Τετάρτη, 03 Απρίλιος 2019 12:31

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Από το σερί νικών και τα ρεκόρ στο 5-0 του Ασπρόπυργου...

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Από το σερί νικών και τα ρεκόρ στο 5-0 του Ασπρόπυργου...

 

Εντεκα συνεχόμενες νίκες, στα περισσότερα ματς με καλή μπάλα, μηδέν παθητικό στην άμυνα και τρίποντα στα δύο ντέρμπι με Ασπρόπυργο και Παναργειακό.

Αυτή ήταν η Καλαμάτα στο πρώτο μισό του φετινού πρωταθλήματος, αποκτώντας διαφορές 7 και 10 βαθμών από τους διώκτες της. Μια ομάδα που έσπαζε το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με τις επιτυχίες της να προκαλούν θετικά σχόλια στο πανελλήνιο.

Η συνέχεια ωστόσο δεν ήταν ανάλογη και το Κυριακάτικο 5-0 στον Ασπρόπυργο ήρθε να σφραγίσει με τον πιο σκληρό τρόπο την πτωτική πορεία της “Μαύρης Θύελλας” το τελευταίο δίμηνο. Για όσους παρακολουθούν την ομάδα, είναι ξεκάθαρο πως η Καλαμάτα του α’ γύρου δεν έχει καμιά σχέση με την Καλαμάτα του β’ γύρου.

Κατ’ αρχήν το δείχνουν τα αποτελέσματα, καθώς οι Μεσσήνιοι είχαν 12 νίκες σε 13 ματς στον α’ γύρο ενώ στο β’ γύρο μετρούν ήδη 2 ήττες και 2 ισοπαλίες σε 11 ματς. Είχαν μάλιστα βαθμολογικές απώλειες από αδύναμες ομάδες (ήττα με Βλαχιώτη, ισοπαλία με Μανδραϊκό). Παράλληλα η εικόνα της ομάδας σε πολλά ματς είναι κακή. Θυμίζουμε για παράδειγμα ότι στα τρία τελευταία παιχνίδια είχε κερδίσει δύσκολα με 1-0, προβληματίζοντας απέναντι σε αδύναμες ομάδες όπως ο Πάμισος και ο Αμβρυσσέας (με το γκολ στο 93’) ή κερδίζοντας δύσκολα τον ΑΟ Υπάτου (επίσης 1-0) χωρίς καλή εμφάνιση. Είχαν προηγηθεί επίσης οι δύο συνεχόμενες ισοπαλίες με Καταστάρι και Μανδραϊκό. Οι πολλοί τραυματισμοί σίγουρα έχουν επηρεάσει πολύ και αυτούς που έλειπαν και αυτούς που καταπονήθηκαν παραπάνω παίζοντας συνεχόμενα ματς.

Οι διοικητικές αναταράξεις που υπήρξαν έπαιξαν επίσης κάποιο ρόλο στην διάθεση και την ψυχολογία, όμως εδώ μιλάμε για μια φανερή αγωνιστική πτώση της ομάδας.

Πάρα πολλοί παίκτες είναι πεσμένοι σε σχέση με τον α’ γύρο και συνολικά ως ομάδα η Καλαμάτα φαινόταν ότι δεν έχει δυνάμεις ή έστω ότι περνά παρατεταμένο ντεφορμάρισμα χωρίς να μπορεί να συνέλθει. Για όλα τα παραπάνω, ο Ασπρόπυργος (και λόγω φόρμας και έδρας) ήταν το φαβορί του Κυριακάτικου αγώνα. Κανείς ωστόσο δεν περίμενε αυτή την κατάρρευση, ειδικά σε ένα ντέρμπι – τίτλου, ένα ματς ειδικών συνθηκών όπου ο καθένας θα έπρεπε να δώσει το κάτι παραπάνω.

Η συνέχεια και η μικρή

πιθανότητα για τίτλο

Οσον και αν το Κυριακάτικο 5-0 ήταν βαρύ, η Καλαμάτα πρέπει να ψάξει τρόπο να ανασυνταχτεί και να κοιτάξει την συνέχεια. Βαριές ήττες άλλωστε έχουν γνωρίσει και οι πιο μεγάλες ομάδες, όμως η ζωή δεν τελειώνει σε ένα παιχνίδι. Το θέμα για την Καλαμάτα είναι ότι στο άλυτο πρόβλημα της αγωνιστικής πτώσης, έρχεται να προστεθεί και η άσχημη ψυχολογία μετά το 5-0.

