Τρίτη, 18 Ιούνιος 2019 18:25

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΠΗΛΙΩΤΗ ΣΤΗΝ “Ε”: “Επιτυχημένη χρονιά σε όλους τους τομείς”

Γράφτηκε από τον

Ως μια ικανοποιητική χρονιά, στη διάρκεια της οποίας όλα κύλησαν ομαλά και στέφθηκαν με επιτυχία οι στόχοι που είχαν τεθεί, χαρακτηρίζουν στην ΕΠΣΜ, την αγωνιστική περίοδο 2018-2019.

Γενικά, υπάρχει ικανοποίηση γιατί πρωταγωνιστές ήταν οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές και σε αυτό βοήθησαν και οι διαιτητές με την αγωνιστική τους εικόνα. Σε αυτό η διοργανώτρια αρχή του τοπικού ποδοσφαίρου έβαλε το δικό της λιθαράκι, όπως σημείωσε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της Βασίλης Σπηλιώτης στην καθιερωμένη συνέντευξη - μετά το τέλος της σεζόν - που μας παραχώρησε.

Ο νεαρός πρόεδρος, μας μίλησε ακόμη για το θέμα της ανακατασκευής του γηπέδου της ΕΠΣΜ, στον Κορδία, την παρουσία των διαιτητών σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, τις μικτές Μεσσηνίας, τις σκέψεις που υπάρχουν για αλλαγές στα πρωταθλήματα, την επιθυμία για προώθηση των διαιτητών στις εθνικές κατηγορίες και την αύξηση του αριθμού των αξιολογημένων και τέλος αναφέρθηκε στις καλές σχέσεις που έχει η διοίκηση της ΕΠΣΜ με την αντίστοιχη της ΕΠΟ.

- Φέτος ήταν η δεύτερη σεζόν της θητείας σας στη διοίκηση της ΕΠΣΜ. Ως απολογισμό για τη αγωνιστική περίοδο που έφυγε τι έχετε να μας πείτε;

“Μία επιτυχημένη χρονιά σε όλους τους τομείς με πρωταγωνιστές τους παράγοντες, τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές. Ως ΕΠΣ Μεσσηνίας, φέτος ήταν μία αναγνωριστική χρονιά για εμάς που είχε ως στόχο την ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Διοργανώσαμε ένα μεγάλο πρωτάθλημα το Κ14 το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Επίσης διοργανώσαμε το τουρνουά grassroots αλλά και το πρώτο τουρνουά γυναικείων εθνικών ομάδων φιλοξενώντας στην Καλαμάτα τις εθνικές Βελγίου, Ελλάδας και την εθνική Ενόπλων Ελλάδας”.

 - Είστε ικανοποιημένοι στην ΕΠΣΜ, από το έργο σας;

“Σαφώς και είμαι ικανοποιημένος γιατί η ΕΠΣ Μεσσηνίας σαν διοργανώτρια έκανε πρωταγωνίστριες τις ομάδες και τους παράγοντες. Σίγουρα ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο και θα κοιτάξουμε να κάνουμε και άλλα καλύτερα πράγματα για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο με γνώμονα πάντα το Μεσσήνιο παράγοντα”.

- Επίσης είχατε αναφερθεί στη ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου του κεντρικού γηπέδου στο Αθλητικό κέντρο της ΕΠΣΜ, στον Κορδία;

“Η ανακατασκευή του Ενωσιακού γηπέδου είναι κάτι πλέον που έχει πάει στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Από εμάς έχουν γίνει όλες οι προβλεπόμενες ενέργειες και απομένει να υπογράψουμε την προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και να πάει το έργο σε δημοπράτηση. Είμαστε αισιόδοξοι στην υλοποίηση αυτού του μεγάλου έργου που θα αναβαθμίσει πολύ το Eνωσιακό μας γήπεδο”.

- Για πρώτη φορά την σεζόν που έφυγε σε όλα τα πρωταθλήματα είχαμε παραιτήσεις ομάδων πριν ξεκινήσουν οι διοργανώσεις. Μήπως θα πρέπει να σκεφτείτε τη μείωση των ομάδων ή πιθανόν την κατάργηση κάποιας κατηγορίας; Την ερχόμενη σεζόν θα έχουν αλλαγές τα πρωταθλήματα; Ποιες είναι αυτές;

“Σίγουρα μας ανησυχεί το γεγονός και είναι κάτι που το εξετάζουμε εκτενέστερα ώστε η νέα προκήρυξη των πρωταθλημάτων να είναι τέτοια έτσι ώστε να εξαλείψει τέτοιου είδους προβλήματα”.

