Σάββατο, 15 Μάρτιος 2014 07:43

A' ΤΟΠΙΚΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Ματς - "παγίδες" για τους μνηστήρες του τίτλου - τα νέα των 16 ομάδων

Γράφτηκε από τον

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το πρωτάθλημα της Α' τοπικής Μεσσηνίας και το ενδιαφέρον τόσο για τον τίτλο, όσο και για την παραμονή είναι αμείωτο. Η "αυλαία" της 24ης αγωνιστικής ανοίγει σήμερα με πέντε αναμετρήσεις και ολοκληρώνεται την Κυριακή με τρία παιχνίδια.


Η κυπελλούχος πλέον Μεσσηνίας Κυπαρισσία υποδέχεται τον Τσικλητήρα Πύλου και θέλει μόνο νίκη για να διατηρηθεί στην κορυφή. Στη Μεσσήνη ο δεύτερος Πάμισος θα αναμετρηθεί με τον Τέλλο Αγρα και θα επιδιώξει τη νίκη για να μείνει τουλάχιστον στο -1 από την πρώτη θέση.
Ο τρίτος Εθνικός Μελιγαλά θα φιλοξενηθεί από τον Απόλλωνα Καλαμάτας που "καίγεται" για βαθμούς, αλλά για να ελπίζει στον τίτλο θα πρέπει να φύγει με το διπλό από την Καλαμάτα. Το ίδιο ισχύει και για την 4η της βαθμολογίας Εράνη με τη διαφορά ότι αυτή θα αγωνιστεί εντός έδρας κόντρα στη Σπερχογεία.
Στη μάχη της παραμονής, η Μεθώνη θα παίξει τα… ρέστα της στην Ανδρούσα, ενώ ματς - "εξάποντα" είναι το Α.Ο. Φαραί - Αστέρας Αρφαρών και Διαβολίτσι - Δώριο. Τέλος στο "Γ. Λουκαρέας" θα παίξουν ο Ολυμπιακός με την ουραγό Ομόνοια, που μόνο με τους 3 βαθμούς θα μπορεί να ελπίζει.
Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα.

ΕΡΑΝΗ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ
Νίκη με τη Σπερχογεία θέλει σήμερα η Εράνη. Αφενός για να μείνει ζωντανή για τον τίτλο και αφετέρου για να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα με την Κυπαρισσία στον μεσοβδόμαδα τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας.
Ο προπονητής Μιχάλης Ζάγκος παρά το -6 από την κορυφή πιστεύει ότι δεν έχει τελειώσει τίποτα και η ομάδα του μπορεί να καλύψει τη διαφορά.
Εκτός πλάνων είναι ο τραυματίας Μοροσάνου και αμφίβολη η συμμετοχή του Μπεγκλετζή.
Η Σπερχογεία προέρχεται από τη σπουδαία νίκη επί του Εθνικού και με νέο θετικό αποτέλεσμα θα σφραγίσει ουσιαστικά την παραμονή στην κατηγορία. Οι "ταύροι" θα μεταβούν χωρίς ιδιαίτερο άγχος στα Φιλιατρά και ευελπιστούν να δείξουν το καλό τους αγωνιστικό πρόσωπο. Σα θετικά ότι ο Τάσος Χατζηαγγελής υπολογίζει όλους τους παίκτες με εξαίρεση τον Βασιλογιαννακόπουλο.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Με τη ψυχολογία στα… ύψη θα αγωνιστεί η Κυπαρισσία κόντρα στον Τσικλητήρα, αφού την Τετάρτη έγραψε ιστορία κατακτώντας το πρώτο κύπελλο στην ιστορία της. Ο ΑΟΚ θέλει πλέον να πάρει και το πρωτάθλημα Μεσσηνίας και ως εκ τούτου δεν επιτρέπονται απώλειες εντός έδρας.
Σίγουρα υπάρχει κούραση από τον τελικό, όμως ο Παναγιώτης Παναγόπουλος αισιοδοξεί ότι η ομάδα του θα ξεπεράσει και αυτό το εμπόδιο. Ερωτηματικό είναι η συμμετοχή του Ντιόπ λόγω τραυματισμού.
Ο Τσικλητήρας μπορεί να μην έχει βλέψεις τίτλου, αλλά δεν παύει να είναι μία από τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος. Σε κάθε ματς στοχεύει στη νίκη και το ίδιο θα πράξει και σήμερα στην έδρα των πρωτοπόρων.
Οι απουσίες για τον Κώστα Κλάδη έχουν να κάνουν με τους Βιδάκη, Π. Καλδή.


