Παρασκευή, 31 Μάιος 2019 13:31

Η Τριφυλία νικήτρια των “εκλογών” της Α’ τοπικής

Γράφτηκε από τον
Η Τριφυλία νικήτρια των “εκλογών” της Α’ τοπικής

 

Στους ρυθμούς των εκλογών κινείται αυτές τις μέρες η χώρα και η Μεσσηνία με το... δεύτερο ημίχρονο να διεξάγεται την Κυριακή και να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Στο ποδόσφαιρο πάντως η... εκλογική μάχη ολοκληρώθηκε με το φινάλε των πρωταθλημάτων και στην μεγάλη κατηγορίας της Μεσσηνίας ανέδειξε νικήτρια την Τριφυλία!

Μετά την προσθήκη και αφαίρεση των ομάδων που ανέβηκαν και υποβιβάστηκαν αντίστοιχα, η Τριφυλία στο νέο πρωτάθλημα θα έχει 4 εκπροσώπους, περισσότερους από κάθε άλλο Δήμο του νομού, όπως αναφέρει στο σημερινό της θέμα η εφημερίδα "Ελευθερία".

Η Καλαμάτα που είχε την... διακυβέρνηση την περσινή σεζόν βγήκε αποδυναμωμένη καθώς έχασε τρεις ομάδες λόγω του υποβιβασμού Ομόνοιας, Ολυμπιακού Καλαμάτας και ΑΟ Φαραί.

Από την άλλη, η Τριφυλία... διατήρησε τις δυνάμεις της (Κυπαρισσία, Τέλλο Αγρα, Εράνη) και επιπλέον απέκτησε και το Καλό Νερό που πανηγύρισε την άνοδο κατακτώντας μάλιστα και τον τίτλο.

Ετσι τη νέα χρονιά θα έχει τέσσερις ομάδες στην Α’ τοπική. Η Καλαμάτα μάλιστα έμεινε μόνο με τον Απόλλωνα, ενώ στο πλαίσιο του εύρους του δήμου έχει ακόμη τον Πανθουριακό και την Σπερχογεία.

Δύο ανόδους πανηγύρισε ο Δήμος Πύλου Νέστορος, καθώς Μεθώνη και Ακρίτας Κορώνης ανέβηκαν στην μεγάλη κατηγορία, όπου έμεινε και ο Τσικλητήρας.

Ο Δήμος Μεσσήνης διατήρησε στην κατηγορία την Ανδρούσα και τον Ολυμπιακό Ανάληψης, ενώ προστέθηκε ο Πάμισος που υποβιβάστηκε από την Γ’ εθνική.

Ο Δήμος Δυτικής Μάνης διατήρησε την ΑΕ Μάνης και την ΑΕ Αβίας ενώ το δήμο Οιχαλίας θα εκπροσωπήσει στο νέο πρωτάθλημα μόνο ο Εθνικός Μελιγαλά καθώς ο πρωταθλητής Α.Ο. Διαβολιτσίου θα αγωνίζεται πλέον στην Γ’ εθνική, για πρώτη μάλιστα φορά στην ιστορία του!

Ο ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ Α’ ΤΟΠΙΚΗΣ ΤΗ ΣΕΖΟΝ 2019-2020

 

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ

Εράνη

Τέλλος Αγρας

Κυπαρισσία

Καλό Νερό

ΔΗΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ

Πάμισος

Ολυμπιακός Ανάληψης

Ανδρούσα

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τσικλητήρας Πύλου

Μεθώνη

Ακρίτας Κορώνης

ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Απόλλωνας Καλ.

Πανθουριακός

Σπερχογεία

ΔΗΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ

ΑΕ Μάνης

ΑΕ Αβίας

ΔΗΜΟΣ ΟΙΧΑΛΙΑΣ

Εθνικός Μελιγαλά