Πέμπτη, 27 Φεβρουάριος 2014 14:09

Οριστικά... εκτός Euro 2020 η Αθήνα

Γράφτηκε από τον
Οριστικά... εκτός Euro 2020 η Αθήνα

Η Ελλάδα δεν θα καταθέσει φάκελο στην UEFA προκειμένου να αναλάβει η χώρα μας τη διοργάνωση αγώνων της τελικής φάσης του Euro 2020, όπως προέκυψε από το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας.
Στη συνεδρίαση, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ενημέρωσε τα μέλη ότι ο Φερνάντο Σάντος απάντησε αρνητικά στην πρόταση που του είχε καταθέσει η Ομοσπονδία για διετή επέκταση του συμβολαίου του και ομόφωνα εξουσιοδοτήθηκε όπως προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την αντικατάστασή του μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Εθνικής Ανδρών στην τελική φάση του Μουντιάλ 2014.


Επιπλέον, ενημέρωσε τα μέλη ότι η ΕΠΟ δεν θα προχωρήσει στην κατάθεση φακέλου υποψηφιότητας για την ανάληψη αγώνων της τελικής φάσης του EURO 2020 και ότι έγινε δεκτή από τον πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί, κατά την πρόσφατη συνάντησή τους, η πρότασή του όπως διεξαχθεί το σεμινάριο προεπιλογής διαιτητών και βοηθών διαιτητών Super League το καλοκαίρι του 20014 (αγωνιστικά τεστ, εξετάσεις κλπ.) από τον κ. Πιερλουΐτζι Κολίνα, επικεφαλής της Επιτροπής Διαιτησίας της UEFA.

«Εγγυητές των επιτυχιών οι διεθνείς»

Τα μέλη του Δ.Σ. έκαναν αποδεκτή την εισήγηση της ΚΕΔ/ΕΠΟ, όπως προβλέπεται και από τη σύμβαση διαιτησίας με την UEFA, για τον ορισμό επικεφαλής στις γεωγραφικές περιφέρειες σε ότι αφορά την εκπαίδευση των διαιτητών. Οι περιφερειάρχες που ορίστηκαν είναι οι: Θεόδωρος Γκαϊτατζής (Δράμας) στην 1η, Ηλίας Μαζαράκος (Άρτας) στη 2η, Ιωάννης Σπυρόπουλος (Φθιώτιδας) στην 3η, Γεώργιος Σταθόπουλος (Αχαΐας) στην 4η και Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (Αθηνών) στην 5η περιφέρεια.
Τέλος, έγινε από τα μέλη του Δ.Σ. αποδεκτή η εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλήματος Γ' Εθνικής Κατηγορίας, όπως διεξαχθούν στις 14/5/2014 και 21/5/2014, αντί στις 18/5/2015 και 25/5/2014 όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένες, οι δύο τελευταίες αγωνιστικές, λόγω των Δημοτικών, Περιφερειακών και Ευρωεκλογών.
πηγή sentragoal.gr