Παρασκευή, 15 Νοέμβριος 2019 14:08

Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Νεοφώτιστοι για... φίλημα!

Γράφτηκε από τον
Α’ ΤΟΠΙΚΗ: Νεοφώτιστοι για... φίλημα!

Ιδιαίτερα αμφίρροπο είναι το πρωτάθλημα της Α’ τοπικής στις επτά πρώτες αγωνιστικές.

Ομάδες που ξεκίνησαν με πρώτο στόχο την παραμονή φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας, ενώ άλλες που ξεκίνησαν με υψηλές βλέψεις βρίσκονται χαμηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Τρεις από τις ομάδες που ξεχωρίζουν στο φετινό πρωτάθλημα, είναι αυτές που ανέβηκαν πέρυσι από την Α1 τοπική! Ο λόγος για τον Ακρίτα Κορώνης, τη Μεθώνη και το Καλό Νερό, που τα έχει πάει περίφημα στις επτά πρώτες αγωνιστικές και έχουν βάλει τις βάσεις για μια άνετη παραμονή, όπως γράφει η εφημερίδα "Ελευθερία".

Πορεία πρωταθλητισμού για τον Ακρίτα

Καλύτερη εκ των τριών η ομάδα της Κορώνης που με τον... μπαρουτοκαπνισμένο Σπύρο Τσίκινη στον πάγκο της πραγματοποιεί πορεία πρωταθλητισμού. Ο Ακρίτας βρίσκεται στη 2η θέση έχοντας συγκεντρώσει 16 βαθμούς και είναι μόλις ένα βαθμό πίσω από τον πρωτοπόρο Πάμισο! Μάλιστα ενδέχεται την προσεχή αγωνιστική να βρεθεί μόνος στην κορυφή αν κερδίσει στην έδρα του τον ουραγό Τέλλο Αγρα και ο Πάμισος δεν κάνει διπλό στην Κυπαρισσία! Ο απολογισμός του είναι 5 νίκες, μια ισοπαλία και μόλις μία ήττα. Η ομάδα της Κορώνης επέστρεψε φέτος μετά από πέντε χρόνια στην πρώτη κατηγορία και φαίνεται πως ήρθε για να... μείνει. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με νίκη 2-1επί της Σπερχογείας, μετά πήρε ισοπαλία 2-2 στον Κάμπο με τη Μάνη, ενώ ακολούθησε η εντός έδρας ήττα 2-0 από το Καλό Νερό. Εκτοτε όμως πάτησε... γκάζι και έκανε τέσσερις σερί νίκες. Επικράτησε 4-1 εκτός του Τσικλητήρα Πύλου, 3-0 της Μεθώνη, έκανε την ανατροπή της... χρονιάς κερδίζοντας με 4-3 την Εράνη ενώ έχανε με 0-3 στο 20’, ενώ πήρε και διπλό 2-0 στην Ανδρούσα την περασμένη Κυριακή. Να σημειώσουμε επίσης πως ο Ακρίτας Κορώνης διαθέτει την καλύτερη επίθεση στην Α’ τοπική με 17 γκολ!

Εντυπωσιάζει σε πρωτάθλημα και κύπελλο ο ΑΟΜ

Η Μεθώνη γύρισε στην Α’ τοπική μετά από 6 χρόνια και παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο είναι στην 4η θέση της βαθμολογίας. Ο ΑΟΜ έχει συγκεντρώσει 14 βαθμούς και είναι στο -3 από τον πρώτο Πάμισο. Εχει απολογισμό 4 νίκες, 2 ισοπαλίες και μια ήττα, ενώ διαθέτει τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας μετά την Κορώνη με 16 γκολ. Η ομάδα του Βασίλη Κοσυφολόγου ξεκίνησε τη σεζόν με εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τη Μάνη, ενώ ακολούθησε εκτός έδρας νίκη στην Κυπαρισσία επί του Καλού Νερού με 3-2. Την 3η αγωνιστική η Μεθώνη συνέτριψε με 6-1 τον Τσικλητήρα Πύλου, ένα ματς που το περίμεναν χρόνια οι φίλοι της! Ακολούθησε το τρίποντο με 3-1 επί της Εράνης, ενώ η μοναδική της ήττα ήρθε στο Σουληνάρι από την Κορώνη με 3-0. Γκέλα μπορεί να χαρακτηριστεί η εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με την Ανδρούσα, όμως ο ΑΟΜ πήρε σπουδαίο διπλό (2-0) το περασμένο Σάββατο στους Γαργαλιάνους επί του Τέλλου Αγρα. Παράλληλα η Μεθώνη βρίσκεται και στους “8” του κυπέλλου Μεσσηνίας και μάλιστα έχει πολλές ελπίδες να βρεθεί και στα ημιτελικά, μιας και έχει κερδίσει με 1-0 την Εράνη στον πρώτο αγώνα και εκκρεμεί ο επαναληπτικός στα Φιλιατρά.

Ηρθε για να... μείνει το Καλό Νερό

Η τρίτη ομάδας της... παρέας, το Καλό Νερό αγωνίζεται για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Α’ τοπική και τηρουμένων των αναλογιών τα πάει περίφημα. Η ομάδα του Σάκη Διονυσόπουλου είναι στην 9η θέση, με 10 βαθμούς και απέχει 6 βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο απολογισμός του είναι 3 νίκες, μια ισοπαλία και 3 ήττες. Η Τριφυλιακή ομάδα πάντως δεν ξεκίνησε καλά τη χρονιά, αφού στην πρεμιέρα έχασε με 2-1 από τον Τσικλητήρα και ακολούθησε η εντός έδρας ήττα με 3-2 από τη Μεθώνη. Το Καλό Νερό πήρε τα... πάνω του με το διπλό με 2-0 στην Κορώνη, ενώ ύστερα επικράτησε με 3-0 της Ανδρούσας. Εν συνεχεία σημείωσε ίσως τη σπουδαιότερη νίκη της ιστορίας του, μιας και συνέτριψε με 5-0 τον Τέλλο Αγρα στους Γαργαλιάνους! Ακολούθησε η λευκή ισοπαλία στην Κυπαρισσία με τον Εθνικό Μελιγαλά και η... εντός προγράμματος ήττα με 3-0 από τον ισχυρό Απόλλωνα Καλαμάτας.