Σάββατο, 16 Μάρτιος 2019 11:09

Αγ. Χριστόπουλος: “Δεν συνεχίζω αν δεν φύγουν Κουκούτσης και Κουτίβας”

Γράφτηκε από τον

Στον αέρα κινδυνεύει να τιναχτεί η φετινή προσπάθεια της Καλαμάτας, η οποία πέντε μόλις αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής είναι στην κορυφή του 8ου ομίλου, δύο βαθμούς μπροστά από τον Ασπρόπυργο.

Οι σχέσεις του κύριου χρηματοδότη της ομάδας Αγαθοκλή Χριστόπουλου με τον πρόεδρο Αποστόλη Κουκούτση (που παραιτήθηκε προχθές από τη θέση του αλλά όχι από μέλος του δ.σ.) και του γραμματέα Στέλιου Κουτίβα, έχουν φτάσει στα άκρα και πλέον δεν υπάρχει σημείο επαφής.

Αξίζει να θυμίσουμε πως φέτος η Καλαμάτα ξεκίνησε με ένα τουλάχιστον... ασυνήθιστο σχήμα, με τον χρηματοδότη Αγαθοκλή Χριστόπουλο να είναι εκτός διοικητικού συμβουλίου (με δική του επιλογή) και να συνεργάζεται με τους Κουκούτση και Κουτίβα, που με δική του έγκριση είχαν τα σημαντικά αυτά πόστα στην ομάδα. Στην πορεία οι σχέσεις τους χάλασαν με τον Κουκούτση να χαρακτηρίζει χθες “μερικώς χρηματοδότη” τον Αγαθοκλή Χριστόπουλο και να τον καλεί να αναλάβει τις ευθύνες του “πληρώνοντας όχι με υποσχέσεις αλλά με χρήματα”. Είχε προηγηθεί η παραίτηση των Κουτίβα και Κουκούτση τα Χριστούγεννα, η οποία ανακλήθηκε μετά από λίγες μέρες με σύμφωνη γνώμη του Αγαθοκλή Χριστόπουλου.

Ο τελευταίος θεωρεί πως οι δύο παράγοντες δημιουργούν προβλήματα στην ομάδα και έχει παράπονα από την διαχείριση που γίνεται. Την Τετάρτη τους ζήτησε να παραιτηθούν από την διοίκηση, δίνοντας διορία έως τις 20 Μαρτίου, τονίζοντας πως σε διαφορετική περίπτωση δεν θα συνεχίσει ο ίδιος, σταματώντας άμεσα την χρηματοδότηση της ομάδας.

Προχθές λοιπόν ο Κουκούτσης παραιτήθηκε από πρόεδρος και όχι από μέλος, ενώ ο Κουτίβας παραμένει στο πόστο του.

Οι δηλώσεις Χριστόπουλου

και τα δύο ενδεχόμενα

Το ερώτημα είναι λοιπόν τι γίνεται από εδώ και πέρα. Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος με δηλώσεις του στην “Ε” τονίζει πως δεν πρόκειται να συνεχίσει αν δεν παραιτηθούν και οι δύο από μέλη του δ.σ.

Συγκεκριμένα σημειώνει: “Δεν θα απαντήσω στις προκλήσεις του κ. Κουκούτση. Ο κόσμος γνωρίζει ποιος είμαι και όλοι στην ομάδα γνωρίζουν ποιος έχει βάλει τα χρήματα. Είπα στους Κουκούτση και Κουτίβα, πως δεν μπορώ να συνεργαστώ μαζί τους με τον τρόπο που λειτουργούν, για τον οποίο θα μιλήσω αργότερα. Αυτή τη στιγμή κάνουν κακό στην ομάδα. Τους είπα ότι μέχρι την Τετάρτη περιμένω να παραιτηθούν από μέλη του δ.σ, αλλιώς εγώ δεν μπορώ να συνεχίσω. Αλλωστε τον Δεκέμβριο είχαν παραιτηθεί μόνοι τους και τους κράτησα στην ομάδα. Τώρα που ζητάω να παραιτηθούν γιατί αντιδρούν τόσο; Ποιος είναι ο λόγος;

Οσον αφορά αυτά που λένε ότι δήθεν θέλω να πουλήσω την ομάδα, είναι αστεία. Τι έχει η ομάδα για να πουλήσω; Και με ποια δικαιοδοσία, με ποιο δικαίωμα υπογραφής σε μια ερασιτεχνική ομάδα“;

Κλείνοντας τις δηλώσεις του ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος, αναφέρθηκε στο κυριακάτικο ματς στο Δίστομο, τονίζοντας ότι ζήτησε από τον Γιάννη Χριστόπουλο να κρατήσει όσο το δυνατόν συγκεντρωμένη την ομάδα στο αγωνιστικό κομμάτι, με τον τεχνικό της Καλαμάτας να τον διαβεβαιώνει πως οι παίκτες του θα μείνουν όσο μπορούν ανεπηρέαστοι και θα τα δώσουν όλα για το διπλό στο Δίστομο.

Συμπερασματικά, όσο αφορά το διοικητικό πρόβλημα της Καλαμάτας, όπως γίνεται αντιληπτό, είτε θα φύγει από την ομάδα ο Αγ. Χριστόπουλος είτε οι Κουτίβας και Κουκούτσης.

Στην πρώτη περίπτωση θα υπάρξει άμεσο οικονομικό πρόβλημα και στην δεύτερη η ομάδα θα χρειαστεί άμεσα γενική συνέλευση. Το ενδεχόμενο να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις για να βγει η χρονιά πλέον μοιάζει απίθανο και έτσι μένει να δούμε τις επόμενες μέρες πως θα πορευθεί τελικά στο φινάλε του πρωταθλήματος η “Μαύρη Θύελλα”.