Δευτέρα, 13 Μάιος 2019 17:57

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΕΡΑΝΗ 1-1: Εσωσε τον βαθμό στο 96’ με Γιαννουκάκη (φωτό)

Γράφτηκε από τον

Χιτσκοκικό φινάλε είχε ο χθεσινός αγώνας Ολυμπιακός Καλαμάτας – Εράνη στο “Γ. Λουκαρέας” με τα δύο τέρματα να σημειώνονται στο τελευταίο δεκάλεπτο... Στο 83’ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με τον Κόλλια, όμως οι “ερυθρόλευκοι” ισοφάρισαν σε 1-1 στο 96’ με τον Γιαννουκάκη!

Παρά την ισοπαλία η καλαματιανή ομάδα βρέθηκε κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού μια αγωνιστική πριν το φινάλε, μετά τη νίκη – έκπληξη της Ομόνοιας επί του Απόλλωνα Καλαμάτας! Πλέον ο Ολυμπιακός είναι ισόβαθμος με την Ομόνοια, όμως υστερεί στην ισοβαθμία και θα πρέπει να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα από αυτή την τελευταία αγωνιστική για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

13η ισοπαλία σε 27 ματς!

Αυτή ήταν η 13η ισοπαλία για το συγκρότημα του Γιώργου Γρηγορόπουλου σε 27 αγώνες (εκτός από τα ματς με Φαραί), αριθμός αναμφίβολα εντυπωσιακός!

Από την άλλη η Εράνη κυνήγησε τη νίκη και έφτασε κοντά με το γκολ του Νίκο Κόλλια στο 83’, όμως ισοφαρίστηκε από μια ολιγωρία της άμυνας στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων. Πλέον η ομάδα του Κώστα Λυμπερόπουλου χρειάζεται ένα βαθμό στο εντός έδρας ματς με την Μάνη για να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, πίσω από τον πρωταθλητή Α.Ο. Διαβολιτσίου.

Στο πρώτο ημίχρονο της χθεσινής αναμέτρησης που παρακολούθησαν 150 περίπου θεατές, δεν είχε ρυθμό. Αντιθέτως οι δύο ομάδες ήταν νευρικές και υπήρχαν πολλές μονομαχίες στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Η πρώτη καλή στιγμή ήταν στο 10’ για τους γηπεδούχους όταν ο Σαραντόπουλος με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Μπούνα που μπήκε από δεξιά στην περιοχή και σούταρε, με τον Μπακούρο να βάζει την κόντρα και την μπάλα να φεύγει κόρνερ.

Πέντε λεπτά αργότερα τα διαδοχικά σουτ των Μπαζάνη και Μπέρμπερη μέσα από την περιοχή αποκρούστηκαν από σώματα αμυντικών.

Μετά το 20λεπτο η Εράνη πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και είχε αυτή τον έλεγχο. Στο 20’ μάλιστα έχασε κλασική ευκαιρία με τον Κόλλια να τριπλάρει Σκιά και Γαβαρά και να σουτάρει μέσα από την περιοχή, όμως ο Αντωνόπουλος απέκρουσε.

Μέχρι την ανάπαυλα δεν σημειώθηκε κάτι άλλο αξιόλογο, με το ένα λάθος να διαδέχεται το άλλο.

Γρήγορος ρυθμός

στο β’ ημίχρονο

Στο δεύτερο μέρος η πρώτη καλή στιγμή ήταν για τους Φιλιατρινούς στο 51’ όταν έγινε λάθος στην άμυνα του Ολυμπιακού, με τον Βλαχόπουλο να μπαίνει από πλάγια στην περιοχή και με πλασέ από κοντά να στέλνει την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Στο 61’ με φάουλ ο Χατζηαράπης έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι “ερυθρόλευκοι” απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 63’ από στατική φάση... Ο Μπέρμπερη εκτέλεσε το κόρνερ, ο Αλεξανδρόπουλος έκανε το γύρισμα και ο Θεοδώρου από κοντά έστειλε την μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Στο 68’ ο Γριβοκωστόπουλος τροφοδότησε τον Βλαχόπουλο που σούταρε, όμως ο Αντωνόπουλος μπλόκαρε.

Ο Κόλλιας το 0-1 στο 83’

Ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος ήταν σαφώς πιο γρήγορος και στο 77’ έχασε ο Ολυμπιακός ευκαιρία με το σουτ του Μπαζάνη να φεύγει πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Και φτάνουμε στο 83’ όταν έγινε το 0-1... Ο Χατζηαράπης εκτέλεσε από πλάγια ένα φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και στο 2ο δοκάρι ο Κόλλιας κοντρόλαρε την μπάλα και με σκαστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα πως υπήρχε οφσάιντ του Βλαχόπουλου, θεωρώντας πως επηρέαζε την φάση και σίγουρα ήταν μια δύσκολη απόφαση.

Ο Ολυμπιακός παρά την ψυχρολουσία, και ενώ ήξερε πως η Ομόνοια κερδίζει τον Απόλλωνα, δεν το παράτησε και έφτασε στην ισοφάριση στο 96’...

Ο Μπέρμπερη εκτέλεσε ένα κόρνερ, στην περιοχή της Εράνης επικράτησε σύγχυση και ο Γιαννουκάκης (είχε μπει αλλαγή στο 88’) με ένα ξερό σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία για το τελικό 1-1.

Ενα γκολ που ίσως κρατήσει στην κατηγορία την καλαματιανή ομάδα...

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Ψηλοπαναγιώτης, με βοηθούς τους Γεωργαντά και Ρηγόπουλο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Αντωνόπουλος, Μπούνας (88’ Γιαννουκάκης), Γαβράς, Σκιάς (35’ λ.τρ. Μαγουλιανίτης), Ζέππος, Μπαζάνης, Μάλαμας, Μπέρμπερη, Σαραντόπουλος (69’ Τσάνι), Αλεξανδρόπουλος, Θεοδώρου.

ΕΡΑΝΗ: Αλεξανδρόπουλος, Γριβοκωστόπουλος, Μπακούρος, Μπουρδέκας, Νικολακόπουλος, Χάρμπας, Χατζηαράπης, Πέππας, Κόλλιας (91’ Μιχαλόπουλος), Βλαχόπουλος, Γιαννακόπουλος (69’ Τσοροβάς).