Δευτέρα, 20 Μάιος 2019 18:42

ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Οι Ουρανοκατέβατοι τον τίτλο, 3-2 στον τελικό τους Μηχανικούς (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ: Οι Ουρανοκατέβατοι τον τίτλο, 3-2 στον τελικό τους Μηχανικούς (φωτό)

 

Οι Ουρανοκατέβατοι κατέκτησαν το 1ο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Μαζικού Αθλητισμού, που διοργάνωσε ο αθλητικός οργανισμός του Δήμου Καλαμάτας τη φετινή χρονιά, καθώς επικράτησαν 3-2 των Μηχανικών στον τελικό.

Το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο, με τους τυπικά γηπεδούχους Μηχανικούς να παίρνουν προβάδισμα μόλις στο 1ο λεπτό και τους Ουρανοκατέβατους να ισοφαρίζουν τρία λεπτά αργότερα. Μέσα σε τρία λεπτά (13’, 16’) οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή σημειώνοντας ακόμη δύο γκολ. Οι Μηχανικοί κατάφεραν γρήγορα (23’) να μειώσουν σε 2-3, σκορ που διατηρήθηκε μέχρι το τέλος αφού στη συνέχεια παρά τις προσπάθειές τους οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν.

Ο αγώνας πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας και τον παρακολούθησαν αρκετοί φίλαθλοι, οι περισσότεροι από τις οικογένειες και το συγγενικό-φιλικό περιβάλλον των παικτών.

Φάσεις - γκολ

Στο 1’ ο Γαλανόπουλος με σουτ έβαλε μπροστά στο σκορ τους Μηχανικούς. Στο 4’ μετά από μπαλιά του Αλεξάκη, ο Κατσάκος μπήκε στην περιοχή και με συρτό σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 13’ ο Κατσάκος πάσαρε στον Ζιώγο, αυτός μπήκε στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ έδωσε το προβάδισμα στους Ουρανοκατέβατους, πετυχαίνοντας το 1-2. Στο 16’ ο Κατσάκος μπήκε στην περιοχή, απέφυγε τον Παπακωνσταντίνου, που τον βρήκε λίγο με το πόδι και το έριξε στο έδαφος. Αμέσως ο διαιτητής Μπουρίκας σφύριξε το πέναλτι και ο Ζιώγος με εύστοχη εκτέλεση σημείωσε το 1-3. Στο 18’ ο Καψής “έκλεψε” την μπάλα από αμυντικό έφτασε στην περιοχή και έκανε τη σέντρα για τον Κατσάκο, αυτός έκανε αμέσως το σουτ και έστειλε την μπάλα άουτ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 23’ ο Κεράνης με ωραία μπροστινή μπαλιά τροφοδότησε τον προωθημένο Μπλέτσα, ο οποίος με κεφαλιά μείωσε σε 2-3. Στο 34’ προσπάθεια του Κατσάκου και πάσα στον Αλεξάκη, αυτός έφτασε από τα πλάγια στην περιοχή και έκανε τη σέντρα για τον Ζιώγο που έκανε το σουτ από καλό σημείο για να αποκρούσει ο Κριαράς, η μπάλα πέρασε κάτω από τα πόδια του και κατέληξε κόρνερ. Στο 56’ ο Ζιώγος με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή προσπάθησε να σκοράρει, όμως πάνω σχεδόν στη γραμμή του τέρματος πρόλαβε ο Νταγιόπουλος και έδιωξε την μπάλα. Στο 72’ διαγώνιο σουτ του Ζιώγου μέσα από την περιοχή απέκρουσε σωτήρια με το ένα χέρι ο Κριαράς που είχε προλάβει να κλείσει την αριστερή του γωνία. Στο 76’ ο Κεράνης από τη γραμμή του άουτ σχεδόν, εκτέλεσε φάουλ με συρτή πάσα προς τον Γαλανόπουλο αυτός έκανε αμέσως το συρτό σουτ από το σημείο του πέναλτι σχεδόν για να μπλοκάρει ο Σιώτος και να γλιτώσει την εστία του από βέβαιη παραβίαση.

Στο 2ό λεπτό των καθυστερήσεων αποβλήθηκε ο Μπλέτσας με 2η κίτρινη γιατί βρήκε την μπάλα με το χέρι (η 1η κίτρινη στο 58’ για διαμαρτυρία).

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Ηλίας Μπούρικας με βοηθούς διαιτητές τις Αναστασία Τσούκαλη και Ελένη Τσαούση.

ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ: Κριαράς, Κεράνης, Παπακωνσταντίνου (41’ Δεμπεγιώτης), Σακκάς (51’ Νταγιόπουλος), Γαλανόπουλος, Μπλέτσας, Αγγελόπουλος, Μπαχράμης (65’ Παυλόπουλος), Μίντζηρας, Πανταζής (57’ Κ. Αντωνόπουλος), Γρηγορόπουλος (41’Γιαννακόπουλος). Στον πάγκο ήταν και οι Μαρινάκης, Ντάκουρης, Αλευράς, Ξενάκης, Κουτίβας.

ΟΥΡΑΝΟΚΑΤΕΒΑΤΟΙ: Σιώτος, Καραντάνος (53’ Τζαφούλιας), Παπαγεωργίου, Σαρδελάς, Σταυρόπουλος, Παπαγεωργόπουλος (41’ Τασιούλας), Ταμπούρης, Αλεξάκης (81’ Παλούκος), Καψής (77’ λ.τρ. Κόκκινος), Ζιώγος (73’ Αργυρόπουλος), Κατσάκος. Στον πάγκο ήταν και οι Μητρόπουλος, Π. Αντωνόπουλος.

Οι απονομές

Ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού του Δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Βασιλόπουλος απένειμε τα μετάλλια και το κύπελλο στη νικήτρια ομάδα, τους Ουρανοκατέβατους, και το κύπελλο στους Μηχανικούς, ενώ τα μετάλλια τα έδωσε μαζί με το συνεργάτη του Παναγιώτη Ψηλάκη. Στους διαιτητές μετάλλια απένειμε ο πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣΜ Γιώργος Μπλάνας.

Η πορεία προς τον τελικό

Οι Ουρανοκατέβατοι για να φτάσουν στον τελικό απέκλεισαν στη β’ φάση την Μπαρτσελιώμα, την οποία κέρδισαν 5-0, ενώ είχαν προκριθεί χωρίς αγώνα από την α’ φάση. Οι Μηχανικοί απέκλεισαν διαδοχικά την Υαλοτεχνική (4-2) και το ΚΤΕΛ (5-2 στα πέναλτι, καθώς ο κανονικός αγώνας έληξε ισόπαλος 1-1).