Δευτέρα, 17 Μάρτιος 2014 11:07

Παρέμεινε στην κορυφή η Κυπαρισσία που νίκησε με 2-0 την Πύλο

Γράφτηκε από τον

Με φόρα από τον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας η Κυπαρισσία ξεπέρασε το εμπόδιο του Τσικλητήρα Πύλου και με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο έφτασε στη νίκη με 2-0 και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα στην Α' τοπική.


Η Κυπαρισσία έφτασε δίκαια στη νίκη, πραγματοποιώντας αρκετά καλή εμφάνιση, ιδιαίτερα στο β' ημίχρονο που ήταν καταιγιστική (πολλές φάσεις, ένα γκολ) και σε κανένα σημείο του αγώνα δεν έδειξε να έχει επηρεαστεί από την κούραση λόγω του αγώνα που έδωσε την περασμένη Τετάρτη στον τελικό με την Εράνη, απ' όπου αναδείχθηκε κυπελλούχος Μεσσηνίας για τη φετινή αγωνιστική περίοδο 2013-2014. Ετσι έφτασε δίκαια στην επικράτηση και διατηρήθηκε στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.
Ο Τσικλητήρας Πύλου πήγε να διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα, είχε ευκαιρίες στο παιχνίδι, όμως δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Ντουγερόγλου. Φωνάζει για πέναλτι που δεν του δόθηκε στο 19' σε ανατροπή του Διακουμή.

Φάσεις - γκολ

Στο 8' ύστερα από παράλληλη μπαλιά του Μανδραπήλιας στον Στρέπι, αυτός ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Κωστόπουλο και ο διαιτητής Πλακογιάννης σφύριξε αμέσως πέναλτι. Ο Παναγόπουλος ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και πέτυχε το 1-0. Στο 20' σουτ του Δούνια σχεδόν από την μεγάλη περιοχή, η μπάλα πέρασε λίγο αουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 21' από κόρνερ του Λυδιώτη, ο Μιτρόφ με φανταστική κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι. Στο 24' από παράλληλη μπαλιά του Σωτηρόπουλου, ο Κουλόπουλος πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Την ίδια κατάληξη είχε στο 26' το κοντινό πλασέ του Πλατάκη. Στο 27' διαγώνιο σουτ του Μανδραπήλια η μπάλα έφυγε άουτ πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 28' ο Σούπουλι έκανε την παράλληλη σέντρα για τον Λυδιώτη που πλάσαρε και ο Μίντζηρας με εντυπωσιακή απόκρουση γλίτωσε την εστία του από την παραβίαση. Στο 30' σουτ του Διακουμή απέκρουσε ο Ντουγερόγλου. Στο 32' παράλληλη μπαλιά του Μανδραπήλια στον Μιτρόφ αυτός σούταρε αμέσως η μπάλα βρήκε σε σώματα και έφυγε κόρνερ. Στο 37' σουτ του Ντιόπ η μπάλα κόντραρε σε σώματα αμυντικών και πήρε πορεία προς τη γωνιά της εστία του Μίντζηρα, αλλά πρόλαβε και την έδιωξε. Στο 38' ο Στρέπι έκανε το διαγώνιο σουτ και μπλόκαρε ο Μίντζηρας. Στο 39' Παναγόπουλο ο Σούπουλι "έκοψε" την μπάλα στον Παναγόπουλο, αυτός σούταρε στέλνοντας την μπάλα μόλις άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 49' ο Στρέπι προσπάθησε να σκοράρει υπό την πίεση του Κωστόπουλο και λίγο πριν σουτάρει πρόλαβε ο παίκτης του Τσικλητήρας και του πήρε την μπάλα. Στο ένας εναντίον ενός ο Στρέπι πήγε για γκολ κόπηκε από Κωστόπουλο, κάτι που συνέβη και στο 53' με τους ίδιους πρωταγωνιστές. Στο 55' ο Λυδιώτης έκανε την μπαλιά στον Στρέπι, ο οποίος με πλασέ μέσα από την περιοχή σημείωσε το 2-0. Στο 58' σέντρα του Μιτρόφ ο Σούπουλι στη μικρή περιοχή έκανε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 60' ο Πανταζόπουλος με σουτ από καλή θέση έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 69' σουτ του Λυδιώτη απέκρουσε σωτήρια ο Μίντζηρας. Στο 75' παράλληλη σέντρα του Σούπουλι για τον Μιτρόφ αυτός έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε σε σώματα και επαναφορά με νέο σουτ την έστειλε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 80' ο Μητρόπουλος έκανε το διαγώνιο σουτ στέλνοντας την μπάλα άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι στην απέναντι πλευρά. Ενα λεπτό μετά ο Μητρόπουλος ωραία πάσα στον Σουπούλι που βγήκε από το πλάγια και σούταρε για να αποκρούσει με τα πόδια ο Μίντζηρας. Στο 88' ωραία άλλαξαν την μπάλα οι Λυδιώτης, Μιτρόφ, Ανδρουτσής και ο Κωστνατόπουλος, αυτός έκανε τη σέντρα για τον Μιτρόφ που πλάσαρε, όμως κτύπησε στα σώματα και χάθηκε η ευκαιρία για γκολ.  
Τον αγώνα διαιτήτευσε ο Πλακογιάννης με βοηθούς διαιτητές τους Καλογερόπουλο και Τσίρμπα. Στο 19' οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε ανατροπή του Διακουμή από αμυντικό, αλλά ο διαιτητής θεώρησε ότι δεν υπήρξε παράβαση.
ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Ντουγερόγλου, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Παναγόπουλος, Γαργαρώνης, Λυδιώτης, Σούπουλι (82'Κωωνσταντόπουλος), Ντιόπ, Στρέπι (68' Δαλαβούρας), Μιτρόφ, Μανδραπήλιας (59' Μητρόπουλος).
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ: Μίντζηρας, Διακουμής, Κωστόπουλος, Παπαγεωργίου, Πανταζόπουλος, Μπουντάς, Σωτηρόπουλος (80' Λάζαρης), Κουλόπουλος, Πλατάκης, Δούνιας, Μάρης (82' Κατσίγιαννης).