευταία τριάδα των αγώνων της (έπαιξε με Τίγκρες, Τολούκα προηγουμένως). Η Λεόν, από την άλλη, καμία σχέση δεν έχει με την ομάδα που θαυμάσαμε στο μεγαλύτερο διάστημα της Απερτούρα, φτάνοντας μέχρι και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά την άδικη ήττα της στην Αμέρικα (την "έσφαξε" η διαιτησία), δέχτηκε ακόμα μία την προηγούμενη εβδομάδα, όπου και πραγματοποίησε τη χειρότερη εμφάνισή της εδώ κι αρκετό καιρό, φιλοξενώντας την... αδερφική (ανήκουν στον ίδιο όμιλο επιχειρηματικών) Πατσούκα. Μόλις μία νίκη στα τέσσερα πρώτα της παιχνίδια και μάλιστα η ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής ήταν η μεγαλύτερη (1-3) στα 12 τελευταία της ματς, ήτοι εδώ και 3,5 μήνες!

 

 

Δύο επιλογές από την Euroleague

 

 

Στην Euroleague, το δυνατό σημείο προκύπτει από την αναμέτρηση Λαμποράλ Κούτσα – Εφές Αναντολού. Θεωρητικά και οι δύο ομάδες έχουν ελπίδες πρόκρισης αλλά πρακτικά καμία από τις δύο δεν θα προκριθεί αφού δεν το αξίζουν κατά βάση. Η Λαμποράλ είναι η πιο ασταθής ομάδα σε αυτό το επίπεδο αλλά είναι καλύτερη ομάδα από την Εφές. Απόψε η Εφές θα αγωνιστεί με την ψυχολογία στα ύψη λόγω των δύο τελευταίων επιτυχιών. Και είναι ικανή μα σκληρή άμυνα να κάνει ζημιά στο απαράδεκτο σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Σκαριόλο. Το μόνο που χρειάζεται είναι συγκέντρωση στην άμυνα και καταστροφή του παιχνιδιού της Λαμποράλ, και αυτό ξέρει να το κάνει καλά ο Αγγέλου. Θα εμπιστευθούμε την άνοδο της Εφές με το χάντικαπ των 7.5 που της προσφέρονται. Οπότε Εφές +7.5.

 

Η δεύτερη πρόταση από το μπάσκετ είναι στον αγώνα Παρτιζάν – Λοκομοτίβ Κουμπάν. Χτύπησαν τα προβλήματα την Παρτιζάν και θα δυσκολέψουν πάρα πολύ την προσπάθειά της για κάτι καλό στον όμιλο. Έτσι που είναι ο όμιλος, σε συνδυασμό με τη νίκη της επί της ΤΣΣΚΑ, θα μπορούσε ακόμα και να προκριθεί στα πλέι-οφ. Τώρα θα πρέπει να βρει συνταγή ο Βουγιόσεβιτς. Ο Μιλοσάβλιεβιτς είναι μία από τις τέσσερις απειλές που διαθέτει αυτή η ομάδα. Σήμερα πιθανώς θα λείψει και ο Λαβερνιέ που αποτελεί την επόμενη απειλή. Με την απουσία και του Τέπιτς η ομάδα θα έχει πολλά προβλήματα στο σκοράρισμα. Καθαρό φαβορί λοιπόν η Κουμπάν που ταξίδεψε στο Βελιγράδι με πλήρη ομάδα. Παρά να ασχοληθούμε με τη νίκη των Ρώσων που δεν έχει πια καμία αξία, προτιμότερο να κοιτάξουμε τα σύνολα πόντων της Παρτιζάν. Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, η Παρτιζάν δεν έχει λύσεις στην επίθεση με τις τόσες απουσίες. Θα θελήσει λοιπόν να ρίξει το ρυθμό μπας και καταφέρει κάτι καλό. Η επιλογή μας είναι το Under 68.5 πόντων της Παρτιζάν.

 

Επισκεφτείτε το Betarades.gr, διαβάστε αναλυτικά από νωρίς το πρωί όλα τα Previews των αγώνων, δείτε αναλυτικά τα προγνωστικά μας σε Ποδόσφαιρο, Μπάσκετ, Tennis και Formula 1 και ενημερωθείτε άμεσα και γρήγορα για όλα τα αποτελέσματα μέσω του Live Score μας.