Τρίτη, 26 Μάρτιος 2019 17:44

ΟΜΟΝΟΙΑ – Α.Ε. ΜΑΝΗΣ 0-1: Σημαντικό διπλό με γκολ του Μπεγέτη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Εκτός έδρα νίκη πέτυχε την Κυριακή στο “Γ. Λουκαρέας” η Α.Ε. Μάνης, που επικράτησε 1-0 της Ομόνοιας.

Μια νίκη που βοήθησε ώστε να μεγαλώσει και άλλο τη βαθμολογική διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού και αγωνίζονται για τη σωτηρία τους. Μια από αυτές είναι και η Ομόνοια, η οποία δεν είχε απάντηση στο γκολ που δέχτηκε στο 21ό λεπτό, ώστε να διατηρήσει τις ελπίδες της για παραμονή στη κατηγορία και με αυτή την ήττα μειώθηκαν, αφού παραμένει στην προτελευταία θέση και πλέον έχει ακόμη πιο δύσκολο έργο στο δρόμο για τη σωτηρία.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε ο Μπεγέτης στο 21’ όταν δέχτηκε την μπροστινή μπαλιά από το Μουστάκα και αφού κοντρόλαρε την μπάλα, δευτερόλεπτα μετά με σουτ την έστειλε στα δίχτυα και έκανε έτσι το 0-1. Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να χριστεί σκόρερ για δεύτερη φορά στο 70’ όταν μετά από συνδυασμό των Μουστάκα, Ασημακόπουλου, ο τελευταίος πάσαρε στο Μπεγέτη και αυτός με σουτ από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής την έστειλε να κτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Ομόνοια σε κανένα σημείο του αγώνα δεν μπόρεσε να διεκδικήσει κάποιο θετικό αποτέλεσμα. Υπήρχε διάθεση από τους παίκτες της, όμως δεν μπόρεσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή ώστε να απειλήσουν την εστία του Λίβα.

Κατά τη διάρκεια του αγώνα οι άνθρωποι της Ομόνοιας εξέφραζαν τα παράπονα τους στο διαιτητή Νικολόπουλο, γιατί δεν σφύριζε φάουλ υπέρ της ομάδας τους.

Φάσεις – γκολ

Στο 13 μακρινό φάουλ του Φέστα, ο Ροβολής προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά από τη μικρή περιοχή σχεδόν, αλλά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του Λίβα. Στο 16’ ο Πεΐδης έκανε τη σέντρα και ο Πικιός που πετάχτηκε σχεδόν στο β’ δοκάρι έκανε τη διαγώνια κεφαλιά από κοντά όμως δεν ανησύχησε τον Λίβα, καθώς η μπάλα έφυγε πλάγια. Στο 21’ μπροστινή πάσα του Μουστάκα στον Μπεγέτη, αυτός κοντρόλαρε κοντρόλαρε την μπάλα και με σουτ στην κίνηση την έστειλε στα δίχτυα πετυχαίνοντας έτσι το 0-1. Στο 41’ σέντρα του Ι. Χελά, ο Μπεγέτης με κεφαλιά τροφοδότησε τον Π. Σπυρέα, που ήταν σε πλεονεκτική θέση και πριν προλάβει να απειλήσει ο Κατσαρέας βγήκε από την εστία του και με γροθιές έδιωξε την μπάλα πλάγια. Στο 48’ ο Γιαννέλης έκανε τη σέντρα και ο Πεΐδης πετάχτηκε σχεδόν από το ημικύκλιο της περιοχής, έκανε την κεφαλιά ψηλοκρεμαστή και μπλόκαρε ο Λίβας. Στο 64’ σε σέντρα στην περιοχή ο Ι. Χελάς έκανε το διαγώνιο σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Δύο λεπτά μετά φαλτσαριστό σουτ του Ασημακόπουλου έξω από την περιοχή η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κατσαρέα. Στο 68’ ο Ροβολής υπό πίεση αμυντικού μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει σε κόρνερ ο Λίβας πέφτοντας στη αριστερή του γωνία. Στο 70’ ο Μουστάκας πάσαρε στον Ασημακόπουλο και αυτός αμέσως την άφησε πλάγια στον Μπεγέτη, ο οποίος από τη γραμμή της περιοχή έκανε το σουτ και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Νικολόπουλος με βοηθούς διαιτητές τους Αδαμόπουλο και Γ. Μιχαλόπουλο.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Οικονομόπουλος, Καρδάσης (62’ Κουρούσιας), Κουλουμπός, Φέστας, Πολυμενέας, Πεΐδης, Γιαννέλης (51’ λ.τρ. Δικαιουλάκος), Ροβολής, Τάφα, Πικιός (46’ Τζανετάκος).

Α.Ε. ΜΑΝΗΣ: Λίβας, Πετριτάϊ, Στύλλα, Καμπανάρος, Βαβαρούτσος, Δουρούμης, Π. Σπυρέας (80’ Σαούτης), Μουστάκας, Ι. Χελάς (94’ Κλ. Σπυρέας), Ασημακόπουλος (78’ Μιχαλέας), Μπεγέτης (83’ λ.τρ. Κανανάι).