Δευτέρα, 30 Σεπτέμβριος 2019 13:32

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΝΑΥΠΛΙΟ 2-3: Ιδανικός αυτόχειρας στο φινάλε ο ΑΟΔ - Κέρδιζε 2-1 μέχρι το 88'! (φωτό)

Γράφτηκε από τον

 

Ηττα σοκ υπέστη χθες το Διαβολίτσι στην έδρα του από το Ναύπλιο με σκορ 2-3 και ενώ μέχρι το 88’ κέρδιζε με 2-1!

Μια ήττα – μαχαιριά για τη Μεσσηνιακή ομάδα που ενώ κρατούσε το πρώτο τρίποντο στη Γ’ εθνική στα χέρια της, έδωσε μια και... έχυσε την καρδάρα με το γάλα!

Ο ΑΟΔ προηγήθηκε στο ξεκίνημα των δύο ημιχρόνων από δύο στατικές φάσεις, με τους Σεντεμέντε και Κυριαζόπουλο να χρίζονται σκόρερ.

Ομως στο δεύτερο ημίχρονο και ειδικά στο τελευταία εικοσάλεπτο γύρισε μαζικά πίσω και εν τέλει το πλήρωσε.

Το Ναύπλιο που έδειξε δείγματα σοβαρής και οργανωμένης ομάδας με πρωταγωνιστές τους Σιαλμά, Μουσταφάι που ήρθαν από τον πάγκο πέτυχε τρία γκολ από το 70’ και μετά, με τα δύο τελευταία να σημειώνονται στο 88’ και το 90’!

Ετσι το παρθενικό ματς του Διαβολιτσίου στη Γ’ εθνική κατηγορία στη φυσική του έδρα, στο “Καπετάν Βασίλης”, συνοδεύτηκε από ένα άτυχο αποτέλεσμα, μιας και ο ΑΟΔ “αυτοκτόνησε”, χάνοντας ένα δικό του παιχνίδι.

Ετσι μετά από δύο αγωνιστικές είναι η μοναδική ομάδα που παραμένει δίχως βαθμό στον 7ο όμιλο.

Από την άλλη το Ναύπλιο του Αλέξη Μαντζούνη φιγουράρει μόνο στην κορυφή της βαθμολογίας και η χθεσινή νίκη είναι δεδομένο πως θα του δώσει ψυχολογία για τη συνέχεια.

Ο πρώην τεχνικός του Παμίσου και της Κυπαρισσίας έκανε άψογο κοουτσάρισμα και με τις αλλαγές του στο δεύτερο ημίχρονο βοήθησε σημαντικά ώστε η ομάδα του να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει ένα σούπερ

διπλό.

Πως παρατάχθηκε

Ο Κώστας Παλαμάρας παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-3-2-1.

Ο Κωνσταντακόπουλος ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Σταματελόπουλος, Σεντεμέντες, Μπαστακός και Λιόλιος στην άμυνα από τα δεξιά στα αριστερά, στον άξονα οι Πιτσιλής, Τζανετέας και Κυριαζόπουλος, ο Μουλιάτος αριστερό χαφ, ο Φωτόπουλος αριστερό και ο Γραμματικόπουλος στην κορυφή της επίθεσης.

Γκολ στο 2’ με Σεντεμέντε

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν ιδανικά το ματς αφού σκόραραν στην πρώτη τους επίσκεψη στα καρέ του Ναυπλίου... Μόλις στο 2’ λοιπόν ο Λιόλιος εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γραμματικόπουλος πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι και ο προωθημένος Σεντεμέντες με κοντινό πλασέ έγραψε το 1-0.

Το γκολ αυτό όμως δεν έδωσε πνοή και ζωντάνια στον ΑΟΔ, με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μετά το πρώτο τέταρτο τα ηνία του παιχνιδιού.

Στο 27’ ο Λιόλιος αποχώρησε τραυματίας και αυτό έφερε αρκετές εσωτερικές αλλαγές. Τη θέση του Λιόλιου στα αριστερά της άμυνας πήρε ο Σταματελόπουλος και δεξί μπακ έπαιξε ο Πιτσιλής. Ο Γεωργιόπουλος που μπήκε αλλαγή έπαιξε αριστερό χαφ, με τον Μουλιάτο να παίξει πίσω από τον Γραμματικόπουλο.

Στο 36’ το Ναύπλιο απείλησε με τον Καλλιμάνη να μπαίνει από δεξιά και να δίνει στον Καζάκο που πλάσαρε, όμως ο Σεντεμέντες έβαλε σωτήρια την προβολή.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα ξαφνικό σουτ από μακρινή απόσταση του Γραμματικόπουλου στο 39’ που μπλόκαρε εύκολα ο Σκαφίδας.

