Δευτέρα, 01 Απρίλιος 2019 12:52

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΚAΛΑΜΑΤΑ 5-0: Δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο και... χάνει τον τίτλο (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ – ΚAΛΑΜΑΤΑ 5-0: Δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο και... χάνει τον τίτλο (φωτό)

 

Δυστυχώς, δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα. Στο πιο κρίσιμο ματς της χρονιάς η Καλαμάτα δέχτηκε 5 γκολ, όσα δηλαδή είχε δεχτεί συνολικά στα 23 προηγούμενα παιχνίδια πρωταθλήματος!

Το ντέρμπι με τον Ασπρόπυργο εξελίχθηκε σε περίπατο των γηπεδούχων, που προηγήθηκαν 4-0 στο ημίχρονο και 5-0 στο 56’ απέναντι σε μια Καλαμάτα που δεν μπήκε ποτέ στο γήπεδο κι έκανε με διαφορά το χειρότερο φετινό της παιχνίδι. Ετσι έπεσε από την κορυφή της βαθμολογίας για πρώτη φορά, και πλέον, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, ο Ασπρόπυργος είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και την απευθείας άνοδο.

Αν δεν ανατραπεί ξανά η κατάσταση, η Καλαμάτα θα πάρει τη δεύτερη θέση και θα διεκδικήσει την άνοδο σε μπαράζ.

Το χθεσινό ματς έγινε στο κατάμεστο από περίπου 2.000 φιλάθλους γήπεδο του Ασπροπύργου με τον κόσμο της Καλαμάτας να δίνει δυναμικό "παρών". Περίπου 700-800 φίλοι της μεσσηνιακής ομάδας βρέθηκαν στο γήπεδο για να στηρίξουν την ομάδα, η οποία όμως τους πίκρανε με την απόδοσή της.

Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων, μόλις στο 4’, αποδιοργάνωσε αδικαιολόγητα την Καλαμάτα που στο πρώτο ημίχρονο έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο και βρέθηκε να χάνει με 4-0! Ο ισχυρός αέρας που ήταν υπέρ του Ασπρόπυργου στο πρώτο ημίχρονο σίγουρα δυσκόλεψε τους Μεσσήνιους, όμως όταν μιλάμε για μια τόσο κακή εμφάνιση και τόσα... παιδικά λάθη, σίγουρα δεν υπάρχουν δικαιολογίες.

Το φιλμ του αγώνα

Το παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα για την Καλαμάτα καθώς μόλις στο 4' ο Νατσιόπουλος εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια αριστερά και ο Βασιλείου με κεφαλιά πέτυχε το 1-0.

Οι γηπεδούχοι είχαν και ένα καλό σουτ του Σταύρου στο 10' που απέκρουσε ο Κασωτάκης.

Στο 20' έγινε το 2-0 όταν ο Μίνγκας εκτέλεσε άσχημα ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή του Ασπρόπυργου. Οι γηπεδούχοι πήραν τη μπάλα και έφυγαν στην αντεπίθεση, η αμυντική λειτουργία της Καλαμάτας δεν ήταν καλή, ο Καραλής βρέθηκε μέσα στην περιοχή και δεξιά και γύρισε στον Νατσιόπουλο που με πλασέ πέτυχε το 2-0.

Η Καλαμάτα δεν μπορούσε να αντιδράσει και παράλληλα δεν μπορούσε και να αμυνθεί Ετσι στο 33' από εκτέλεση φάουλ και πάλι, ο Βασιλείου με κεφαλιά πέτυχε το 3-0, ο Κασωτάκης απόκρουσε αλλά όπως έδειξε ο βοηθός διαιτητής η μπάλα είχε περάσει τη γραμμή. Οριακή φάση που στο βίντεο δεν φαίνεται ξεκάθαρα αν είχε δίκιο ο βοηθός ή όχι.

Στο 40' οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τέταρτο γκολ όταν σε μια κάθετη στην περιοχή, άμυνα της Καλαμάτας πιάστηκε πάλι στον ύπνο, ο Βοσκόπουλος δεν πρόλαβε τον Καραλή ο οποίος νίκησε στο τετ-α-τετ τον Κασωτάκη γράφοντας το 4-0.

Η πρώτη ευκαιρία της Καλαμάτας έγινε στο πρώτο λεπτό του δεύτερου ημιχρόνου, στο 46’ όταν η κεφαλιά του Βοσκόπουλου έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Στο 54’ η Καλαμάτα είχε τη δεύτερη φάση της στο ματς όταν ο Λαθύρης σούταρε αλλά απέκρουσε ο Κατσούλης.

Στο 56’ όμως ένα νέο τραγικό λάθος στην άμυνα της Καλαμάτας έδωσε την δυνατότητα στον Δουκάκη να γράψει με πλασέ το 5-0, με τον σκόρερ να παρεμβάλετε και να παίρνει την μπάλα μετά από προσπάθεια του Αντωνιάδη να γυρίσει στον Κασωτάκη.

Η συνέχεια είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ασπρόπυργο να πανηγυρίζει ένα ιστορικό θρίαμβο που τον φέρνει πολύ κοντά στον τίτλο. Κίτρινες κάρτες είδαν οι Σταγάκης 19', Δουκάκης 21΄, Βασιλείου 38'.

ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Kατσούλης, Νικολάου, Σταγάκης, Παντελίδης, Ζώνας, Βασιλείου, Δουκάκης (58’ Μέντες), Σταύρου (65’ Δηλαβέρης), Καραλής (80’ Τσουκαλάς), Ντιατά-Σεκούμπα (72’ Πετρόπουλος), Νατσιόπουλος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κασωτάκης, Τάμπας (77’ Ζαχαρόπουλος), Ψάνης, Αλιατίδης, Βοσκόπουλος, Αντωνιάδης, Πέριτς, Πινδώνης, Γιόνδης (85’ Μάρκοβιτς), Μίνγκας (58’ Φουάσης), Χίλγκεν (53’ Λαθύρης).

Επεισόδια πριν και μετά το τέλος του αγώνα

Το χθεσινό ματς στιγματίστηκε και από επεισόδια πριν και μετά το τέλος του αγώνα. Οι φίλοι της Καλαμάτας δέχτηκαν επίθεση με πέτρες από φιλάθλους των γηπεδούχων την ώρα που τα έξι πούλμαν έφτασαν στο γήπεδο.

Τα ίδια και μετά το τέλος του αγώνα όταν κατά την προσέλευση των Μεσσήνιων στα πούλμαν δέχτηκαν νέα επίθεση με πέτρες και μάλιστα υπήρξαν ζημιές σε δύο από τα πούλμαν των φιλάθλων της Καλαμάτας (τα δύο που είχαν ταξιδέψει από την Αττική) ενώ δύο φίλαθλοι τραυματίστηκαν ελαφρά. Οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι τα έχουν με την οργάνωση του αγώνα και θεωρούν ότι δεν υπήρχαν τα μέτρα που θα έπρεπε. Στο φινάλε η Αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα.