Παρασκευή, 27 Σεπτέμβριος 2019 13:01

“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Με ψυχολογία κόντρα στο Αιγάλεω

Γράφτηκε από τον
“ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ”: Με ψυχολογία κόντρα στο Αιγάλεω

 

 

Με το εισιτήριο της πρόκρισης για την πέμπτη φάση του κυπέλλου Ελλάδας επέστρεψε από την Τρίπολη η Καλαμάτα.

Η “Μαύρη Θύελλα” στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν νίκησε με 4-3 στα πέναλτι την Α.Ε. Καραϊσκάκης, έχοντας χάσει μεγάλες ευκαιρίες στο 90λεπτο και την παράταση (0-0). Κάτι όμως η αστοχία (δοκάρι και χαμένο πέναλτι), κάτι η εντυπωσιακή εμφάνιση του γκολκίπερ των Αρτινών Ηλία Μέλκα (6 αποκρούσεις), είχαν ως αποτέλεσμα να κριθούν όλα στη “ρώσικη ρουλέτα”.

Εστω και με αγχωτικό τρόπο ο στόχος επετεύχθη και η Καλαμάτα άφησε εκτός θεσμού μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας.

Εκτός από την πρόκριση η “Μαύρη Θύελλα” πήρε και ψυχολογία για το μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από το πρωτάθλημα.

Ο Βασίλης Βούζας το επανέλαβε άλλωστε στη προχθεσινή συνέντευξη Τύπου, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να επιστήσει την προσοχή των παικτών του στην πρεμιέρα της Football League. Η Καλαμάτα ξεκινά μεθαύριο το ταξίδι της στην κατηγορία από το Δημοτικό Στάδιο “Στ. Μαυροθαλασσίτης”, εκεί όπου στις 3 μ.μ. θα ανταμώσει με το Αιγάλεω στο μεγάλο ντέρμπι της πρώτης αγωνιστικής. Ο κυριακάτικος αγώνας θα έχει μάλιστα τηλεοπτική κάλυψη από την ΕΡΤ3, όπως και το Ιωνικός – Τρίκαλα (3 μ.μ.) με το οποίο ανοίγει το Σάββατο η “αυλαία” του πρωταθλήματος.

Κάλεσμα στον κόσμο

Η Καλαμάτα θέλει να μπει με το... δεξί στη Football League στέλνοντας από την αρχή το μήνυμα ότι θα είναι περαστική από την κατηγορία. Η διοίκηση με χθεσινή ανακοίνωση της κάλεσε μάλιστα τον κόσμο να βοηθήσει σε αυτό το ταξίδι, που θα είναι όπως λέει, μακρύ, δύσκολο, αλλά το πιο όμορφο.

“Φίλαθλε της Καλαμάτας, το ταξίδι ξεκινάει αυτή την Κυριακή. Και θα είναι ένα πολύ ωραίο ταξίδι στην αφετηρία της νέας εποχής αυτής της μεγάλης και ιστορικής ομάδας. Γιατί η Football League αποτελεί την αρχή και όχι το τέλος αυτού του ταξιδιού, όπως εδώ και μερικούς μήνες το έχουμε οραματιστεί! Φίλαθλε της Καλαμάτας, εσύ μπορείς να κρίνεις αν πράγματι έχουμε ήδη κάνει όσα έπρεπε, αν έγιναν αυτά που από πλευράς διοίκησης υποσχεθήκαμε, και που αποτελούν τη βάση όχι την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας. Αισθανόμαστε ότι επιτελέσαμε το ιστορικό μας καθήκον απέναντι στην ομάδα και αυτό που απομένει είναι να σε βρούμε δίπλα μας από την αρχή μέχρι το τέλος αυτής της διαδρομής. Πάμε όλοι μαζί! Μόνο έτσι θα πετύχουμε! Σε θέλουμε κοντά μας!

Το ταξίδι ξεκίνησε, θα είναι μακρύ, θα είναι δύσκολο αλλά θα είναι το πιο όμορφο στην ιστορία της Καλαμάτας!”, αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της πρεμιέρας

Ο Χρήστος Βεργέτης από την Αρκαδία θα διευθύνει το ντέρμπι Αιγάλεω – Καλαμάτα. Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας στη Football League και οι διαιτητές έχουν ως εξής:

Σάββατο

Ιωνικός Α.Ο – Τρίκαλα Α.Ο (τηλεοπτικό)

Μπακογιάννης (Αθηνών), Αρμακόλας (Κυκλάδων), Παγουράς (Βοιωτίας)

Κυριακή

Αιγάλεω – Καλαμάτα (τηλεοπτικό)

Βεργέτης, Κύριος (Αρκαδίας), Γουρνιάς (Αν. Αττικής)

Καβάλα Α.Ο – Π.Ο Τρίγλιας

Μελτζανίδης, Παπαδάκης, Χριστοδούλου (Ημαθίας)

Ιάλυσος – ΟΦ Ιεράπετρας 1970

Δραγούσης, Κωτούλας (Κιλκίς), Φραγιός (Μακεδονίας)

Ασπρόπυργος – Ολυμπιακός Βόλου 1937

Κατοίκος, Αραβίδης, Σταυρόγλου (Αθηνών)

Νίκη Βόλου – Θεσπρωτός 2019

Γιουματζίδης, Δέλλιος (Πέλλας), Βρούζος (Πιερίας)

Ν.Π.Σ Βέροια 2019 – Διαγόρας

Τσιμεντερίδης (Κοζάνης), Φαλτάκας, Μωυσιάδης (Γρεβενών)

* Ολα τα ματς θα ξεκινήσουν στις 4 μ.μ. με εξαίρεση το Ιωνικός – Τρίκαλα και Αιγάλεω – Καλαμάτα (3 μ.μ.)

Υποψήφιος αντίπαλος ο Παναθηναϊκός!

Η Καλαμάτα ξεπέρασε στο “Θεόδωρος Κολοκοτρώνης” το εμπόδιο της Α.Ε. Καραϊσκάκης και θα μπει στην κληρωτίδα της 5ης φάσης του κυπέλλου Ελλάδας, στην οποία θα μετέχουν και οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας που τερμάτισαν πέρυσι από την 6ης έως την 13η θέση, καθώς και ο ΝΠΣ Βόλος που πήρε το πρωτάθλημα στη Football League.

Στους υποψήφιους αντίπαλους της “Μαύρης Θύελλας” είναι και ο Παναθηναϊκός. Οι υπόλοιπες ομάδες από τα μεγάλα σαλόνια που ενδέχεται να βρεθούν στο δρόμο της μεσσηνιακής ομάδας είναι ο Πανιώνιος, η Λαμία, ο Παναιτωλικός, η Λάρισα, ο Αστέρας Τρίπολης, η Ξάνθη, ο ΟΦΗ και ο ΝΠΣ Βόλος.

Οι αγώνες στην πέμπτη φάση θα είναι διπλοί και θα διεξαχθούν 29, 30 και 31 Οκτωβρίου τα πρώτα παιχνίδι και 3,4, 5 Δεκεμβρίου οι ρεβάνς. Η ΕΠΟ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα πότε θα διεξαχθεί η κλήρωση.