Στο 42’ ο ΑΟΔ είχε μια καλή στιγμή όταν ο Τζανετέας κέρδισε τη μπάλα από τον Μεγαρίτη και επιχείρησε ένα φαλτσαριστό σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η τελευταία καλή στιγμή του α’ ημιχρόνου ήταν για το Ναύπλιο στο 45’

με το μακρινό σουτ του Τριανταφύλλου να μπλοκάρει στη δεξιά γωνία ο Κωνσταντακόπουλος.

Στο 47’ το 2-0 με Κυριαζόπουλο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως και το πρώτο με το Διαβολίτσι να σκοράρει στο 47’ επίσης από στατική φάση... Ο Φωτόπουλος εκτέλεσε το κόρνερ και ο Κυριαζόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έκανε το 2-0, μέσα σε πανηγυρισμούς από τους 200 περίπου φίλους του ΑΟΔ.

Οι γηπεδούχοι λοιπόν ήταν μπροστά στο σκορ και μάλιστα με δύο γκολ,

δίχως να το αξίζουν βάσει της εικόνας τους στον αγωνιστικό χώρο.

Οι αλλαγές του Μαντζούνη

Ο Αλέξης Μαντζούνης έκανε μαζεμένες δύο αλλαγές και έβαλε και τρίτο παίκτη στο 65’. Η εικόνα του Ναυπλίου με τους Σιαλμά και Μουσταφάι άλλαξε αισθητά και στο τελευταίο ημίωρο οι φιλοξενούμενοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης.

Στο 63’ ο Τριανταφύλλου εκτέλεσε το φάουλ και ο Κωνσταντακόπουλος απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στο 69’ μετά από κόρνερ του Σιαλμά ο Μουσταφάι μόνος του από κοντά έκανε το πλασέ, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Μείωσε με Σιαλμά στο 70’

Το γκολ που δικαιούταν το Ναύπλιο ήρθε στο 70’ με τον Καζάκο να δίνει κάθετα στον Σιαλμά που κέρδισε την κόντρα από τον Κωνσταντακόπουλο και με πλασέ σε κενή εστία μείωσε σε 2-1.

Το Διαβολίτσι δεν μπορούσε με τίποτα να κρατήσει μπάλα, με τους παίκτες του να γυρίζουν πολύ πίσω και απλά να διώχνουν την μπάλα. Ο Βιγιαφάνε έκανε ντεμπούτο, μπαίνοντας στο τελευταίο 20λεπτο, αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει.

Στο 73’ ο Σιαλμάς ελίχθηκε έξω από την περιοχή και έδωσε κάθετη πάσα στον Καλλιμάνη που με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Νέα καλή στιγμή στο 77’ για τους κόκκινους με το φάουλ του Σιαλμά να μπλοκάρει ο Κωνσταντακόπουλος.

Σοκ στο τελευταίο τρίλεπτο

με Μουσταφάι, Σιαλμά

Στο τελευταίο 5λεπτο η πίεση της ομάδας του Αλέξη Μαντζούνη κορυφώθηκε και στο 88’ είχαμε την ισοφάριση... Ο Μουσταφάι έξω από την περιοχή έκανε τη σέντρα και ο αφύλακτος Καλλιμάνης με ωραία κεφαλιά έγραψε το 2-2.

Το γκολ αυτό έκοψε τα πόδια στους γηπεδούχους που δεν είχαν το κουράγιο να βγουν μπροστά.

Μάλιστα δεν κατόρθωσαν να πάρουν ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας, αφού ακριβώς στο 90’ ο Σιαλμάς με ένα αριστοτεχνικό χτύπημα φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το τελικό 2-3, εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών από παίκτες, τεχνική ηγεσία και τους περίπου 20 φίλους του Ναυπλίου.

Μέτρια η διαιτησία του Λιάρου (Λακωνίας). Καλά τα πήγαν οι βοηθοί Σόβολος (Λακωνίας) και Τσούκας (Αρκαδίας). Την κίτρινη κάρτα είδαν οι Πιτσιλής, Κυριαζόπουλος, Αθανασόπουλος και Τζανετέας για το Διαβολίτσι και οι Καζάκος, Τριανταφύλλου για το Ναύπλιο.

Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Κωνσταντακόπουλος, Λιόλιος (27’ λ. τρ. Γεωργιόπουλος), Σταματελόπουλος, Μπαστακός, Σεντεμέντες, Πιτσιλής, Κυριαζόπουλος, Τζανετέας (72’ Βιγιαφάνε), Μουλιάτος (55’ Αθανασόπουλος), Φωτόπουλος (59’ Μεμά), Γραμματικόπουλος.

ΝΑΥΠΛΙΟ: Σκαφίδας, Διαμαντής, Π. Κάπλατζης (56’ Χρ. Κάπλατζης), Μπούκουρης, Παναγόπουλος, Μεγαρίτης, Κοτσοβός, Οντσβόνγκ (56’ Σιαλμάς), Καλλιμάνης, Τριανταφύλλου (65’ Μουσταφάι), Καζάκος (81’ Τόκι).