Τις επόμενες εβδομάδες θα φανεί πόσο μπορεί να βελτιωθεί η ομάδα εν όψει της συνέχειας.

Από εκεί και πέρα, μετά το αποτέλεσμα της Κυριακής, ο Ασπρόπυργος είναι πλέον το ξεκάθαρο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στον 8ο όμιλο της Γ’ εθνικής και την απευθείας άνοδο στην Football League. Ο Ασπρόπυργος είναι πλέον ένα βαθμό μπροστά και τις δύο τελευταίες αγωνιστικές θα παίξει με τον Παναρκαδικό (που την Κυριακή σώθηκε και μαθηματικά και είναι αδιάφορος) στην Τρίπολη και με την αδύναμη Ενωση Λέρνας εντός έδρας την τελευταία αγωνιστική. Με δύο νίκες κατακτά τον τίτλο, κάτι που πλέον φαντάζει πάρα πολύ πιθανό. Η Καλαμάτα θα παίξει εκτός με Ερμιονίδα και εντός με Παναρκαδικό.

Η αναδιάρθρωση και

τα σενάρια για μπαράζ

Με βάση την φημολογούμενη αναδιάρθρωση, αν πράγματι ο Ασπρόπυργος κατακτήσει την πρώτη θέση, η Καλαμάτα ως δεύτερη θα συμμετέχει στα μπαράζ ανόδου. Εκεί θα συμμετέχουν οι 8 ομάδες που θα πάρουν τη 2η θέση στους 8 ομίλους. Μετά από κλήρωση θα βγουν τα τέσσερα ζευγάρια και μέσα από διπλές αναμετρήσεις θα προκύψουν οι 4 ομάδες που θα ανέβουν στην Football League. Φυσικά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα γίνει με την αναδιάρθρωση. Ο Βασιλειάδης λέει ότι θα γίνει, η αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ θα τοποθετηθεί σήμερα όσον αφορά την τροπολογία του Υπουργού και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ξεκαθαρίσει το θέμα. Αξίζει να σημειωθεί όπως στα Αθηναϊκά ΜΜΕ κυκλοφορούν και άλλα πιθανά σενάρια. Το ένα (που δεν ευνοεί την Καλαμάτα) είναι να ισχύσει η αναδιάρθρωση από του χρόνου. Στην περίπτωση αυτή οι ομάδες που θα πάρουν την 2η θέση στους φετινούς ομίλους της Γ’ εθνικής δεν θα έχουν καν τη δυνατότητα για μπαράζ και θα ανέβουν μόνο οι πρώτοι. Το άλλο (που ευνοεί την Καλαμάτα) είναι να ανέβουν όλες οι δεύτερες ομάδες της Γ’ εθνικής και να γίνει μια διευρυμένη Football League με δύο ομίλους...

Από τη Λάρισα και την

Ερμιονίδα στον Ασπρόπυργο...

Η ήττα της Κυριακής τοποθετείται σε ένα μικρό γκρουπ πολύ άσχημων αποτελεσμάτων της Μεσσηνιακής ομάδας που έμειναν στην ιστορία καθώς έκριναν ανόδους. Συγκεκριμένα μετά την πτώση της ομάδας από την Α’ εθνική το 2001, το Κυριακάτικο αποτέλεσμα, μπορεί να συγκριθεί μόνο με τα παιχνίδια του 2005 με τη Λάρισα και του 2014 με την Ερμιονίδα. Πρόκειται για τρία παιχνίδια όπου ουσιαστικά παιζόταν η άνοδος και χάθηκαν όλα σε 90 λεπτά. Το 2005 η Καλαμάτα έχασε 2-0 εντός από τη Λάρισα και δεν μπόρεσε να ανέβει στην Α’ εθνική. Το 2014 έχασε 2-3, πάλι εντός, από την Ερμιονίδα η οποία πήρε την άνοδο στην Football League και τώρα ήρθε το βαρύ 5-0 στον Ασπρόπυργο. Η διαφορά τώρα είναι ότι (αν δεν έχει απώλεια ο Ασπρόπυργος στις δύο τελευταίες αγωνιστικές και αν γίνει η αναδιάρθρωση) η Καλαμάτα θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία μέσω των μπαράζ.