Τρίτη, 18 Ιούνιος 2019 11:37

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΜΙΚΤΗ ΙΚΑΡΟΥ/Ν. ΙΩΝΙΑΣ: Οι παλαίμαχοι θυμήθηκαν τον ιστορικό αγώνα του 1972 (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Στο δημοτικό γήπεδο “Παναγιώτης Μπαχράμης” διεξήχθη αργά το απόγευμα του Σαββάτου ο φιλικός αγώνας των παλαιμάχων της Καλαμάτας και της μικτής Ικάρου/Νέας Ιωνίας.

Το φιλικό διεξήχθη για 17η σερί χρονιά, καθώς από το 2002 και μετά όταν και έγινε θεσμός πραγματοποιείται κάθε χρόνο μία φορά στην Καλαμάτα και μία στην Νέα Ιωνία.

Να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες διατηρούν άριστες σχέσεις από την περίοδο 1972-1973 και το ιστορικό παιχνίδι που έγινε στις 29 Μαρτίου 1972 (έγινε σε επανάληψη) στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο οποίο είχαμε ρεκόρ προσέλευσης φιλάθλων μέχρι και σήμερα για παιχνίδι Β’ Εθνικής Κατηγορίας, όπου 40.000 κόσμος στις εξέδρες και άγνωστος αριθμός φιλάθλων έξω από αυτό. Τη χρονιά αυτή η ομάδα της Καλαμάτας πήρε την άνοδο για την Α’ Εθνική Κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Οι χαιρετισμοί

Λίγη ώρα πριν την έναρξη του φιλικού ο πρόεδρος των παλαιμάχων της Καλαμάτας Μανώλης Θεοδώρου καλωσόρισε την αποστολή της αθηναϊκής ομάδας αλλά και τους επισήμους που έδωσαν το παρών στο γήπεδο και μεταξύ άλλων ευχήθηκε να είναι όλοι καλά και να συναντηθούν στον ίδιο χώρο του χρόνου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο υπεύθυνος της μικτής Ικάρου/Νέας Ιωνίας Γιώργος Ουσταμπασίδης ο οποίος ανέφερε: “ πρώτα απ’ όλα εύχομαι μακροημέρευση στο τουρνουά που κάνουμε κάθε χρόνο. Το Σεπτέμβριο που θα ανέβετε στη Νέα Ιωνία για το παιχνίδι θα κάνουμε μία ημερίδα για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο”. Ακολούθησε ο χαιρετισμός του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση, που σημείωσε ότι του έκανε εντύπωση το γεγονός πως οι δύο ομάδες μετά από τόσα χρόνια διατηρούν φιλικές σχέσεις και συνεχίζουν να δίνουν το συγκεκριμένο φιλικό κάθε χρόνο.

Μετά το λόγο πήρε ο νέος δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, όπου είπε: “αυτός ο αγώνας έχει γίνει θεσμός και χαίρομαι που οι δύο ομάδες συνεχίζουν να δίνουν το συγκεκριμένο φιλικό”. Αμέσως μετά μίλησε ο γιατρός Παναγιώτης Χαλβατσιώτης που μεταξύ άλλων επισήμανε: “η σημερινή γιορτή έχει ένα κέρδος, την υγεία. Εσείς οι παλαίμαχοι δείχνετε το δρόμο στις νεότερες ηλικίες. Ο πρόεδρος του αθλητικού οργανισμού του δήμου Καλαμάτας Παναγιώτης Βασιλόπουλος που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο στη σύντομη ομιλία του σημείωσε μέσα σε άλλα: “Νιώθω συγκίνηση που βρίσκομαι εδώ ανάμεσα στους παλαίμαχους ποδοσφαιριστές και την ομάδα που μεγάλωσα. Επίσης νιώθω περίεργα που θα με τιμήσουν οι δύο ομάδες”.

Το φιλικό

Οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας με δύο τέρματα σε κάθε ημίχρονο κέρδισαν με 4-1 τη μεικτή Ικαρου Νέας Ιωνίας.

