Δευτέρα, 10 Ιούνιος 2019 18:23

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Πρώτος στόχος η λειτουργία και αξιοποίηση της ακαδημίας (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Στην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των τμημάτων υποδομής της ακαδημίας της θα ρίξει το μεγαλύτερο βάρος της τη νέα αγωνιστική περίοδο η διοίκηση της Αναγέννησης Παραλίας.

Η διοίκηση ξεκίνησε από πέρσι την προσπάθεια να ξανακτίσει μια ομάδα σε σωστές βάσεις και να διαθέτει στο έμψυχο δυναμικό της παίκτες, οι οποίοι να προέρχονται από τα σπλάχνα της έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική και να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στη πρώτη κατηγορία της Μεσσηνίας. Ετσι ο ένας από τους στόχους για την ερχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν θα είναι η καλύτερη λειτουργία και αξιοποίηση των νεαρών αθλητών που στελεχώνουν τα τμήματα υποδομής της ακαδημίας, όπως τόνισε και ο πρόεδρος της ομάδας Παναγιώτης Φωτεινάκης με δηλώσεις του στο “Notosport”: “Πρώτος μας στόχος είναι η καλύτερη οργάνωση και λειτουργία της ακαδημίας. Θέλουμε τα παιδιά από τα τμήματα υποδομής να πλαισιώσουν σιγά – σιγά την πρώτη ομάδα. Να στηριζόμαστε στα δικά μας παιδιά”.

Οπως και την περσινή χρονιά, έτσι και φέτος οι ομάδες υποδομής θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι το τέλος Ιουλίου. Σε αυτό το διάστημα το πρόγραμμα περιλαμβάνει προπονήσεις, φιλικά παιχνίδια και συμμετοχή σε διάφορα τουρνουά.

“Κάναμε αξιοπρεπή αγώνα”

Οσο για την πρώτη ομάδα, τη νέα ποδοσφαιρική περίοδο θα αγωνίζεται στη Β’ τοπική, αφού δεν κατάφερε να ανανεώσει την παραμονή της στην Α1. Την τελευταία αγωνιστική κρίθηκε η παραμονή, αφού δεν την ευνόησαν τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής. Γι’ αυτό ο πρόεδρος της Αναγέννησης μας είπε: “Η ομάδα υποβιβάστηκε την τελευταία αγωνιστική, δεν μας βγήκαν τα αποτελέσματα. Ουσιαστικά θέλαμε μια νίκη για να μείνουμε, την πετύχαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Κάναμε αξιοπρεπή αγώνα μέσα στο γήπεδο, χωρίς παρασκήνιο, χωρίς τίποτα. Ευχαριστούμε τον προπονητή Σωτήρη Μπουραντώνη για την συνεργασία που είχαμε και για την προσπάθεια που έκανε με τους παίκτες ώστε να μπορέσει η ομάδα να μείνει στην κατηγορία”.

Στην ίδια κατεύθυνση θα κινηθεί και τη νέα περίοδο η ομάδα, όπως ανέφερε στη συνέχεια των δηλώσεων του ο Παναγιώτης Φωτεινάκης: “Ο στόχος για τη νέα χρονιά είναι να έχει η ομάδα αξιοπρεπή παρουσία στο πρωτάθλημα της Β’ τοπικής και από εκεί και πέρα ότι καλύτερο έρθει.

Πρώτο μέλημα ο προπονητής

Ο σχεδιασμός για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα ξεκινήσει αμέσως μετά την πρόσληψη προπονητή. Ηδη έχουν γίνει κάποιες επαφές με κάποιους προπονητές, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη. Σχετικά με αυτό ο κ. Φωτεινάκης μας είπε: “Αυτή την περίοδο πρώτος μας στόχος είναι η πρόσληψη προπονητή. Μαζί του θα κάνουμε το σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Εχουμε κάνει κάποιες επαφές, αλλά για την ώρα δεν υπάρχει κάτι οριστικό”.

Συμπαράσταση στην Εθνική ομάδα

Στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας βρέθηκε το Σάββατο αντιπροσωπεία των τμημάτων υποδομής της ακαδημίας της Αναγέννησης Παραλίας.

Οι νεαροί αθλητές παρακολούθησαν το παιχνίδι και συμπαραστάθηκαν στην εθνική μας ομάδα, που έδινε αγώνα για τα προκριματικά του EURO 2020 με την εθνική Ιταλίας. Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Φειδίας Τριβιζάς και συνοδοί ο πρόεδρος της Αναγέννησης Παναγιώτης Φωτεινάκης με τον Κώστα Φαράντο, αλλά και γονείς των αθλητών. Ηταν μια ωραία εμπειρία για τα παιδιά, που μπορεί να μην ήταν καλή για την εθνική μας ομάδα, όμως είδαν από κοντά σπουδαίους Ελληνες και ξένους ποδοσφαιριστές.