Δευτέρα, 26 Αύγουστος 2019 15:37

Θετικό το πρώτο φιλικό τεστ του Α.Ο. Διαβολιτσίου, 5-0 τον Πανθουριακό (φωτό)

Γράφτηκε από τον
Θετικό το πρώτο φιλικό τεστ του Α.Ο. Διαβολιτσίου, 5-0 τον Πανθουριακό (φωτό)

 

Νικηφόρο ήταν για τον Α.Ο. Διαβολιτσίου, το φιλικό που έδωσε χθες το απόγευμα στο γήπεδο της Σπερχογείας “Πέτρος Γεωργανάς”, όπου επικράτησε με 5-0 του Πανθουριακού.

Το παραπάνω παιχνίδι ήταν το πρώτο φιλικό τεστ και για τις δύο ομάδες που προετοιμάζονται για τις υποχρεώσεις τους στο κύπελλο Μεσσηνίας, αλλά και στα πρωταθλήματα της Γ’ εθνικής και της Α’ τοπικής αντίστοιχα.

Το τελικό αποτέλεσμα αυτή την περίοδο δεν έχει μεγάλη σημασία για τις δύο ομάδες, αλλά έδωσε τη δυνατότητα στους ποδοσφαιριστές να ξεφύγουν λίγο από το καθημερινό πρόγραμμα των προπονήσεων. Σίγουρα μια πρώτη εικόνα σχημάτισε ο Κώστας Παλαμάρας, αλλά όπως μας είπε στο τέλος του αγώνα “δεν ήταν φιλικό για να βγάλουμε συμπεράσματα”.

Από την άλλη ο Πανθουριακός αγωνίστηκε υπό τις οδηγίες του Μιχάλη Παυλάκη, μιας και στη διάρκεια της εβδομάδας, αποχώρησε ο προπονητής Τάσος Χατζηαγγελής.

Από εκεί και πέρα οι δύο προπονητές έδωσαν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες που είχαν στη διάθεση τους, με τη γηπεδούχο ομάδα, να χρησιμοποιεί στο β’ ημίχρονο 6 νεαρούς παίκτες για σχεδόν 20 λεπτά.

Η διάρκεια του αγώνα ήταν μικρότερη από το κανονικό, καθώς οι δύο ομάδες συμφώνησαν να παίξου δύο ημίχρονα των 35 λεπτών.

Τα γκολ

Στο 6’ ο Αθανασόπουλος πάσαρε στον Τσουκαλά και αυτός με σουτ μέσα από την περιοχή άνοιξε το σκορ. Στο 11’ ο Μουλιάτος έκανε τη σέντρα ο Ακπέι με κεφαλιά έδιωξε την μπάλα, πάνω όμως στον Τσουκαλά, αυτός κοντρόλαρε την μπάλα και με σουτ στην αριστερή γωνία του Αντωνόπουλου πέτυχε το 0-2, με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Στο 17’ ο Ι. Καλολγερόπουλος με σουτ λίγο έξω από την περιοχή “έγραψε” το 0-3.

Στο 40’ ο Λιόλιος έκανε την σέντρα και ο Αθανασόπουλος, που πετάχτηκε στο α’ δοκάρι με διαγώνιο κεφαλιά στην απέναντι γωνία έκανε το 0-4. Στο 48’ από πάσα του Μουλιάτου ο Κουλόπουλος με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 0-5.

Στο 56’ ο Οδεμισιώτης με σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι.

Αλλες ευκαιρίες για γκολ είχαν οι Ζάκκας (2’, 4’), Μουλιάτος (4’, 18’, 46’), Τρίψας (10’), Αθανασόπουλος (46’), Κουλόπουλος (53’) και Κανανάι (60’).

Για τον Πανθουριακό ο Μιχάλης Παυλάκης χρησιμοποίησε στην αρχική 11άδα τους Ανωνόπουλο, Κοστρίβα, Παντσιώτη, Καράμπελα, Δημητρακόπουλο, Ελάϊζα, Νινιό, Μπαζάνη, Μπιτσάνη, Τρίψα, Ακπέϊ. Στη διάρκεια του παιχνιδιού αγωνίστηκαν και οι Ηλ. Φαββατάς, Κάϊας, Κανανάι, Μερκούρης, Δημόπουλος, Αντωνίου, Φ. Φαββατάς, Πάπα, Κοατσιλιέρης, Ζαχαράκης.

Για τον Α.Ο. Διαβολιτσίου ο Κώστας Παλαμάρας ξεκίνησε στην αρχική 11άδα τους Κωνσταντακόπουλο, Ι. Καλογερόπουλο, Λιόλιο, Μπαστακό, Τζανετέα, Μπαλόπουλο, Παπαγιαννόπουλο, Ζάκκα, Μουλιάτο, Τσουκαλά, Αθανασόπουλο. Στη διάρκεια του ματς αγωνίστηκαν και οι Γκότσης, Δ. Καλογερόπουλος, Κουλόπουλος, Σεντεμέντες, Γεωργιόπουλος, Οδεμισιώτης, Μεμά, Κρεμύδας, Αλεξόπουλος.

Δύο Νιγηριανοί στον Πανθουριακό

Την πρώτη τους συμμετοχή έστω και σε φιλικό παιχνίδι, είχαν τα δύο τελευταία, μέχρι στιγμής, αποκτήματα του Πανθουριακού. Ο λόγος για τους Νιγηριανούς ποδοσφαιριστές Ζόζεφ Ελάϊζα και Βαλεντάιν Ακπέι. Ο πρώτο είναι 20 ετών αγωνίζεται ως πλάγιος επιθετικός και αγωνιζόταν στην Αμπούντζα, ομάδα Γ’ εθνικής Νιγηρίας. Ο δεύτερος είναι 23 ετών αγωνίζεται ως αμυντικός μέσος έχει περάσει από τις Κ19 της Πόρτο και της Πάσος Φερέϊρα, ενώ έχει παίξει και σε άλλες ομάδες της Πορτογαλίας, την Νογκεϊρένσε, την Οπεράριο και πριν έρθει στον Πανθουριακό αγωνιζόταν στην Σερτανένσε ομάδα Γ’ εθνικής.