Δευτέρα, 24 Φεβρουάριος 2014 13:20

Με… τύχη και Ξεροβάσιλα 0-3 το Φαραί στο Δώριο!

Γράφτηκε από τον

Με το εκπληκτικό 0-3 πέρασε χθες ο Α.Ο. Φαραί από το Δώριο κερδίζοντας τον Δωριέα σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι, χάρις σε δύο γκολ του Ξεροβάσιλα και ένα του Μιντιλί στο δεύτερο ημίχρονο.


Μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη για την καλαματιανή ομάδα που ανέβηκε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, ρίχνοντας παράλληλα τους γηπεδούχους στην τελευταία τριάδα. Για να έρθει αυτή η νίκη πάντως χρειάστηκε και μπόλικη τύχη για τον Α.Ο. Φαραί, μιας και το Δώριο ήταν αυτό που έχασε τις κλασικότερες ευκαιρίες και είχε τον έλεγχο καθ' όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ομως οι αλλαγές του Βασίλη Μπλέτσα και τα τραγικά λάθη της άμυνας του Δωρίου έφεραν αυτό το επιβλητικό 0-3, με τον Νίκο Ξεροβάσιλα να κάνει ότι θέλει τους αντίπαλους αμυντικούς.
Μελανό σημείο της αναμέτρησης τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ παικτών και παραγόντων των δύο ομάδων στο 75', όταν και ο διαιτητής Μπλάνας αναγκάστηκε να διακόψει το παιχνίδι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα για 12 λεπτά!

Καλύτεροι οι γηπεδούχοι
σε ένα μέτριο πρώτο μέρος

Το ματς ξεκίνησε με την ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου να έχει τον έλεγχο και να προσπαθεί να απειλήσει τον Α.Ο. Φαραί που είχε στηθεί αμυντικά για να πάρει τον βαθμό.
Στο 7' μετά από εκτέλεση φάουλ του Μακρυνιώτη ο Νικητόπουλος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι που έφυγε άουτ.
Στο 25' μετά από εκτέλεση φάουλ του Μακρυνιώτη ο Βόλος δεν μπλόκαρε με τον Θ. Γκότση να μπαίνει στη φάση και να πέφτει στο έδαφος… Οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι, όμως δεν φάνηκε να υπάρχει παράβαση. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν πολύ την μπάλα στην κατοχή τους και από την άλλη ο Δωριέας είχε μία φλύαρη υπεροχή. Στο 38' μετά από εκτέλεση φάουλ του Κουλουρά,
ο Νικητόπουλος δεν πρόλαβε από κοντά να κάνει την προβολή και
ο Βόλος μπλόκαρε.

Από το… πουθενά το 0-1
με Ξεροβάσιλα στο 62'

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε με τους γηπεδούχους να πιέζουν για ένα γκολ πιο πολύ με σέντρες και τους φιλοξενούμενους να αμύνονται. Οι αλλαγές του Μπλέτσα που πέρασε στο ματς τους Μιντιλί και Ξεροβάσιλα έφεραν… τούμπα το παιχνίδι με τους "πορτοκαλί" να χτυπούν στις αντεπιθέσεις.
Στο 62' ένα τραγικό αμυντικό λάθος έφερε το 0-1… Ο Γεωργακόπουλος γύρισε την μπάλα στον Αθανασόπουλο που έδιωξε λανθασμένα πάνω στον Αριστομενόπουλο… Ο 25χρονος μεσοεπιθετικός έδωσε δίπλα στον Ξεροβάσιλα, ο οποίος αφού πέρασε και τον Αθανασόπουλο με πλασέ άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανοίχτηκαν κι άλλο και τα έπαιξαν όλα για όλα… Στο 65' μετά από γέμισμα του Μακρυνιώτη ο Γιαννόπουλος πήρε την γυριστή κεφαλιά, όμως ο Βόλος απογειώθηκε και με το ένα χέρι απέκρουσε σε κόρνερ!

Ενταση και 12λεπτη
διακοπή στο 75'!

Το παιχνίδι που είχε ένταση και σκληρά μαρκαρίσματα, τινάχτηκε στον… αέρα στο 75' όταν υπήρξε σύρραξη για 4-5 λεπτά με παίκτες των δύο ομάδων και παράγοντες που είχαν μπει στον αγωνιστικό χώρο, να γίνονται ένα κουβάρι, με αλληλοσπρωξίματα! Ο Μπλάνας διέκοψε το ματς και πήγε στα αποδυτήρια, οπότε δεν είδε τα επεισόδια και δεν έδωσε καμία κόκκινη κάρτα.
Τα πνεύματα ηρέμησαν μετά από λίγο με τον Μπλάνα να αποβάλει τους παράγοντες του Φαραί Σταθόπουλο και Μπούνα και να δίνει συνέχεια στο ματς μετά από 12 λεπτά! Στο 77' το δυνατό σουτ του Γεωργιόπουλου τράνταξε το δεξί δοκάρι, αφού είχε αποκρούσει με τα ακροδάκτυλα ο Βόλος! Στο επόμενο λεπτό χάθηκε νέα μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Κουλουρά να σεντράρει, τον Γιαννόπουλο να στρώνει στον Μακρυνιώτη που από τα τρία μέτρα πλάσαρε λίγο άουτ.

Τους "καθάρισαν" στο
τέλος Μιντιλί, Ξεροβάσιλας

Και ενώ το Δώριο πίεζε και έχανε ευκαιρίες, αυτός που έβαζε τα γκολ ήταν ο Α.Ο. Φαραί. Ετσι στο 79' έγινε το 0-2 όταν μετά από βαθιά μπαλιά ο Ξεροβάσιλας πλάσαρε, ο Αθανασόπουλος που είχε βγει από την εστία που έδιωξε και ο Μιντιλί με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στην κενή εστία.
Το… κερασάκι στην τούρτα έβαλε και πάλι ο φοβερός Ξεροβάσιλας στο 92' που έφυγε στην αντεπίθεση και με ψηλοκρεμαστό σουτ έγραψε το τελικό 0-3.
Καλύτεροι των νικητών οι Ξεροβάσιλας, Μιντιλί, Αριστομενόπουλος, ενώ φοβερή εμφάνιση έκανε ο Βόλος. Από το Δώριο ξεχώρισαν οι Καρατζούλιας και Γ. Γκότσης.
Καλά τα πήγε ο διαιτητής Μπλάνας και οι βοηθοί του Τσοπανάκης και Βρυώνης, σε ένα δύσκολο ματς με πολλές εκατέρωθεν διαμαρτυρίες και εντάσεις.
ΔΩΡΙΟ: Αθανασόπουλος, Γεωργιόπουλος, Γεωργακόπουλος,
Θ. Γκότσης, Μακρυνιώτης, Γ. Γκότσης, Νικητόπουλος, Καρατζούλιας, Γιαννόπουλος, Κουλουράς, Παπαδόπουλος.
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ: Βόλος, Λιανός, Κωστέας, Ζωγόπουλος, Στ. Αρβανίτης (50' λ. τρ. Μιντιλί), Σταματελόπουλος, Πανταζής, Φλέσσας, Δουρούμης, Αριστομενόπουλος (93' Κορρέτα), Χριστόπουλος (55' Ξεροβάσιλας).