Το σκορ άνοιξε στο 32’ ο Ηλ. Φλέσσας με σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κτύπησε στο κάθετο δοκάρι και κατέληξε στα δίχτυα. Ενα λεπτό μετά ο Ι. Αθανασόπουλος με διαγώνιο σουτ σημείωσε το 2-0. Στο 53’ ο Κεράνης με φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή “έγραψε” το 3-0. Στο 58’ από σέντρα του Σακελλαρόπουλου, ο Φλέσσας με κεφαλιά πέτυχε το 4-0. Ενα λεπτό μετά ο Σωτηρόπουλος με σουτ διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Νίκος Κόσαρης με βοηθούς διαιτητές τους Βαγγέλη Μπασιλάρη και Ηλία Τσουλάκο.

Οι προπονητές της Καλαμάτας Νικήτας Παπανικολόπουλος και Νίκος Μουλατσιώτης χρησιμοποίησαν στην αρχική 11άδα του Πλακουδακή, Αγγελο Σκαφιδά, Γιώργο Σωτηρόπουλο Κώστα Παλαμάρα, Σπύρο Πιχιγιόνι, Ηλία Φράγκο, Βασίλη Μπλέτσα, Ηλία Φλέσσα, Θανάση Λακριντή, Παναγιώτη Δρούγα, Γιάννη Αθανασόπουλο, Φραγκίσκο Κεράνη. Επαιξαν και οι Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, Γιώργος Πετρογιάννης, Ζώης Δούβας, Παναγιώτης Παντελής, Αντώνης Μαυρέας.

Ο πρόεδρος της μικτής Ικάρου Νέας Ιωνίας Γιώργος Ουσταμπασίδης χρησιμοποίησε στο αρχικό σχήμα τους Σταύρο Δαμιανό Γιώργο Σταυρόπουλο Αλέξανδρο Βέρο Δημήτρη Μαχά, Κώστα Νικολακάκη, Διονύση Πουλόπουλο, Δημήτρη Σώκαλη, Παναγιώτη Σταματόπουλο, Στέλιο Σωτηρόπουλο, Ηλία Ανδρουτσόπουλο, Θεόδωρο Θωμόπουλο. Επαιξαν ακόμη οι Γιώργος Ντελέζος Κώστας Ελευθεριάδης, Αναστάσιος Ελένης, Σίμος Βασαδάκης, Γιάννης Παπαδάκης.

Από τον πάγκο παρακολούθησαν τον αγώνα οι Γιάννης Γαϊτανάρος, γιος του αείμνηστου επίτιμου προέδρου της Καλαμάτας Λυκούργου Γαϊτανάρου, ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ Λεωνίδας Οικονομίδης, ο παρατηρητής αγώνων της ΕΠΣΜ Γιώργος Κατσαφάδος, οι παλαίμαχοι Γιώργος Φλέσσας, Ηλίας Λαγογιάννης, Κώστας Ασημακόπουλος, Βασίλης Φωτεινάκης, Ακης Δάλλας, Γιώργος Κόντος, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, Γιώργος Φάββας, Πάνος Σταυριανέας, Γιάννης Σταυριανέας, Μάκης Πετρομιχελής, Κώστας Κοσυφολόγος, Κώστας Παρασκευόπουλος, Ηλίας Δαμήλος, Γιώργος Κορομηλάς, Κώστας Ανδρεόπουλος και ο Τάκης Δεδούσης.

Την αποστολή των παλαιμάχων της Ν. Ιωνίας συνόδευσε ο Μεσσήνιος στην καταγωγή δήμαρχος Ηρακλής Γκότσης.

Ενα λεπτό σιγή για Μαρκόπουλο

Πριν ξεκινήσει ο αγώνας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της μεικτής Ικάρου Νέας Ιωνίας Κώστα Μαρκόπουλου ο οποίος πριν από δύο μήνες έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών κτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο Κώστας Μαρκόπουλος ήταν ο μακροβιότερος ποδοσφαιριστής του Ικάρου, αγωνιζόταν ως αριστερό μπακ και έπαιξε στην ομάδα δέκα χρόνια.

Μετά το τέλος του αγώνα οι παλαίμαχοι της Καλαμάτας έκαναν το τραπέζι στους παίκτες των δύο ομάδων και τους φίλους τους που βρέθηκαν στο γήπεδο. Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο νέος δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Αθλητικού Οργανισμού Τάκη Βασιλόπουλος και ο πρώην πρόεδρος της Καλαμάτας Γιώργος Ράλλης.