Δευτέρα, 11 Νοέμβριος 2019 19:08

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-1: Διπλό με γκολ του Πιρές στο 81’ (φωτό)

Γράφτηκε από τον
ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 0-1: Διπλό με γκολ του Πιρές στο 81’ (φωτό)

Ο Πανθουριακός ήταν ο νικητής στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Σπερχογεία χθες το απόγευμα στο “Πέτρος Γεωργανάς”, όπου επικράτησε με 1-0.

Ηταν ένα καλό παιχνίδι και από τις δύο ομάδες, που από τα πρώτα λεπτά έδειξαν ότι ήθελαν το νικηφόρο αποτέλεσμα. Οι παίκτες των δύο ομάδων δημιούργησαν ευκαιρίες καθ’ όλη τη 90λεπτου, αλλά οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στο τέλος, αφού κατάφεραν να σκοράρουν με τον Πιρές στο 81’.

Ο Πανθουριακός μετά από δύο ισοπαλίες, πανηγύρισε την 3η του νίκη στο πρωτάθλημα και δεύτερη εκτός έδρας. Παρέμεινε για 7η αγωνιστική αήττητος και χωρίς να έχει δεχτεί γκολ στα έως τώρα παιχνίδια και σε συνδυασμό με άλλα αποτελέσματα σκαρφάλωσε στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Η Σπερχογεία στάθηκε καλά στο παιχνίδι, είχε ευκαιρίες για γκολ, τις οποίες δεν αξιοποίησε και σίγουρα άξιζε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Αμυντικά προσπάθησε να μη δεχτεί γκολ και από εκεί και πέρα προσπάθησε να μετουσιώσει σε γκολ σε κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησε. Σε ένα ακόμη παιχνίδι ο έμπειρος τερματοφύλακας Πάρης Καλλιντέρης είχε αρκετά καλή παρουσία και προέβη σε 5 σωτήριες επεμβάσεις. Βέβαια οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν στο 81’ να σκοράρουν και με αυτό το γκολ να πάρουν τους τρεις πόντους.

Οι φάσεις και το γκολ

Στο 6’ συρτό σουτ του Μερκούρη απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια ο Καλλιντέρης. Στο 22’ σε σέντρα, ο Καραχάλιος “κυνήγησε” την μπάλα που έφευγε άουτ και με τακουνάκι τη γύρισε προς την εστία και πάνω στο σώμα του Δημητρακοπούλου, στη συνέχεια πήρε πορεία προς τα δίχτυα όμως εκτινάχθηκε στη δεξιά του γωνία ο Αντωνόπουλος και μπλόκαρε. Στο 24’ ο Αθανασόπουλος με φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, πέρασε την μπάλα πάνω από το ανθρώπινο τείχος όμως ο Καλλιντέρης ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε με γροθιές. Στο 26’ πάσα του Οικονομόπουλου στον Πετράκο, αυτός έκανε το σουτ από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής η μπάλα βρήκε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 33’ διαγώνια μπροστινή μπαλιά του Πιρές για τον Μερκούρη αυτός έκανε το διαγώνιο σουτ από τη γραμμή σχεδόν της περιοχής και έστειλε την μπάλα να περάσει άουτ ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά ο Αθανασόπουλος προσπάθησε να σκοράρει με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή όμως έστειλε την μπάλα πολύ πλάγια και έδιωξαν οι αμυντικοί. Στο 38’ φάουλ του Καραχάλιου έξω από την περιοχή απέκρουσε ο Αντωνόπουλος και στη συνέχεια οι αμυντικοί προλάβουν τους επιθετικούς της Σπερχογείας και απομάκρυναν την μπάλα. Στο 46’ αδύναμο σουτ του Καραχάλιου μέσα από την περιοχή η μπάλα έφυγε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 49’ από κόντρες κερδισμένος βγήκε ο Πιρές, που έφυγε πίσω από τους αμυντικούς έφτασε στην περιοχή και από τη γραμμή σχεδόν σούταρε συρτά για να αποκρούσει σωτήρια ο Καλλιντέρης. Στο 55’ άλλαξαν ωραία την μπάλα οι Οικονομόπουλος, Κοτσιλιέρης, αυτός μπήκε στην περιοχή έκανε το διαγώνιο σουτ όμως η μπάλα κατέληξε άουτ λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 57’ ο Σπυρόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας λίγο έξω από την περιοχή μπήκε μέσα και έκανε το συρτό διαγώνιο σουτ για να αποκρούσει και πάλι ο Καλλιντέρης σώζοντας την εστία του από βέβαιη παραβίαση. Στο 61’ σέντρα του Οικονομόπουλου στο β’ δοκάρι για τον Καΐα προλάβε ο Παντσιώτης, παρακινδυνευμένα βέβαια και έδιωξε σε κόρνερ. Στο 81’ σε επιθετική ενέργεια των φιλοξενούμενων αποδέκτης της μπάλας έγινε ο Νινιός, ο οποίος βγήκε πίσω από τις αμυντικούς και έκανε τη σέντρα στη μικρή περιοχή για τον Πιρές και αυτός με κοντινό πλασέ πέτυχε το 0-1. Στο 84’ ο Τρίψας με φάουλ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καλλιντέρης, ο οποίος εκτινάχθηκε στην αριστερή πλευρά της εστίας του και με γροθιές απέκρουσε σωτήρια σε κόρνερ. Στο 86’ ο Πετράκος εκτέλεσε φάουλ από τα πλάγια, όμως ο Αντωνόπουλος με γροθιές απέκρουσε σωτήρια, η μπάλα έφτασε στον Κοστρίβα, που σούταρε αμέσως και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι.

Η ομάδα της Θουρίας ολοκλήρωσε τον αγώνα με 10 παίκτες γιατί στο 74’ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα ο Γιαννακόπουλος για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Σαούτη.

Το παιχνίδι διαιτήτευσε ο Γκούμας, με βοηθούς διαιτητές τον Τσιλίκα και την Στ. Τσαούση.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ: Καλλιντέρης, Δημητρίου, Ε. Δωδέκατος, Πετράκος, Δίκαιος, Κοστρίβας, Καΐας (70’ Σαούτης), Οικονομόπουλος, Κοτσιλιέρης, Καραχάλιος, Μαράντος.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Αντωνόπουλος, Νινιός, Παντσιώτης, Δημητρακόπουλος, Γιαννακόπουλος, Καράμπελας, Αθανασόπουλος (51’ Κανελλόπουλος), Μορέιρα, Πιρές (90’ Παπαγιαννόπουλος), Τρίψας (92’ Φ. Φαββατάς), Μερκούρης (51’ Σπυρόπουλος).