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Κ. - ΟΜΟΝΟΙΑ
Τέσσερις αγωνιστικές χωρίς νίκη είναι ο Ολυμπιακός που θα αναμετρηθεί με την Ομόνοια, με την οποία χρησιμοποιούν το ίδιο γήπεδο. Η ομάδα του Διονύση Πουλή θα επιδιώξει να επιστρέψει στις επιτυχίες ώστε να αυξήσει και άλλο τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Για την Ομόνοια μετά την ισοπαλία με την Εράνη τα περιθώρια έχουν στενέψει απελπιστικά. Η ομάδα του Σωτήρη Μπουραντώνη βρίσκεται στην τελευταία θέση και μόνο με τους τρεις βαθμούς θα έχει ελπίδες παραμονής.


ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΜΕΘΩΝΗ
Τέλος στο αρνητικό σερί που την θέλει χωρίς νίκη από την 1η Φεβρουαρίου θέλει να βάλει η Ανδρούσα με αντίπαλο τη Μεθώνη. Η νεοφώτιστη ομάδα προέρχεται από τη βαριά ήττα με 5-1 στο Δώριο και αν συνεχίσει έτσι ίσως μπλέξει σε… περιπέτειες. Ακόμα βέβαια κρατά την τύχη στα πόδια της έχοντας έξι βαθμούς διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού.
Για τη Μεθώνη κάθε ματς είναι τελικός. Η νίκη την περασμένη αγωνιστική με τον Α.Ο. Φαραί έδωσε δικαίωμα στην ελπίδα και πλέον η ομάδα του Θανάση Λακριντή καλείται να πάρει το πρώτο της διπλό στο  πρωτάθλημα.
Απαντες έχουν συνειδητοποιήσει τη σημασία της αναμέτρησης και θα τα δώσουν όλα για ένα θετικό αποτέλεσμα.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Κομβικό ματς για την παραμονή στην Α' τοπική είναι για τον Α.Ο. Φαραί το αποψινό με τον Αστέρα Αρφαρών. Η καλαματιανή ομάδα υποχώρησε στη ζώνη του υποβιβασμού και για να βγει από αυτήν θα πρέπει να νικήσει επιτέλους στην έδρα της, την οποία έχει να εκμεταλλευτεί από το… Νοέμβριο.
Ο Βασίλης Μπλέτσας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει πλέον κανένα περιθώριο σ' ένα παιχνίδι που το αποτέλεσμα μετρά διπλά. Και αυτό γιατί και οι φιλοξενούμενοι στοχεύουν στην παραμονή. Ο Αστέρας προέρχεται από τη σπουδαία νίκη επί της πρωτοπόρου Κυπαρισσίας και αν φύγει αήττητος από το "Π. Μπαχράμης" θα κάνει αποφασιστικό βήμα για τη σωτηρία.