- Υπήρξαν πράγματα που δεν σας άρεσαν και σκέφτεστε να προχωρήσετε σε αλλαγές;

“Μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που μας ανησυχούν τις οποίες θα κοιτάξουμε να τις βελτιώσουμε”.

- Για την παρουσία των μικτών ομάδων Κ14 και Κ16, στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, ποια η άποψη σας;

“Σίγουρα θα μπορούσαμε να έχουμε πάει και καλύτερα όσον αφορά την Κ14. Στα προκριματικά με την ΕΠΣ Ηρακλείου θεωρώ ότι ο παράγοντας τύχη μας μας γύρισε την πλάτη από κει και έπειτα. Όσον αφορά την Κ16 αποκλειστήκαμε στα προκριματικά από την ΕΠΣ Χανίων η οποία ήταν και αυτή που πήρε το πρωτάθλημα στα play-off στο Βόλο. Υπήρξε πολύ καλό υλικό ποδοσφαιριστών και στις δύο ηλικιακές κατηγορίες και στην Κ14 και στην Κ16 αντίστοιχα και νομίζω ότι είναι παιδιά με το μέλλον να τους ανήκει”.

-Για πιο λόγο δεν συνεχίζεται η συνεργασία με τον προπονητή Ηλία Μαστορέα; Εχετε βρει τον αντικαταστάτη του; Πότε υπολογίζεται ότι θα έχει κλείσει το θέμα;

“Η συμφωνία συνεργασίας της ΕΠΣΜ με τον εκάστοτε προπονητή είναι για έναν χρόνο. Με τη λήξη της φετινής σεζόν, ολοκληρώθηκε η συνεργασία μας με τον Ηλία Μαστορέα και αποφασίσαμε να μην την ανανεώσουμε. Θέλω από εδώ να τον ευχαριστήσουμε δημόσια για την προσφορά του στις μικτές. Από κει και έπειτα εξετάζουμε πολλές περιπτώσεις προπονητών εντός και εκτός νομού Μεσσηνίας. Το ποιος θα είναι ο καινούριος προπονητής των μικτών ομάδων, είναι ένα θέμα, το οποίο θα κλείσει σύντομα”.

- Από τους διαιτητές που διηύθυναν τα παιχνίδια στα πρωταθλήματα, στο κύπελλο Μεσσηνίας, αλλά και τους αξιολογημένους, που έπαιξαν εκτός νομού, είστε ικανοποιημένοι;

“Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τους διαιτητές μας στα παιχνίδια εντός νομού. Γιατί σε όλες τις κατηγορίες των πρωταθλημάτων που διοργάνωσε η ΕΠΣ Μεσσηνίας οι διαιτητές μας είχαν απόλυτα επιτυχημένο έργο, χωρίς να υπάρξουν έντονα παράπονα από σωματεία. Αυτό δηλώνει ότι πλέον έχουμε καταφέρει μαζί με την επιτροπή διαιτησίας, τους διαιτητές μας από πρωταγωνιστές να τους έχουμε κομπάρσους στα παιχνίδια και να κάνουν το αυτονόητο που είναι πολύ σωστά, τη δουλειά τους. Επίσης για τους διαιτητές μας που έπαιξαν εκτός νόμου σύμφωνα με τις βαθμολογίες των παρατηρητών διαιτησίας έχουν όλοι πάει πάρα πάρα πολύ καλά και θέλω από εδώ να τους ευχαριστήσω δημόσια, καθώς επίσης την Επιτροπή Διαιτησίας, τους εκπαιδευτές διαιτησίας αλλά και τους ίδιους τους διαιτητές για την πολύ καλή αγωνιστική τους παρουσία”.

- Θα δούμε τη νέα χρονιά να τοποθετούνται στους πίνακες διαιτητών εθνικών κατηγοριών και άλλους Μεσσήνιους διαιτητές, και από τους ήδη υπάρχοντες να ανεβαίνουν σε μεγαλύτερες;

“Θέλω να πιστεύω ότι στους καινούργιους πίνακες που θα αναρτηθούν σε λίγες μέρες να επιβραβεύσουν την προσπάθεια που γίνεται και να δούμε διαιτητές και βοηθούς και σε πιο πάνω κατηγορίες αλλά και καινούργια παιδιά στους νέους πίνακες”.

- Οι σχέσεις της ΕΠΣΜ με τη διοίκηση της ΕΠΟ, πως είναι;

“Η σχέση της ΕΠΣ Μεσσηνίας με τη διοίκηση της ΕΠΟ είναι καλές και είναι αυτές που θα πρέπει να έχει κάθε Ενωση με τη διοίκηση του ελληνικού ποδοσφαίρου. Υπάρχει από την ΕΠΣΜ συχνή επαφή και επικοινωνία με τον πρόεδρο και τα μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ”.