ΠΑΜΙΣΟΣ - ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Σε απόσταση ενός βαθμού από την κορυφή είναι ο Πάμισος μετά τη νίκη του στο Διαβολίτσι και την ήττα της Κυπαρισσίας από τα Αρφαρά. Οι Νησιώτες στοχεύουν πλέον σε 7 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές ώστε να κατακτήσουν τον τίτλο, μιας και έχουν να παίξουν και με την πρωτοπόρο. Το πρώτο εμπόδιο που καλούνται να ξεπεράσουν είναι αυτό του Τέλλου Αγρα.
Οι Τσίκινης - Γεωργακλής στα πλάνα που καταστρώνουν δεν υπολογίζουν τον τιμωρημένο Γ. Τρίψα.
Στον αντίποδα ο Γ. Μηλίτσης θα έχει στη διάθεσή του και τον Ανδρώνη που εξέτισε την ποινή του. Η ομάδα των Γαργαλιάνων νίκησε μετά από δύο μήνες τον Ολυμπιακό και πάει με καλή ψυχολογία στη Μεσσήνη. Το ζητούμενο είναι ένα θετικό αποτέλεσμα, αφού η διαφορά των 6 βαθμών από τη ζώνη του υποβιβασμού δεν επιτρέπει χαλάρωση.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΔΩΡΙΟ
Εντός έδρας για δεύτερη σερί αγωνιστική θα παίξει την Κυριακή το Διαβολίτσι. Ο ΑΟΔ υποδέχεται το Δώριο και μετά την ήττα από τον Πάμισο δεν έχει περιθώρια για απώλειες βαθμών, όντας στη ζώνη του υποβιβασμού ισόβαθμος με τον Α.Ο. Φαραί. Αν τα καταφέρει θα περάσει στη βαθμολογία το Δώριο και θα κάνει σημαντικό βήμα παραμονής.
Για μία ακόμα φορά ο Σωτήρης Δημάκης δεν υπολογίζει τους Καπόγλη, Παπαδόγιαννη και Ζερίτη, ενώ είναι αβέβαιη η συμμετοχή του Κουκούτση.
Το Δώριο έρχεται από την ευρεία σε έκταση σκορ φετινή του νίκη με 5-1 επί της Ανδρούσας με την οποία ανέβηκε πάνω από τη ζώνη. Θέλει πλέον να πάρει βαθμούς ή βαθμό και στο τοπικό ντέρμπι, όπου θα αγωνιστεί πάνοπλο και με καλή ψυχολογία.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ Κ. - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ
Τον φιλόδοξο Εθνικό θα υποδεχτεί αύριο ο Απόλλωνας στο ματς με το οποίο ολοκληρώνεται η 24η αγωνιστική. Η καλαματιανή ομάδα είναι μόλις 2 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και έχει άμεση ανάγκη για βαθμούς. Η ισοπαλία στην Πύλο έδειξε ότι ο Απόλλωνας μπορεί να βάλει δύσκολα στους πρωτοπόρους και με όπλο την έδρα να πάρει τη νίκη που τον φέρει κοντά στην παραμονή. Το αρνητικό είναι ότι τραυματίστηκε ο Κομιώτης και είναι δύσκολο να αγωνιστεί, ενώ δεν υπολογίζονται οι Τσορώνης και Στασινός.
Ο Εθνικός θα αγωνιστεί στο "Π. Μπαχράμης" χωρίς τον τιμωρημένο Κωνσταντόπουλο και με μοναδικό στόχο τη νίκη που θα τον διατηρήσει σε τροχιά τίτλου. Αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς για την ομάδα του Μελιγαλά που την περασμένη αγωνιστική ηττήθηκε στη Σπερχογεία.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο
Εράνη - Σπερχογεία
Γήπεδο Φιλιατρών, 3.30 μ.μ.
Νικολόπουλος, Καραπιπέρης, Τσουλάκος
Κυπαρισσία - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3.30 μ.μ.
Πλακογιάννης, Καλογερόπουλος, Τσίρμπας
Ολυμπιακός Καλαμάτας - Ομόνοια
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3.30 μ.μ.
Ζαρακοβίτης, Κατσάς, Ι. Γιαννέτσος
Ανδρούσα - Μεθώνη
Γήπεδο Ανδρούσας, 3.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Σερεμέτης, Γεωργαντάς
Α.Ο. Φαραί - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 6.30 μ.μ.
Μπλάνας, Καστανάς, Αθανασοπούλου

Κυριακή
Πάμισος - Τέλλος Αγρας
Γήπεδο Μεσσήνης, 3.30 μ.μ.
Καρβούνης, Αδαμόπουλος, Κασκάνης
Διαβολίτσι - Δώριο
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3.30 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Αθανασοπούλου, Ι. Γιαννέτσος
Απόλλωνας Καλαμάτας - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 6.30 μ.μ.
Νίκας, Καστανάς, Τσίρμπας


Η βαθμολογία
(σε 23 αγώνες)
1. Κυπαρισσία    52-20    50
2. Πάμισος    46-19    49
3. Εθνικός Μελιγαλά    36-15    46
4. Εράνη    26-13    44
5. Τσικλητήρας Πύλου    32-19    39
6. Ολυμπιακός Καλαμάτας    16-15    30
-. Σπερχογεία    26-26    30
8. Ανδρούσα    28-31    29
-. Τέλλος Αγρας    28-31    29
10. Αστέρας Αρφαρών    20-23    26
11. Απόλλωνας Καλαμάτας    19-34    25
-. Δώριο    19-28    25
13. Διαβολίτσι    29-38    23
-. Α.Ο. Φαραί    21-31    23
15. Μεθώνη    23-53    19
16. Ομόνοια    24-43    17